Værd at vide, når du skal bygge et nyt hus

Går du med en nybygger gemt i maven? Vi hjælper med finansieringen af dit nybyggeri med de rette forsikringer og med gode råd, når du skal bygge dit nye hus. Få overblik over hele processen, når du skal bygge nyt hus og dine muligheder i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Beregn, hvor meget du kan låne til dit nybyggeri

Kontakt Sparekassen Sjælland-Fyn om lån til bolig

I Sparekassen Sjælland-Fyn hjælper vi dig med at regne på dit nybyggerprojekt og lægge et budget for byggeriet, så du ved, at økonomien hænger sammen, inden du går i gang. Vi hjælper også med finansiering til en fornuftig rente og sammensætter det helt rigtige byggelån i form af et realkreditlån med et lån fra os, der passer til dit liv, din økonomi og dine behov.

Her på siden kan du få overblik over hele byggeprocessen – fra boligdrømmen opstår, til du og din eventuelle familie kan flytte ind i det nybyggede hus.

Processen – fra idé til nybygget hus

Hvordan bliver byggelånet sammensat?

Hvad koster det at bygge nyt hus?

Der er mange beslutninger, som skal træffes, når man bygger et nyt hus. Men første step i processen – uanset om du bygger selv eller benytter et firma til at bygge dit hus – er altid at få et overblik over økonomien.

Hvis du har valgt at bygge selv eller få et firma til at bygge dit nye hus – uanset om du vælger et typehus eller et arkitekttegnet hus – er det vigtigt at få

udarbejdet et budget over, hvad huset nogenlunde må koste. Her skal man også tage højde for udgifter som køb af grund, diverse tilslutningsafgifter, diverse attester, forsikringer, entreprisekontrakt, haveanlæg og flytteomkostninger.

Sammen kommer vi hele vejen rundt om dit nybyggeri

Gennem vores stærke samarbejder har vi mulighed for at hjælpe dig hele vejen rundt om dit byggeri. Vi har et stærkt samarbejde med Nybolig, der bl.a. besigtiger og godkender byggeprojektet undervejs, ligesom du kan tegne en entrepriseforsikring hos os gennem vores samarbejde med Købstædernes Forsikring eller få juridisk rådgivning hos andre af vores samarbejdspartnere.

Brug for hjælp til dit nybyggeri?

Kontakt din lokale filial eller rådgiver, hvis du har spørgsmål, eller hvis vi skal regne på dine muligheder for at få finansieret et byggelån gennem Sparekassen Sjælland-Fyn.

Find filial

Dan Roland, kunderådgiver i sparekassen
Dan Roland Hansen, Kunderådgiver

”Vi strækker os langt for at tilbyde dig et boliglån på attraktive
vilkår, der er tilpasset din økonomi."

Sådan er processen – fra idé til nybygget hus

Sparekassen Sjælland-Fyn hjælper dig gennem alle faserne af dit nybyggeri – fra idéen opstår, til dit nye hus står færdigt.

nybyggeri

Måske har du og din familie længe haft en drøm om at bygge jeres eget hus og har nu fundet den rigtige løsning? Eller også er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe en grund og bygge selv eller købe et færdigt hus? 

Ligegyldig hvor du er i processen – og om du skal have finansieret en grund, et færdigt byggeprojekt eller et hus til nedrivning – står din lokale filial og rådgiver klar til at rådgive dig og hjælpe dig med at realisere din og familiens boligdrøm.

Nedenfor kan du læse mere om processen, når du beslutter dig for at bygge et nyt hus. Kontakt din rådgiver eller lokale filial, hvis du har spørgsmål.

Hvad koster det at låne til at bygge ny bolig?

Hvad koster det at bygge hus? Brug vores boliglånsberegner nedenfor og få et hurtigt overblik over, hvad det vil koste dig at låne til et nyt hus.


 • Beregn, hvor meget du kan låne for

  Når boligdrømmen starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: "Hvor meget kan jeg købe for?". Få en vejledende beregning på et godt boliglån nedenfor.

  Kontakt din lokale filial eller rådgiver for en mere præcis beregning på et godt lån til din nye bolig– ligegyldigt hvor langt du er i købsprocessen.

  Vi laver en nøjagtig beregning på et byggelån for dig

  Vi hjælper dig selvfølgelig også gerne med at lave en præcis beregning på en finansiering af dit drømmehus – ligegyldig om du har fundet huset, eller blot er interesseret i at finde ud af, i hvilket prisleje du skal kigge på huse efter. For at komme nærmere en beregning skal din rådgiver bruge følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

  • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
  • Seneste tre lønsedler fra dig og din eventuelle samlever/ægtefælle
  • Budget

  Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, din årsopgørelse og oplysninger om din indkomst. I Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter. Så klarer din rådgiver resten. 

 • Vi godkender byggeprojektet

  Sammen med vores samarbejdspartner Nybolig besigtiger vi grunden, og vi gennemgår byggeprojektet med dig, så vi kan give et skøn på ejendommens kommende værdi og vurdere byggeomkostningerne.

  Kontrakten underskrives

  Når vi har godkendt byggeprojektet, lægger vi den endelige finansieringsplan, og du er klar til at underskrive byggekontrakten med forbehold for partneres godkendelse. Har du brug for juridisk assistance i forhold til at gennemgå kontrakten, har vi samarbejdspartnere, der kan være behjælpelige.

  Byggesagkyndig

  Ved byggeprojekter under 400.000 kr. anbefaler vi dig, at du tilknytter en byggesagkyndig, som holder tilsyn med byggeforløbet.  Låner du mere end 400.000 kr. til byggeriet, er det et krav fra vores side, at tilknyttes en uvildig byggesagkyndig. Det er både din og vores garanti for, at alt går, som det skal.

  Husk forsikringen, når du bygger et nyt hus

  Du får brug for en entrepriseforsikring, der dækker byggeriet under opførelsen. Den kan du med fordel tegne hos os gennem Købstædernes Forsikring.

 • I gang med byggeriet

  Når alt det praktiske omkring din økonomi er på plads, er du klar til at sætte gang i nybyggeriet.

  Udbetaling af lån

  Alt afhængig af projektet udbetales beløbet enten løbende i rater i forbindelse med vores besigtigelser af byggeriet eller på én gang i forbindelse med, at nøglen bliver overdraget til dig. Skal købesummen først betales, når du overtager din nøgle, stiller vi en standardgaranti frem til udbetaling.

  Besigtigelser

  Som sikkerhed for at byggeriet kan gennemføres økonomisk inden for den aftalte byggeperiode, foretager vi – i samarbejde med Nybolig – i byggeperioden et antal fastlagte besigtigelser.

  Byggeriet meldes færdigt

  Inden byggeriets start fastlægger vi en dato for påbegyndelse og forventet slutdato. Byggeriet skal senest meldes færdigt 18 måneder efter lånets udbetalingsdato. Du skal være opmærksom på, at ejendommens værdi først endeligt kan fastsættes, når byggeriet er meldt færdigt. Det betyder, at ejendommens værdi kan blive sat både lavere og højere end den pris, vi fastsætter ved projektets start.

 • Du flytter ind

  Tillykke! Nu er du og din eventuelle familie klar til at flytte ind i jeres nye hus. Sammen gennemgår og justerer vi dine forsikringer, din pension og dit budget.

  Husk at forsikre dit indbo

  Har du brug for at få justeret dine nuværende eller tegne nye forsikringer af dit indbo, tilbyder vi en attraktiv indboforsikring gennem Købstædernes Forsikringer.

  Vi hjælper dig med at forsikre dig selv og din familie

  Har du købt et hus, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste din evne til at arbejde eller dø.

  Nye udgifter – nyt budget

  Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter som udgifter til boliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet. Til gengæld har du mulighed for skattemæssige fradrag på grund af dit boliglån.

  Har du også husket at melde flytning?

  Når du flytter skal du meddele flytning og ny adresse til blandt andet folkeregistret og Post Nord via Borger.dk. Gør det i god tid, inden du flytter, så din post lander det rigtige sted.

Hvordan bliver byggelånet til dit nye hus sammensat?

Der er forskel på lånet, når du skal låne til et nyt helhårshus eller et nyt fritidshus. Vi hjælper med finansieringen og sammensætter det helt rigtige byggelån i form af et realkreditlån med et lån fra os, der passer til dit liv, din økonomi og dine behov.

Du kan læse mere om dine muligheder nedenfor, og du er naturligvis velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver for råd og vejledning. 

 • Helårshus: Ejerbolig

  Køber du en ejerbolig, kan vi i samarbejde med Totalkredit finansiere op til 95 % af ejendommens værdi plus diverse købsomkostninger.

  Du kan låne op til 80 % af boligens værdi som et realkreditlån gennem Totalkredit og op til 15 % som et boliglån hos os – du skal derfor selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling.

  En ejerbolig er et helårshus, et rækkehus, en ejerlejlighed, et nedlagt landbrug eller landbrug under 10 ha.

  Totalkredit har en række forskellige typer af realkreditlån – med en fast eller en variabel rente – som vi tilbyder dig som kunde i sparekassen. Din rådgiver hjælper dig med at vælge og sammensætte den bedste løsning til dig og sørger for kontakten til Totalkredit. 

  Har du hørt om KundeKroner?

  KundeKroner er en rabat, som du kan få, når du har et privat realkreditlån i Totalkredit. Rabatten bliver automatisk trukket fra din bidragsbetaling hvert kvartal. Indtil videre er der truffet beslutning om at yde rabat frem til udgangen af 2020.

  Læs mere om KundeKroner her

 • Fritidshus: Sommerhus eller kolonihavehus

  Ligesom ved et helårshus kan vi hjælpe dig med finansieringen af dit nye fritidshus på op til 95 % af boligens værdi – og derfor skal du selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. Op til 75 % kan vi finansiere med et realkreditlån og resten som et lån i Sparekassen Sjælland-Fyn. 

  Har du fundet det perfekte kolonihavehus?

  Som en af få banker tilbyder vi et kolonihavelån til dig, der gerne vil købe et kolonihavehus eller renovere det, du allerede har.

  Læs mere om lån til kolonihave

  Vidste du?

  Ønsker du at bruge dit sommerhus eller kolonihavehus til udlejning eller helårsbeboelse bør du tjekke skat.dk eller boligejer.dk for regler og mulighed for fradrag.