Byg nyt hus

Skal dit næste hjem være et nybyggeri?

Drømmer du om at blive nybygger, så hjælper vi dig gennem hele processen. Få rådgivning om alt fra budget og finansiering til forsikringer og fageksperter.

Der er mange fordele ved at vælge at flytte ind i et nyt hus. Udover det åbenlyse – at du selv kan påvirke indretningen af dit kommende hjem – får du et hjem, der ofte er langt mere energivenligt og kræver mindre vedligeholdelse end et ældre hus.

På den anden side er der mange beslutninger, der skal tages, og det kan være sværere at gennemskue, hvad det kommer til at koste dig at bygge og bo i et nyt hus.

I Sparekassen Sjælland-Fyn står vores dygtige rådgivere klar til at hjælpe dig.

Læs også 5 gode råd til dit nybyggeri

Hvad koster det at bygge nyt hus?

Og hvor meget kan du låne til dit nybyggeri? Det er nogle af de første spørgsmål, vi hjælper dig med at få svar på.

Når plantegningen for dit kommende hus er på plads, sørger vi for, at du får et realistisk budget for byggeprojektet, så der ikke kommer for mange ubehagelige overraskelser undervejs.

Prøv vores beregner, hvor du kan få en idé om, hvor meget du kan låne til nybyg.

Beregn, hvor meget du kan låne til ny bolig

Brug for hjælp til dit nybyggeri?

Kontakt din lokale filial, eller skriv til os, hvis du har spørgsmål, eller hvis vi skal regne på dine muligheder for at få finansieret dit drømmehus gennem Sparekassen Sjælland-Fyn. Vi står klar til at hjælp dig – uanset hvor på Sjælland eller Fyn, du skal i gang med at bygge selv.

Kontakt os om nybyg

Vi hjælper dig med at holde styr på detaljerne - og guider dig om alt fra byggebudget til valg af lån.

Pernille Turka Dencker
Nicholaj Dyrholm Frimann, Områdedirektør

"Vi hjælper dig med at holde styr på detaljerne og guider dig om alt fra byggebudget til valg af lån."

Byg nyt hus

Sådan er processen – fra idé til nybygget hus

Sparekassen Sjælland-Fyn hjælper dig gennem alle faserne af dit nybyggeri – fra idéen opstår, til dit nye hus står færdigt.

Topbanner_Husbyggeri_Nyt-hus

Vi ved, at det kan virke uoverskueligt, og at der meget at tage stilling til, når du vælger nybyg. Det gælder uanset, om du først køber en grund og bygger selv, vælger et projektsalg, eller du får et typehusfirma til at bygge for dig.

Nedenfor guider vi dig gennem den typiske proces for et nybyggeri.

Når boligdrømmen starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: ”Hvor meget kan jeg købe for?”. Vi anbefaler, at du tidligt i processen kontakter den arkitekt eller det typehusfirma, der skal stå for dit byggeprojekt, så du kan få et realistisk overblik over, hvor meget netop dit hus vil koste at bygge. Vores erfaring er, at det ofte er dyrere end de standard og kvadratmeterpriser, som f.eks. typehusfirmaerne reklamerer med.

Herefter regner vi på, om det er realistisk for dig og din økonomi, og hvad det vil koste dig at låne til byggeprojektet. Ligesom vi ser på den mest optimale sammensætning af et evt. grundkøbslån og selve byggefinansieringen.

Brug vores boligberegner og få et vejledende overblik over, hvor meget du kan låne. Kontakt os for en mere præcis beregning.

Beregn, hvor meget du kan låne til ny bolig

Vi laver et budget for byggeprojektet
Når projektet er på plads, hjælper vi dig med at lave et detaljeret og realistisk budget med en indlagt buffer til de uforudsete udgifter, der stort set altid opstår.

Sammen med vores samarbejdspartner Nybolig besigtiger vi grunden, og vi gennemgår byggeprojektet med dig, så vi kan give et skøn på ejendommens kommende værdi og vurdere byggeomkostningerne.

Kontrakten underskrives

Når vi har godkendt byggeprojektet, lægger vi den endelige finansieringsplan, og du er klar til at underskrive byggekontrakten med forbehold for partneres godkendelse. Har du brug for juridisk assistance i forhold til at gennemgå kontrakten, har vi samarbejdspartnere, der kan være behjælpelige.

Byggesagkyndig

Ved byggeprojekter under 400.000 kr. anbefaler vi dig, at du tilknytter en byggesagkyndig, som holder tilsyn med byggeforløbet.  Låner du mere end 400.000 kr. til byggeriet, er det et krav fra vores side, at tilknyttes en uvildig byggesagkyndig. Det er både din og vores garanti for, at alt går, som det skal.

Husk forsikringen, når du bygger et nyt hus

Du får brug for en entrepriseforsikring, der dækker byggeriet under opførelsen. Den kan du med fordel tegne hos os gennem Købstædernes Forsikring.

Bliv kontaktet om entrepriseforsikring

Når alt det praktiske omkring din økonomi, byggekreditter og sammensætningen af lån er på plads, er du klar til at sætte gang i husbyggeriet.

Udbetaling af lån

Alt afhængig af projektet udbetales beløbet enten løbende i rater i forbindelse med vores besigtigelser af byggeriet eller på én gang i forbindelse med, at nøglen bliver overdraget til dig. Skal købesummen først betales, når du overtager din nøgle, stiller vi en standardgaranti frem til udbetaling.

Besigtigelser

Som sikkerhed for at byggeriet kan gennemføres økonomisk inden for den aftalte byggeperiode, foretager vi – i samarbejde med Nybolig – i byggeperioden et antal fastlagte besigtigelser.

Byggeriet meldes færdigt

Inden byggeriets start fastlægger vi en dato for påbegyndelse og forventet slutdato. Byggeriet skal senest meldes færdigt 18 måneder efter lånets udbetalingsdato. Du skal være opmærksom på, at ejendommens værdi først endeligt kan fastsættes, når byggeriet er meldt færdigt. Det betyder, at ejendommens værdi kan blive sat både lavere og højere end den pris, vi fastsætter ved projektets start.

Tillykke! Nu er du og din eventuelle familie klar til at flytte ind i jeres nye hus. Sammen gennemgår og justerer vi dine forsikringer, din pension og dit budget.

Husk at forsikre dit indbo

Har du brug for at få justeret dine nuværende eller tegne nye forsikringer af dit indbo, tilbyder vores samarbejdspartner Købstædernes Forsikring en attraktiv indboforsikring.

Bliv kontaktet om Købstædernes skadesforsikringer

Vi hjælper dig med at forsikre dig selv og din familie

Har du købt et hus, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste din evne til at arbejde eller dø.

Nye udgifter – nyt budget

Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter som udgifter til boliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet. Til gengæld har du mulighed for skattemæssige fradrag på grund af dit boliglån.

Log på Netbank

Har du også husket at melde flytning?

Når du flytter skal du meddele flytning og ny adresse til blandt andet folkeregistret og Post Nord via Borger.dk. Gør det i god tid, inden du flytter, så din post lander det rigtige sted.

Bliv klogere på, hvad det kræver af din økonomi at bygge nyt hus

Du behøver ikke nødvendigvis at tjene en formue, hvis du overvejer at blive nybygger, men det kræver orden i økonomien. Lyt med og hør, hvad det kræver af din privatøkonomi.

Sådan får du lagt et realistisk budget for dit nybyggeri.

Hvordan bliver byggelånet til dit nye hus sammensat?

Der er forskel på lånet, når du skal låne til et nyt helhårshus eller et nyt fritidshus. Vi hjælper med finansieringen og sammensætter det helt rigtige byggelån i form af et realkreditlån kombineret med et banklån. 

Du kan læse mere om dine muligheder nedenfor, og du er naturligvis velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver for råd og vejledning.

Bygger du en helårsbolig, kan vi i samarbejde med Totalkredit finansiere op til 95 % af ejendommens værdi plus diverse købsomkostninger.

Du kan låne op til 80 % af boligens værdi som et realkreditlån gennem Totalkredit og op til 15 % som et boliglån hos os – du skal derfor selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling.

Totalkredit har en række forskellige typer af realkreditlån – med en fast eller en variabel rente – som vi tilbyder dig som kunde i sparekassen. Din rådgiver hjælper dig med at vælge og sammensætte den bedste løsning til dig og sørger for kontakten til Totalkredit. 

Har du hørt om KundeKroner?

KundeKroner er en rabat, som du kan få, når du har et privat realkreditlån i Totalkredit. Rabatten bliver automatisk trukket fra din bidragsbetaling hvert kvartal. Indtil videre er der truffet beslutning om at yde rabat frem til udgangen af 2022.

Læs mere om KundeKroner her

Ligesom ved et helårshus kan vi hjælpe dig med finansieringen af dit nybyggede fritidshus op til 95 % af boligens værdi – og derfor skal du selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling.

Op til 75 % kan finansieres med et realkreditlån og resten som et lån i Sparekassen Sjælland-Fyn. 

 

Få råd og vejledning om lån til kolonihave her

Byg nyt hus

Undgå uforudsete udgifter ved dit nybyggerprojekt

Bliv klogere på, hvordan du sikrer, at budgettet holder og økonomien er god, når først nøglerne til drømmeboligen ligger lunt i lommen. Lyt med og hør, hvordan du holder en god hverdagsøkonomi, når byggeriet først er i fuld gang.

5 gode råd til dit nybyggeri

Som bank hjælper vi hvert år mange kunder med at indfri deres nybyggerdrømme. Derfor ved vi også, at der er meget at tage stilling til og holde styr på når du har valgt at få bygget dit drømmehus. Vi giver dig derfor fem gode råd til dit byggeprojekt.

1. Vær så konkret som muligt, når du går i banken

Inden du går i banken for at høre, hvor meget du kan låne er det en god ide, at du er blevet så konkret som muligt om dine ønsker til dit kommende hus. Skal du bygge med et typehusfirma, så tag fat i dem tidligt i processen og få et realistisk tilbud på, hvad dit drømmehus vil koste.

Beregn, hvor meget du kan låne til ny bolig

2. Prioritér at få de rigtige fageksperter med fra starten

Selvom det kan virke unødvendigt og ærgerlige ekstraudgifter, så anbefaler vi, at du har de rigtige fageksperter med fra starten. Det kan være en advokat, der skal gennemse købs- og entrepriseaftalen og en byggesagkyndig, der løbende følger med i - og kan rådgive dig om byggeriet (eksempelvis om gældende regler og byggekrav).

3. Læg et detaljeret byggebudget med en indlagt buffer

Vi oplever ofte, at der kommer ekstraregninger fra byggefirmaerne - for eksempel ekstrafundering og bortkørsel af jord.

Sørg for at få handlet så meget som muligt af med firmaet, inden de går i gang, og tal med din bank, om der er taget højde for en eventuel buffer.

4. Informér din bank undervejs, hvis der sker ændringer i byggeriet

Meget kan ændre sig, når først byggeriet er gået i gang - og du for eksempel forelsker dig i en dyrere løsning end først planlagt. Informér din bank, hvis du laver tilvalg. Tilvalg kan have en positiv indflydelse på den endelige vurdering, men kan samtidig betyde at den samlede låneydelse bliver højere end først antaget.

5. Få sammensat og valgt det rigtige lån, der passer til dig og din økonomi

Når dit drømmehus er bygget færdigt, er det tid til at få valgt og sammensat den endelige finansiering. Der er mange aspekter, som kan spille ind på det endelige finansieringsvalg. Derfor er det også vigtigt, at du får et lån, der passer til dig og din økonomi.

SPAREKASSEN ER DER I MEDGANG, MODGANG, OG NÅR LIVET GÅR SIN VANTE GANG.

Mit liv - min økonomi