Logo
Nyheder

Fonden og Sparekassen Sjælland-Fyn støtter headspace Slagelse

26. April 2023

Den samlede donation betyder, at rådgivningstilbuddet headspace Slagelse fortsat kan være til for børn og unge mellem 12-25 år.

På billedet ses fra venstre: Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Mette Truesen, centerchef i headspace Slagelse, Marianne Salling, kommunikationsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn og Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn
På billedet ses fra venstre: Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Mette Truesen, centerchef i headspace Slagelse, Marianne Salling, kommunikationsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn og Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Med en samlet donation på 400.000 kr. fra Sparekassen Sjælland-Fyn A/S og Sparekassen Sjælland Fonden er headspace Slagelse reddet og kan resten af 2023 fortsat være et tilbud til børn og unge i Slagelse Kommune.

Derudover sikrer donationer fra Jascha Fonden, T&W Medical, Spar Nord Fonden, Lederne i Vestsjælland og lokale bidrag fra borgere og virksomheder, at headspace Slagelse kan holde åbent et godt stykke ind i 2024 også. headspace Slagelse stod ellers til at lukke med udgangen af april 2023 efter, at Slagelse Kommune, som led i en stor sparerunde, valgte at opsige samarbejdet med headspace Slagelse.

headspace Slagelse på Klingeberg 2 i det centrale Slagelse har siden åbningen i april 2020 hjulpet mere end 600 lokale unge i godt 1.200 samtaler og været i kontakt med mere end 11.600 unge til forskellige aktiviteter i Slagelse Kommune. Og flere og flere unge finder vej til headspace Slagelse, hvilket er bare en af årsagerne til, at Sparekassen Sjælland-Fyn og Sparekassen Sjælland Fonden har valgt at støtte op om det lokale rådgivningstilbud, som henvender sig til børn og unge mellem 12-25 år.

”Både i Sparekassen Sjælland-Fyn og Sparekassen Sjælland Fonden har vi et ønske om at bidrage til børn og unges trivsel. Derfor er vi glade for, at vi med vores donation til headspace Slagelse er med til at sikre, at børn og unge i Slagelse Kommune fortsat har nogen at tale med, når livet slår knuder. Det kan være svært at række ud efter hjælp, og derfor er det vigtigt, at der er et trygt sted i de unges nærområde, hvor de kan henvende sig. Behovet er der, og headspace Slagelse – og ikke mindst de frivillige, som hjælper de mange børn og unge, som henvender sig – gør en kæmpe forskel lokalt. Den indsats vil vi gerne støtte op om og kvittere for,” siger Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Det er headspace Danmarks klare vurdering efter tre års indsats i Slagelse, at børn og unge i Slagelse Kommune har et stort behov for et anonymt, gratis og uforpligtende sted at henvende sig, når ungdomslivet gør ondt. At have nogen at tale med er alfa og omega i et godt ungdomsliv. Der findes ikke andre lignende tilbud til børn og unge i Slagelse.

”Jeg er virkelig glad for, at lokale kræfter som Sparekassen Sjælland-Fyn og de øvrige donorer både nationalt og lokalt på denne måde bakker op om vores arbejde. Det betyder alt for de unge og os, at man fra lokalt hold kan se betydningen af headspace som tilbud, når unge har brug for nogen at tale med. Det er mit store håb, at Slagelse Kommune igen får øjnene op for det store behov børn og unge i kommunen har for et sted, de kan henvende sig med stort og småt på hjerte,” siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Der arbejdes fortsat på at finde midler til resten af kalenderåret 2024. Målet er, at headspace kommer retur på det kommunale budget i Slagelse i 2025.

Om headspace Danmark
headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring 70.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 257.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.

For yderligere oplysninger:
Jakob Risom, pressechef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 61 65 65 40, e-mail: [email protected]

Marianne Salling, kommunikationsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, tlf. 59482197, e-mail: [email protected]