Tænk pension hele livet

Hvor meget skal du spare op til pension? Hvornår kan du gå på pension? Hvor meget pension, har du brug for? Det er spørgsmål, der er svære at svare på.

Derfor er det vigtigt, at du begynder at planlægge din pension tidligt. Du kan med fordel tænke over, hvordan du og din eventuelle familie gerne vil leve, når du kommer til pensionsalderen. Hvis du planlægger din pension tidligt, kan du sikre dig, at din pensionsordning og tilhørende forsikringer er sat sammen, så du og din eventuelle familie kan fortsætte med at leve, som I ønsker – uanset hvad der måtte ske. Få gode råd og læs om dine pensionsmuligheder her på siden.

Få overblik over din pension
Pension er også forsikring
Hvilken pensionsopsparing skal jeg vælge?
Særlig pension for sportsudøvere

Ændringer i dit liv kan have betydning for din pension

Har du fået et nyt job, har du købt bolig, er du blevet gift, er børnene flyttet hjemmefra, eller har dine drømme for fremtiden ændret sig? Hver eneste gang der sker en større ændring i dit liv, så anbefaler vi dig at tage en snak med din rådgiver om din pension. Det er altid en god idé, at få talt din pension igennem med din rådgiver med højst fem års mellemrum. Du bør – gerne inden du fylder 50 år – kontakte din rådgiver, så I kan afdække dine ønsker og behov for fremtiden.

Find filial

Youtube video thumbnail

Se videoen, der kan hjælpe dig med at få overblik over din pension og forsikringer

Tænk pension hele livet

Få overblik over din pension med PensionsInfo

Er du en af de danskere, der mangler overblik over din pension? Har du indbetalt pension gennem flere pensionsselskaber? Måske har du også ekstra forsikringer ved siden af? Så kan det være svært at danne sig et overblik over sin pension.

Det er en rigtig god idé at kigge nærmere på pensionen – fordi vi jo alle bliver ældre. De valg, du træffer nu, afgør din situation, når du kommer til pensionsalderen.

Hvor meget betaler du i pension nu, og hvor meget pension har du brug for, når du når pensionsalderen? Og hvilken betydning har det, hvornår du vælger at gå på pension?

PensionsInfo giver dig overblik

Uanset hvad er det helt op til dig at bestemme, hvordan din pension skal se ud. PensionsInfo giver dig et samlet overblik over din pensionopsparinger - både nu og når du skal nye den tredje alder. Det hele samles i en overskuelig rapport, som du nemt kan dele med din rådgiver.

Send PensionsInfo til din rådgiver

Skal du til møde med din bankrådgiver, kan du nemt og gratis sende oplysninger om din pension inden mødet – pensionsoplysningerne skal sendes via din Netbank. Vi har lavet en hurtig trin-for-trin guide du let kan følge via linket herunder.

Følg en trin-for-trin vejledningen

Læs mere om PensionsInfo

Youtube video thumbnail

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over din pensionsopsparing og -forsikringer med PensionsInfo.

Sparekassens Sjælland bomærke
Sparekassen Sjælland-Fyn

”Får du et barn, køber du hus, eller får du et nyt job, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pensionsordning og dine personforsikringer. Så har du det fulde overblik og ved hvordan din pension påvirkes – både på den korte og den lange bane."

Tænk pension hele livet

Hvilken pensionsopsparing skal du vælge?

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer af pensionsopsparinger i sparekassen. Men hvilken pension er den bedste til dig?

De forskellige pensionsopsparinger adskiller sig blandt andet i forhold til muligheder for ind- og udbetaling og skattefradrag, mens vi har en særlig type pensionsopsparing til selvstændige. Læs mere om de forskellige pensionsopsparinger i listen til højre.

Du er også velkommen til at kontakte din rådgiver eller lokale filial, så hjælper vi dig på vej.

Tænk pension hele livet

Pension er også forsikringer

Når du planlægger din pension, handler det også om at have de rette forsikringer, du kan få brug for - også inden du når pensionsalderen. Med den rette balance mellem opsparing og forsikring sikrer du dine nærmeste en økonomisk tryghed i tilfælde af, at uheldet skulle ske.

Familie i hverdagssituation i køkkenet

Skab en økonomisk tryghed hver dag, hele livet

Når du har travlt med at leve livet, er det vigtigt, at du sørger for at sikre dig og din familie i tide. Livet indebærer risici, så det vil være fornuftigt at sikre dig selv og din familie.

Du kan bl.a. tegne en sundhedsforsikring, så kan sikre dig en hurtigere behandling.

Udover en sundhedsforsikring kan du tegne en forsikring, der dækker, hvis du skulle miste din erhvervsevne. Ulykke og sygdom kan ramme os alle, og det kan betyde, at du mister din erhvervsevne og dermed din indkomst. Det kan være svært at takle, hvis du ikke kan arbejde som før, men hvis du har sikret dig

en løbende indtægt, har du i det mindste økonomien til at fortsætte et liv, så normalt som muligt. I de fleste familier er det lønnen, der får budgettet til at hænge sammen. Hvis budgettet på grund af mistet job mv. ikke kan hænge sammen, skal man typisk flytte og etablere sig et nyt sted, og det betyder ofte opbrud for hele familien. Derfor anbefaler vi altid at tegne en dækning, der passer til din økonomi.

Du har også mulighed for at tegne en forsikring, der sikrer din partner og dine børn økonomisk ved dødsfald.

Læs om personforsikringer