Logo
Sundhedshuset Faaborg

Et nyt sundhedshus for borgere i Faaborg og omegn

I Faaborg har Sparekassen Sjælland-Fyn været drivkraften bag det nye sundhedshus, som sikrer borgerne bedre og nemmere adgang til sundhedstilbud i området.

Indvielsen af Faaborgs nye sundhedshus i marts 2023, der sikrer bedre og nemmere adgang til sundhedstilbud i området.

I 2018 valgte Sparekassen Sjælland-Fyn at flytte ud af det tidligere hovedkontor på Markedspladsen 15 i Faaborg. Efterfølgende arbejdede vi på igen at få udnyttet bygningen med den meget centrale beliggenhed til et formål, der kommer borgere i Faaborg og omegn til gavn.

Året efter lykkedes det at finde det helt rigtige formål: Istandsættelsen af bygningen blev derfor sat i gang, og i marts 2023 åbnede det helt nye sundhedshus "Sundhedshuset Faaborg", der bl.a. huser:

  • Privatpraktiserende læge
  • Tandlæger
  • Faaborg-Midtfyn Kommune

Mange fordele ved det nye sundhedshus

Beliggenheden og de i alt 3.000 m2, som bygningen rummer, gør stedet til et ideelt samlingssted for aktører inden for sundheds- og forebyggelsesområdet. Sundhedshuset ligger med sin placering centralt i Faaborg, og er let tilgængeligt med offentlig transport og med gode parkeringsmuligheder.

”Sparekassen Sjælland-Fyn har fokus på at præge udviklingen i de lokalsamfund, som vi er en del af. Derfor var det også oplagt at investere i at skabe rammerne for et moderne sundhedshus i Faaborg, som skal være med til at sikre borgerne en bedre og nemmere adgang til de forskellige sundhedstilbud i området, og som samtidig fik skabt nye arbejdspladser i området,” fortæller udviklingsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Søren Kjærsgaard.

”Men det allerbedste er, at det nye sundhedshus er med til at give tryghed til borgerne, som før har været bekymret for udsigten til en dårligere lægedækning i Faaborg,” tilføjer Lene Kragh, der er sparekassens områdedirektør på Sydfyn.