Logo

Får du nok ud af dine penge?

Uanset om du har 5.000 kr. eller 200.000 kr. stående på en konto i banken, kan det være en god idé at undersøge, om der er noget, du kan gøre for at få mere ud af dem.

Mand investerer selv via mobilen

Har du ligesom mange andre danskere penge stående kontant på en indlånskonto? Så skal du være opmærksom på, om du får nok ud af dine penge, eller om du skal overveje andre gode alternativer, der kan give dig et højere afkast. 

Sæt pengene ind på en konto med en højere indlånsrente

De fleste banker tilbyder forskellige indlånsrenter på forskellige typer af konti. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om du har den type konto, der giver dig den højest mulige rente. 

F.eks. kan du i Sparekassen Sjælland-Fyn få en højere rente på en opsparingskonto end på en almindelig privatkonto, hvor du får din løn sat ind. Sparer du derfor løbende penge op, vil det derfor være en god idé at få oprettet en opsparingskonto til formålet. 

Vi anbefaler, at du har dine penge stående på f.eks. en opsparingskonto, hvis du ved, at du løbende har brug for at bruge af din opsparing, eller hvis du sparer op til et konkret formål, hvor pengene skal bruges inden for de kommende 1-2 år. 

Se de aktuelle rentesatser på indlån

Invester din penge

Fordelen ved at investere dine penge er, at du som udgangspunkt har mulighed for at få et højere afkast end den indlånsrente, du kan opnå ved at have pengene stående på en konto i banken. 

Ønsker du at investere din penge, er der flere muligheder at vælge mellem. Du kan investere selv via sparekassens Mobilbank, eller du investere i værdipapirfonde, hvor vores dygtige investeringsspecialister følger og tilpasser investeringer for dig. Ligegyldig hvilken investeringsløsning, du vælger, er det vigtigt, at du forholder dig til din tidshorisont og risikovillighed.

Har du en tidshorisont på mere end 2 år, opfordrer vi dig til at booke et møde med en rådgiver for at finde en investeringsløsning, der passer til dine behov og din økonomiske situation. Forventer du, at du skal bruge dine penge inden for de kommende 1-2 år, anbefaler vi som udgangspunkt, at du ikke investerer. Årsagen er, at der kan ske udsving i aktie- og obligationskurserne. Du skal derfor ikke sætte dig selv i en situation, hvor du kan være nødsaget til at sælge på et tidspunkt, hvor du ikke får så meget ud af dine investeringer. 

Størrelsen på en investerings afkast hænger tæt sammen med, hvor stor en risiko du er villig til at løbe. Derfor skal du overveje, hvad der er vigtigst for dig: Udsigten til et potentielt højt afkast på kort sigt eller ønsket om en mere stabil investering med et lavere afkast som resultat.

Læs mere om investering 
Få 5 gode råd til at komme i gang med at investere

Kontakt os, så vi kan finde den rigtige løsning til dig

Er du i tvivl, om du får nok ud af dine penge, eller vil du høre mere om dine muligheder for at investere eller f.eks. få en opsparingskonto?

Kontant din rådgiver eller lokale filial