Logo
Nyheder

Sparer du reelt penge, når der er udsalg?

1. January 2020

Her har vi samlet en række gode råd om, hvordan du sikrer, at du reelt sparer penge og ikke bliver snydt eller får gjort et dårligt køb, når du slår dig løs i det store slaraffenland af chokpriser, slagtilbud og slutspurter.

shopping under udsalg

Vurdér hvor godt tilbuddet egentlig er
Inden du køber udsalgsvarer, er det selvfølgelig en god idé først og fremmest at overveje nøje, om du overhovedet er oprigtigt interesseret i varen. Hvis du køber noget, du aldrig får brugt, er pengene jo spildt – også selvom det var et godt tilbud.

Derudover kan du sikre dig, at du ikke senere fortryder dit køb ved at:

  • undersøge varen grundigt for fejl og mangler (normalt har du nemlig ikke retur- eller ombytningsret på udsalgsvarer).
  • undersøge, om varen kan det, du forventer, eller om den måske allerede er forældet ved købet
  • undgå at fokusere alene på prisnedsættelsen, men vurdér, om varen er prisen værd – kig på det, varen koster – og ikke det, du sparer.

Undersøg, om der er fortrydelsesret
Som udgangspunkt gælder de samme regler for udsalgsvarer, som for andre varer, når du handler i en fysisk butik. Dog kan butikken selv bestemme, om de - i forbindelse med et udsalg – vil fjerne retur- og ombytningsretten på en vare. Typisk informerer de om det via skiltning ved kassen, ligesom det står i bunden af din kvittering, men er du i tvivl, er det en god idé at spørge, inden du betaler.

Køb trygt udsalgsvarer på nettet – med fortrydelsesret
Du har flere rettigheder, når du shopper online, end når du shopper i fysiske butikker. Når du handler på nettet, har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret. Det gælder også for udsalgsvarer –

hvilket ofte ikke gør sig gældende, når du køber udsalgsvarer i en fysisk butik. Der er dog en række varer og ydelser, der generelt ikke er fortrydelsesret på - eksempelvis hvis du køber flybilletter eller et fritids- og kulturtilbud.

Se her flere gode råd om sikker handel på nettet og undgå at blive snydt, når du handler online.

Betal med dit kort og få flere rettigheder
Det er klart en fordel at anvende betalingskort, når du handler på nettet. Betaler du med betalingskort - eksempelvis et Visa/Dankort - er du beskyttet af reglerne i betalingstjenesteloven. På den måde har du mulighed for at få dine penge tilbage i tilfælde af, at:

  • netbutikken har trukket for meget på din konto
  • hvis du ikke får din vare
  • hvis varen viser sig at være noget andet end det, du har betalt for
  • eller hvis du afviser at tage imod pakken, når den bliver leveret.

Denne mulighed har du ikke nødvendigvis, hvis du overfører pengene direkte til butikken via en kontooverførsel.

Betaler du med et MasterCard, har du tilmed mulighed for at få en række gratis produktforsikringer - som elektronik- og hvidevareforsikring – tilknyttet dit køb.

Læs om de forskellige betalingskort, og se mulighederne for at få produktforsikringer.