Mod strømmen: Sparekassen åbner nye filialer på Sjælland og Fyn

Mere end 400 bankfilialer er lukket i Danmark siden 2011, viser en opgørelse fra Bank-Research. Men hvor de store pengeinstitutter lukker ned, udvikler og udbygger Spare-kassen Sjælland-Fyn-koncernen på Fyn, Sjælland og i København.

Facaden på Sparekassen Sjælland-Fyns lokale filial i Skælskør

Nye filialer på vej
Hundested har ikke haft et lokalt pengeinstitut i byen siden 2014, men det ændres i løbet af kort tid, når Sparekassen Sjælland åbner ny filial på Jernbanegade 2 nær havnen, hvor lokale håndværkere i øjeblikket er i fuld gang med at indrette afdelingen.

Sparekassen Sjælland har senest åbnet filialer i Valby og Dragør i Region Hovedstaden, og vi forventer at åbne yderligere to filialer i Helsingør og Vanløse inden årets udgang.

Sparekassen Fyn har netop åbnet nye filialer i Langeskov og i Nyborg.

Sparekassen bliver i de mindre lokalsamfund
Sparekassen Sjælland-Fyn-koncernen driver i alt 43 lokale filialer fra Middelfart til Dragør på land og i by.

Ud af disse ligger 11 filialer i mindre bysamfund på Sjælland og Fyn, hvor sparekassen er det eneste tilbageværende pengeinstitut i Jyderup, Dianalund, Skælskør, Tølløse, Vig, Faxe, Høng, Langeskov, Vester Skerninge, Årslev og Haarby.

Selvom de store landsdækkende banker lukker filialer i yderområderne, vil sparekassen fortsat være en aktiv del af bybilledet i disse bysamfund fremover, fastslår administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn Lars Petersson. 

”Sparekassen opretholder, udvikler og udbygger vores eksisterende filialnet. Det har en afgørende betydning for både erhvervslivet og lokale borgere i yderområderne, at der findes en finansieringskilde i nærmiljøet med indsigt og beslutningskraft. Og det ansvar tager vi på os. Samtidig giver det også forretningsmæssigt mening for os at blive,” fortæller administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn Lars Petersson.

De store banker svigter de små lokalsamfund
Ved at udvikle og udbygge filialnettet går Sparekassen Sjælland-Fyn stik imod den generelle udvikling herhjemme de seneste år. Tal fra BankResearch viser, at mere end 400 bankfilialer er blevet lukket på landsplan siden 2011. 

De mange filiallukninger gør ondt på lokalsamfundene, pointerer Lars Petersson.

”Med de store bankers mange filiallukninger overlades de mindre lokalsamfund til sig selv. Samtidig mister lokalsamfundene arbejdspladser. Hver eneste filiallukning koster arbejdspladser. En bankfilial er at betragte som enhver anden lokal virksomhed. Der skal gøres rent, der skal pudses vinduer, der går en vandhane i stykker med videre. De store banker har lukket over 400 lokale virksomheder, og der går millioner af omsætning tabt i lokalsamfundene”, siger administrerende direktør Lars Petersson.