Logo
Din formue og din bolig

Har du tænkt over, at din bolig er en del af din formue?

Få overblikket over din boligformue, og hvilke områder og løsninger vi kan hjælpe dig med at optimere. Få gode råd om alt fra friværdi til boligskift, finansiering og forældrekøb med mere.

Gult hus

Ejer du din bolig, eller har du planer om at investere i én - måske til dine børn eller forældre? Uanset din aktuelle situation betragtes boligen som en del af din formuesammensætning.

Vi er klar til at hjælpe dig med at afdække, om der er mulighed for en bedre optimering af din boligformue. Kontakt os i dag:

Har du friværdi?

Har du friværdi i din bolig, kan du betragte den som en del af din formue. Ofte er det muligt at låne billigt i friværdien, som du kan bruge til at indfri drømme eller åbne nye døre i dit liv.

Hvad er friværdi?

Du har friværdi i din bolig, hvis din bolig er mere værd end størrelsen på din gæld i boligen. Friværdien vokser, når du afdrager på dine lån, men også hvis din bolig stiger i værdi. Du kan bruge friværdien til eksempelvis boligforbedringer, indfrielse af anden dyr gæld, nedsparing ved pension eller noget helt fjerde.

Hvor stor er din eventuelle friværdi? Lav en vejledende beregning af friværdien via knappen herunder.

Kan det betale sig at låne i friværdien?

Som regel er det muligt at låne billigere i friværdien - et lån, som du kan bruge til at indfri drømme eller til at få mere luft i økonomien.

Du kan bruge din friværdi til eksempelvis:

Kontakt sparekassen - så hjælper vi med at finde den bedste løsning for dig.

Køb eller salg af bolig.. Hvordan sammensættes din formue bedst?

Når du står over for en bolighandel, er det vigtigt, at du overvejer, hvordan din formue og dine behov hænger sammen i forhold til, hvor du er i livet: Har du behov for at spare op? Skal du investere? ..og hvad med pensionen? Få gode råd herunder.

Står du over for at købe eller sælge bolig, bør din samlede formue indgå i overvejelserne, så du sikrer, at du kan indfri dine planer og drømme gennem hele livet. Vi hjælper dig hele vejen rundt om din formue - også i forhold til køb og salg af bolig.

Køb af bolig: Hvad bør du overveje?

Overvej, om løbetiden på lånet giver mening i forhold til, hvor lang tid der er til din pension.

Har du brug for at spare op, kan det være en fordel, at en del af dit boliglån ikke er med afdrag, så du i stedet kan spare op via din pensionsordning eller frie midler.

Læs mere om køb af bolig

Salg af bolig. Hvad betyder det for din formue?

Måske går du med tanker om at sælge din bolig - enten for at flytte geografisk eller over en anden boligtype. Uanset hvad, har det betydning for din formue.

Sælger du din bolig og kommer ud med et overskud, kan vi hjælpe dig med investeringsrådgivning, så du placerer overskuddet på den mest optimale måde. Kontakt os og få professionel formue- og investeringsrådgivning i forbindelse med dit boligsalg.

Vil du gerne bruge overskuddet fra salget? Måske til at købe en anden bolig? Vi kan hjælpe dig med en god finansieringsløsning samt henvise dig til nogle af landets bedste ejendomsmæglere. Læs mere om køb af ejerbolig her.

Læs mere om forskellige boligtyper, og hvad du bør overveje her.

Få en snak med din lokale rådgiver om, hvilken løsning, der passer bedst til dig. Vi er klar til at hjælpe dig.