Logo
Nyheder

Har energikrisen påvirket din økonomi?

12. January 2023

Inflation, energikrise og stigende renter har ramt de fleste danskeres hverdagsøkonomi. Det er blevet mange tusinde kroner dyrere for en helt almindelig familie at varme hjemmet op, handle ind og tanke bilen. Og det kan naturligvis skabe noget usikkerhed om, hvad fremtiden vil bringe.

Der er desværre ingen, der går fri af den nuværende krise. Alle får brug for flere penge i det daglige, men der er stor forskel på, hvor hårdt den enkelte familie bliver ramt af de stigende priser.

Tag fat i os, hvis budgettet ikke holder

Har du svært ved at få budgettet og økonomien til at hænge sammen, står vi klar til at hjælpe dig. Du skal derfor ikke tøve med at kontakte os allerede i dag, så vi sammen kan finde en løsning, inden det ender med ubetalte regninger og overtræk på kontoen.

Du kan desuden læse med her og få gode råd til, hvordan du kan få mere ro på økonomien.

Sæt dine indtægter og udgifter under loop

Uanset om du har få eller mange penge, er det allervigtigste, at du kan overskue din økonomi. Når du ved, hvor mange penge der går ind og ud hver måned, er det nemmere at få øje på, hvad du bedst kan undvære. Og med de stigende udgifter til både el, gas og mad er det mere vigtigt end nogensinde før, at du har et godt overblik over din økonomi.

Sæt af i budgettet til en ”buffer”

Hvis du ikke har et budget, så læg et. Du kan hente et budgetskema her. Priserne på energi og fødevarer er steget rigtig meget på det seneste, og det er svært at spå, hvordan priserne vil blive i fremtiden. Det er derfor en god ide at sætte lidt ekstra til side, hvis muligt, så du altid har en økonomisk ”buffer”, du kan trække på, hvis der kommer uforudsete udgifter. På den måde kan du også sove bedre om natten og ikke spekulere for meget over, om pengene vil række.

Vær prisbevidst, og spar penge de steder, hvor du kan

På den måde rækker pengene længere, og du får skabt mere luft i dit budget.

Vi giver dig her 6 gode råd til, hvordan du sparer penge i hverdagen:

  1. Skru ned for varmen
    Du kan med fordel spare penge ved at skrue lidt ned for varmen og i stedet iføre dig en ekstra varm trøje. Ifølge sparenergi.dk sparer du 5 % på varmeforbruget, hver gang du skruer 1 °C ned.

  2. Brug mindre varmt vand
    Tag kortere bade og undlad at fylde et helt karbad. På den måde sparer du på energien, det kræver, at varme vandet op.

  3. Lad maskinen tage opvasken, når strømmen er billigst
    Inden du fx går i gang med at vaske tøj eller starter opvaskemaskinen, kan du tjekke, hvornår på døgnet strømmen er billigst. Du kan downloade en app til din mobiltelefon, hvor du kan se, hvornår elpriserne er på sit laveste i dit område. Der er bl.a. "Elpriser" og "Min Strøm".

  4. Lad bilen stå
    Hvis det er muligt for dig, så lad bilen stå og tag cyklen i stedet, særligt på de korte ture. Du kan desuden spare penge ved at benytte offentlig transport eller køre flere sammen til og fra arbejde, hvis det er en mulighed.

  5. Lav en madplan for ugen
    Hvis du laver en madplan for hele ugen og dermed kun handler ind én gang, får du et bedre overblik over, hvad der skal købes ind, og du slipper for mange ture i supermarkedet. På den måde undgår du også for mange impulskøb, som har en tendens til at snige sig ned i din kurv.

  6. Lug ud i dine abonnementer og streamingtjenester
    Gennemgå dit budget og se, om der er nogle faste udgifter, du kan undvære. Især abonnementer og streamingtjenester kan fylde og ser enkeltvis ikke ud af så meget, men det kan hurtigt løbe op. Du kan også undersøge, om du kan spare penge på dine forsikringer. Der kan også være penge at spare ved fx at skifte udbyder.

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vi hjælper dig både med rådgivning og langsigtede løsninger. Jo tidligere, vi får lagt en god plan, jo bedre kommer du igennem den kommende tid.