Logo
Tænk pension hele livet

Tænk pension hele livet

Hvor meget skal du spare op til pension? Hvornår kan du gå på pension? Hvor meget pension, har du brug for? Det er spørgsmål, der er svære at svare på.

Derfor er det vigtigt, at du begynder at planlægge din pension tidligt. Du kan med fordel tænke over, hvordan du og din eventuelle familie gerne vil leve, når du kommer til pensionsalderen. Hvis du planlægger din pension tidligt, kan du sikre dig, at din pensionsordning og tilhørende forsikringer er sat sammen, så du og din eventuelle familie kan fortsætte med at leve, som I ønsker – uanset hvad der måtte ske. Få gode råd og læs om dine pensionsmuligheder her på siden.

Få overblik over din pension
Pension er også forsikring
Hvilken pensionsopsparing skal jeg vælge?
Særlig pension for sportsudøvere

Ændringer i dit liv kan have betydning for din pension

Har du fået et nyt job, har du købt bolig, er du blevet gift, er børnene flyttet hjemmefra, eller har dine drømme for fremtiden ændret sig? Hver eneste gang der sker en større ændring i dit liv, så anbefaler vi dig at tage en snak med din rådgiver om din pension. Det er altid en god idé, at få talt din pension igennem med din rådgiver med højst fem års mellemrum. Du bør – gerne inden du fylder 50 år – kontakte din rådgiver, så I kan afdække dine ønsker og behov for fremtiden.

Se videoen, der kan hjælpe dig med at få overblik over din pension og forsikringer

Tænk pension hele livet

Få overblik over din pension med PensionsInfo

Er du en af de danskere, der mangler overblik over din pension? Har du indbetalt pension gennem flere pensionsselskaber? Måske har du også ekstra forsikringer ved siden af? Så kan det være svært at danne sig et overblik over sin pension.

Det er en rigtig god idé at kigge nærmere på pensionen – fordi vi jo alle bliver ældre. De valg, du træffer nu, afgør din situation, når du kommer til pensionsalderen.

Hvor meget betaler du i pension nu, og hvor meget pension har du brug for, når du når pensionsalderen? Og hvilken betydning har det, hvornår du vælger at gå på pension?

PensionsInfo giver dig overblik

Uanset hvad er det helt op til dig at bestemme, hvordan din pension skal se ud. PensionsInfo giver dig et samlet overblik over din pensionopsparinger - både nu og når du skal nye den tredje alder. Det hele samles i en overskuelig rapport, som du nemt kan dele med din rådgiver.

Send PensionsInfo til din rådgiver

Skal du til møde med din bankrådgiver, kan du nemt og gratis sende oplysninger om din pension inden mødet – pensionsoplysningerne skal sendes via din Netbank. Vi har lavet en hurtig trin-for-trin guide du let kan følge via linket herunder.

Læs mere om PensionsInfo

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over din pensionsopsparing og -forsikringer med PensionsInfo.

Sparekassens Sjælland bomærke
Sparekassen Sjælland-Fyn

”Får du et barn, køber du hus, eller får du et nyt job, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pensionsordning og dine personforsikringer. Så har du det fulde overblik og ved hvordan din pension påvirkes – både på den korte og den lange bane."

Tænk pension hele livet

Hvilken pensionsopsparing skal du vælge?

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer af pensionsopsparinger i sparekassen. Men hvilken pension er den bedste til dig?

De forskellige pensionsopsparinger adskiller sig blandt andet i forhold til muligheder for ind- og udbetaling og skattefradrag, mens vi har en særlig type pensionsopsparing til selvstændige. Læs mere om de forskellige pensionsopsparinger i listen til højre.

Du er også velkommen til at kontakte din rådgiver eller lokale filial, så hjælper vi dig på vej.

Tænk pension hele livet

Skab en økonomisk tryghed hver dag, hele livet

Vi ved godt, at der er mange andre ting, der er sjovere at betale til end pension og forsikringer. Ikke desto mindre er det aldrig for tidligt for dig at tage action på dine forsikringsvalg og din pensionsopsparing. Med den rette balance mellem opsparing og forsikring sikrer du dine nærmeste en økonomisk tryghed i tilfælde af, at uheldet skulle ske.

Familie i hverdagssituation i køkkenet

Vil du føle dig tryg hele livet?

Når man har travlt med at leve livet er det ikke altid lige, at man får skænket sin pensionsopsparing de helt store tanker. Som ung tænker du måske ikke ret meget over at indbetale til en pensionsopsparing – men det er vigtigt, at du allerede tidligt i livet begynder at gøre dig nogle overvejelser om fremtiden i forhold til din pensionsopsparing.

Pension er også en forsikring af dig og din familie

Din pensionsopsparing kan indeholde en række forsikringer, som kan give både dig og din familie en økonomisk tryghed i tilfældet af, at du fx bliver kritisk syg, taber din erhvervsevne eller i værste tilfælde dør.

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke forsikringer, din pensionsopsparing inkluderer og ikke inkluderer, og om du er forsikret med det rigtige beløb, så du og din familie får det nødvendige økonomiske tilskud, hvis der sker dig noget.

Spænd et sikkerhedsnet under dig og din økonomi

Det er vigtigt, at du tager stilling til i hvilket omfang, du ønsker at være forsikret i tilfælde af, at der skulle ske dig noget. Du kan bl.a. tegne en sundhedsforsikring, så du er sikret en hurtigere behandling ved sygdom, eller du kan tegne en forsikring, som sikrer dig, hvis du kommer ud for en ulykke og efterfølgende mister din erhvervsevne.

Hvis du taber din erhvervsevne og dermed din indkomst, kan det være svært at få det hele til at løbe rundt, hvis du er vant til, at det er lønnen, der får familiens budget til at hænge sammen. Ved at have sikret dig en løbende indtægt sikrer du også din familie en økonomisk tryghed, og at der i det mindste er økonomien til at fortsætte et liv, der er så normalt som muligt.

Du har også mulighed for at tegne en forsikring, som sikrer din eventuelle partner og børn økonomisk i tilfælde af, at du går bort. De færreste af os ønsker at tænke i de baner i dagligdagen, men hvis du pludseligt skulle dø, er det vigtigt, at din familie ikke også skal spekulere over det økonomiske.

Vi står klar til at hjælpe dig

Du er altid velkommen til at tage fat i os, hvis vi sammen skal kigge på, hvordan du og din familie er forsikret i tilfælde af, at uheldet skulle ske.

Hvordan er jeg dækket?

Har du en pensionsordning, kan du spørge dit pensionsselskab om, hvordan du er dækket eller få et overblik på pensionsinfo.dk.

Du kan læse mere om de forskellige forsikringer, du kan tegne gennem din pensionsordning via linket nedenfor.