Logo

Podcast

Lyt med, når Sparekassen Sjælland-Fyn inviterer forskellige eksperter til en drøftelse af aktuelle emner med relevans for dig og din økonomi.

Du kan lytte til podcast her på siden via linket nedenfor. Men du kan også lytte til Sparekassen Sjælland-Fyns podcast i din normale podcast app til din smartphone.

Husk at abonnere på vores podcastserie i din app – så får du automatisk de nye afsnit, når de udgives.

Podcastikon  - Råd til landbrug
imgLyt i Apple podcastimgLyt i Google podcastimgLyt i Spotify podcast


I podcasten "Råd til landbrug" dyrker vi landbruget og sætter fokus på aktuelle emner inden for landbrugsbranchen, som har betydning for vores landbrugskunders bundlinje – på den ene eller den anden måde.

Vores landbrugsteam taler hver dag med landbrugskunder og drøfter forskellige aktuelle emner. Vi vil gerne dele den viden og faglighed med jer, og derfor inviterer vi en række specialister ind i vores podcast til at hjælpe os med at blive klogere.

Vært: Peter Jørgensen, Landbrugschef i Sparekassen Sjælland-Fyn


Episode 7: Mens vi venter på rentenedsættelse

Udgivet 8. marts 2024

Der bliver talt og skrevet meget om et kommende rentefald – men hvornår kommer det? 

Hør Jens Schjerning, chefrådgiver hos Agrocura og investeringsrådgiver i Sparekassen Sjælland-Fyn, Brian Støvring, give deres bud på hvornår renten falder og hvor meget. Peter Jørgensen, landbrugschef i Sparekassen Sjælland-Fyn og Jens Schjerning vender også de mulige økonomiske konsekvenser af en kommende CO2 afgift for landbruget.


Episode 6: Planteavl i ekstremt vejr

Udgivet 26. januar 2024

Gør din dyrkningsstrategi robust i ekstreme vejrsituationer.

Ole Schou, planteavlskonsulent hos VKST Planteavl, diskuterer strategiske valg og udfordringer med sparekassens landbrugschef Peter Jørgensen.


Episode 5: Fremtidens ejerformer i dansk landbrug

Udgivet 27. oktober 2023

Hvad er status på ejerskifte i markedet lige nu – og hvordan udvikler ejerstrukturerne sig i fremtiden?

Lyt med når vi drøfter dette med Henning Otte Hansen, Institut for Fødevare- og ressourceøkonomi på Københavns Universitet og Lone Andersen, viceformand for L&F og formand for Familielandbruget samt Henrik Vester fra Spiras.


Episode 4: Økonomisk vejrudsigt 2024

Udgivet 12. oktober 2023

Bliver der blæst omkring renten næste år og kan vi måle temperaturen på aktiemarkedet? Landbrugschef Peter Jørgensen har inviteret sparekassens investeringsrådgiver Brian Støvring og chefrådgiver fra Agrocura Jens Schjerning i studiet til en debat om det økonomiske klima, der påvirker rente- og aktiemarkederne.


Episode 3: De dygtiges hemmelighed

Udgivet 31. august 2023

Vi undersøger hvad der kendetegner de dygtige landmænd – hvad er deres hemmelighed? Hvordan kan man ændre sin egen adfærd og opnå bedre resultater? I studiet har vores landbrugschef Peter Jørgensen besøg af Rasmus Lind Pedersen, rådgiver i Boje & Ladekjær samt Kasper Juhl Klausen, erhvervscoach og tidligere landbrugsrådgiver.


Episode 2: Sådan kan landbruget investere i grøn energi

Udgivet 6. juli 2023

Hvordan kan den enkelte landmand investere i energiprojekter? Hvilke muligheder er der? Hvad kræves der? Det drøfter vi med Hans Thysen, klimachef hos Landbrug & Fødevarer og Carsten Allerslev, direktør i Bonus Green Energy samt Torben Wiborg, chefkonsulent hos Velas Energy


Episode 1: Korn til den rigtige pris

Udgivet 24. maj 2023

Jakob Kjærsgaard, VKST Landbrugsrådgivning og Kornbasen.dk, deler sine erfaringer og gode råd om handel med råvarer. Hvordan optimerer du salg af din høst? Hvad skal du tage højde for?