Sparekassen kåret som ugens vinder

Oven på Sparekassen Sjælland-Fyns historiske årsregnskab med et plus på 215,7 mio. kr. efter skat, kårer InsideBusiness sparekassen som ugens vinder i dansk erhvervsliv.

Hver fredag giver Erhvervsmediet InsideBusiness et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. Og i forlængelse af sparekassens årsregnskab torsdag 9. marts udnævnes sparekassen som ugens vinder. Redaktør Peter Nyholm skriver:

"Ikke alle børsnoteringer leverer over forventning på det danske marked – se bare skuffelsen Nets. Men en af dem, der virkelig leverer varen, er Sparekassen Sjælland-Fyn, som siden sin børsnotering er steget med 54 procent*.

Torsdag var så regnskabets time, da det første børsnoterede årsregnskab kom. Her ligger banken og direktøren Lars Petersson rigtig fornuftigt med et resultat på 216 millioner kroner, hvilket er en spids over det tidligere udmeldte spænd på 190-210 millioner kroner. Det indikerer en sund indstilling til, at en børsnotering både skal gavne eksisterende og nye ejere samt sikre en langsigtet aktionærtillid til virksomheden. 

Sparekassen Sjælland-Fyn har da også mange fordele i forhold til mere pressede institutter, der har mange landbrug i bøgerne. Holbæk-banken har godt greb om kunderne på Sjælland uden for København, hvor der endelig er ved at komme gang i tingene, efter at boligpriserne har ligget underdrejet i forhold til de københavnske prisstigninger. Samtidig har mange større banker valgt at lukke filialer i lokalområderne, så der er også kommet flere kunder i butikken, idet forretningsomfanget er steget med 9 procent, og nedskrivningerne er faldet med 28 procent."

*Beregningen hviler på kursudviklingen over de seneste 12 måneder.  

Læs nyhed om sparekassens årsregnskab 2016
 
Læs mere om InsideBusiness