Logo
Renovering eller tilbygning

Finansiering af din til- eller ombygning

Drømmer du om at renovere dit køkken eller bad? Trænger boligen til et nyt tag? Eller har I brug for mere plads og vil bygge til? Nedenfor kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med finansieringen af din til- eller ombygning.

Beregn, hvor meget du kan låne

Kontakt Sparekassen Sjælland-Fyn om lån til renovering

Vi hjælper med finansiering til en billig rente og sammensætter det helt rigtige lån, der passer til dit liv og dine behov. Hvor meget du kan låne, og hvordan udbetalingen foregår, afhænger af projektets og byggeomkostningernes størrelse.

Læs mere om processen nedenfor og få gode råd om, hvordan du kan spare penge ved at miljøforbedre din bolig.

Få overblik over processen – fra idé til færdigt projekt

Spar penge på og lån til energirenovering

Kontakt os
Kontakt os allerede i dag og hør mere om dine lånemuligheder.

Renovering eller tilbygning

Sådan er processen

Beregn, hvor meget du kan bygge til- eller om for, og få indblik i processen: fra du beslutter at forbedre din bolig, til du kan nyde det færdige resultat.

Spær på tagryggen af nybyg

Du har måske allerede lagt dig fast på et projekt – et nyt køkken eller en renovering af taget - eller måske overvejer du, om det kan betale sig at bygge ud i stedet for at købe en ny bolig. Uanset hvad, er vi klar til at hjælpe med at finansiere og realisere din boligdrøm.

Hvis du har planer om at bygge om eller til, kan du prøve vores låneberegner for at få en idé om, hvor meget du kan låne til byggeprojektet. Du kan desuden kontakte din lokale filial eller rådgiver for en mere præcis beregning, der er tilpasset dit liv og økonomi. 


Sammen med vores samarbejdspartner Nybolig besigtiger vi grunden, og vi gennemgår byggeprojektet med dig, så vi kan give et skøn på ejendommens kommende værdi og vurdere byggeomkostningerne.

Kontrakten underskrives

Når vi har godkendt byggeprojektet, lægger vi den endelige finansieringsplan, og du er klar til at underskrive en eventuel byggekontrakt med forbehold for partneres godkendelse. Har du brug for juridisk assistance i forhold til at gennemgå kontrakten, har vi samarbejdspartnere, der kan være behjælpelige.

Byggesagkyndig

Ved byggeprojekter under 400.000 kr. anbefaler vi dig, at du tilknytter en byggesagkyndig, som holder tilsyn med byggeforløbet. Låner du mere end 400.000 kr. til byggeriet, er det et krav fra vores side, at der er en uvildig byggesagkyndig. Det er både din og vores garanti for, at alt går, som det skal.

Husk forsikringen

Du kan få brug for en entrepriseforsikring, der dækker byggeriet. Den kan du med fordel tegne hos os gennem Købstædernes Forsikring.

Når alt det praktiske er på plads, er du klar til at sætte gang i byggeriet.

Udbetaling af lån

Ved mindre projekter – typisk under 200.000 kr. – får du hele beløbet udbetalt ved projektets start. Er der tale om et større renoverings- eller tilbygningsprojekt, bliver lånet udbetalt løbende i rater, som projektet skrider frem.

Besigtigelser

Som sikkerhed for at byggeriet kan gennemføres økonomisk inden for den aftalte byggeperiode, foretager vi i perioden et antal fastlagte besigtigelser.

Byggeriet meldes færdigt

Inden byggeriets start fastlægger vi en dato for påbegyndelse og forventet afslutning. Byggeriet skal senest meldes færdigt 18 måneder efter lånets udbetalingsdato. Du skal være opmærksom på, at ejendommen først endeligt kan fastsættes, når byggeriet er meldt færdigt. Det betyder, at ejendommens værdi kan blive sat både lavere og højere end den pris, vi fastsætter ved projektets start.

Husk forsikringerne

Har du brug for at få justeret dine nuværende eller tegne nye forsikringer af dit indbo, tilbyder vores samarbejdspartner Købstædernes Forsikringer en attraktiv indboforsikring.

Læs mere om Købstædernes skadesforsikringer

Har du købt en bolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste din evne til at arbejde eller dø.

Læs mere om vores personforsikringer

Nye udgifter – nyt budget

Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i din eller jeres nye økonomiske situation. Udgifter til det nye boliglån skal ind i budgettet, som til gengæld giver skattemæssige fradrag. Du kan fx bruge budget-funktionen i din Netbank eller hente vores budgetskema her.

Renovering eller tilbygning

Spar penge på miljø- og energiforbedringer

Du kan både gøre din pengepung og miljøet en tjeneste ved at lave forbedringer i boligen, der reducerer energiudgifterne.

Ud over de penge du sparer på udgifter til fx vand og varme, har du forskellige muligheder for at søge tilskud – via det offentlige og gennem en række lokale energiselskaber. Selvom du skal låne penge til at lave forbedringerne, kan du alligevel ofte øge dit rådighedsbeløb ved at tænke i miljøforbedringer.

Vælger du at sælge din bolig, får du typisk også en bedre pris, da boligen får en bedre energimærkning.

Læs mere om energiforbedringer på din bolig

Prøv vores energiberegner, og få forslag til forbedringer, du kan lave på netop dit hus

Sparekassen er der i medgang, modgang, og når livet går sin vante gang.

Mit liv - min økonomi