Logo
Skal du giftes?

Få styr på tøj, fest og bryllupsrejse ...og økonomien

Når du og din udkårne skal giftes, er der – udover selve festen og bryllupsrejsen – en del, I skal forholde jer til.

Uanset om I siger ja til hinanden i kirken, på rådhuset eller under åben himmel, bliver jeres liv og økonomi for alvor viklet ind i hinanden, og ægteskabet får økonomiske og juridiske konsekvenser, der rækker langt ind i fremtiden. Derfor skal I træffe en række valg, når I får papir på hinanden. Skal I for eksempel have fælles økonomi, og hvordan sikrer I bedst hinanden, hvis der skulle ske en af jer noget?

Vi er med jer hele vejen

Her på siden kan I få svar på nogle af de spørgsmål, vores kunder typisk har, når de står i samme situation som jer.

Ingen bryllupper er ens

Prisen på jeres bryllup afhænger af jeres ønsker og prioriteringer. Nogen drømmer om et stort slotsbryllup, mens andre foretrækker en mere intim bryllupsfest hjemme i haven. Uanset hvordan jeres perfekte bryllup ser ud, hjælper vi jer gerne, hvis I har brug for hjælp med finansieringen.

Kontakt os

Vil I høre mere om, hvordan I kan få pengene til at passe, eller skal vi justere jeres pensionsordninger og personforsikringer, er I velkomne til at kontakte jeres lokale filial for hjælp og rådgivning. Og har I brug for juridisk rådgivning, har vi gode lokale samarbejdspartnere, vi kan henvise til.

Skal du giftes?

Har I husket arv og testamente?

Når I bliver gift, er der nogle retslige virkninger, der kan påvirke jeres økonomi, I skal være opmærksomme på.

Arv og testamente

Har I børn – enten sammen eller fra tidligere forhold – skal I tage stilling til, hvordan arven skal fordeles, hvis en af jer dør. Ifølge arveloven arver ægtefællen nemlig kun halvdelen af formuen, hvis der ikke er skrevet testamente. Det kan betyde, at den efterladte ægtefælle for eksempel får svært ved at blive boende og fortsætte den nuværende levestandard. Men I har mulighed for at skrive et testamente, der giver ægtefællen op til ¾ af arven, eller I kan begrænse barnets arv til højst 1 mio. kr.

Har I ikke børn, arver ægtefællen automatisk det hele – også uden et testamente.

Læs mere om testamente og få rabat hos vores samarbejdspartner

Formuefællesskab, ægtepagt og særeje

Når I er blevet gift, får I formuefællesskab. Det betyder, at I begge ejer jeres formue og de ejendele, I har købt sammen. Det får som udgangspunkt først betydning, hvis I skal skilles. Men hvis I har ejendele eller formue, som I ikke ønsker skal være en del af formuefællesskabet, skal I oprette særeje.

Pensioner bliver ikke delt lige ved en skilsmisse. Derfor kan det være en god idé at lave en ægtepagt, der beskriver, hvordan I vil dele pensionen, hvis en skilsmisse bliver aktuel.

Vi hjælper med kontakt til en advokat, der kan hjælpe med at oprette særeje og ægtepagt, hvis det er aktuelt.

Begunstigelse

Når I bliver gift, bliver I – ifølge loven – automatisk regnet for at være hinandens nærmeste pårørende. Dermed er det for eksempel automatisk den efterladte ægtefælle, der får udbetalt pengene fra pensionsordning og -forsikringer, hvis den ene af jer dør.

Ved begunstigelse bliver pengene udbetalt uden om boet og direkte til den begunstigede. Det betyder, at pengene ikke kan blive brugt til at betale eventuel gæld.

Har en af jer inden ægteskabet gjort en anden til den begunstigede, skal I give besked, hvis I ønsker, at det fremover skal være ægtefællen.

Skal du giftes?

Sådan sikrer I hinanden

Kontakt jeres rådgiver, så I kan få gennemgået jeres pensionsordninger og personforsikringer.

Par, der skal giftes, holder i hånd - zoomet ind på hænderne

Tegn eller juster personforsikringer

En måde at sikre hinanden på er at tegne eller justere person- og livsforsikringer. Opretter I for eksempel en gruppelivsforsikring, modtager den efterladte et beløb i tilfælde af den andens død.

Kontakt din lokale filial eller rådgiver, så hjælper vi jer med at få justeret og tegnet de rette forsikringer.