Sundhedshuset Faaborg

Et nyt sundhedshus for borgere i Faaborg og omegn

I Faaborg er Sparekassen Sjælland-Fyn drivkraften bag et nyt sundhedshus, der sikrer borgerne bedre og nemmere adgang til sundhedstilbud i området.

Skitsetegning af Faaborg Sundhedshus

I 2018 valgte Sparekassen Sjælland-Fyn at flytte ud af det tidligere hovedkontor på Markedspladsen 15 i Faaborg. Efterfølgende arbejdede vi på igen at få udnyttet bygningen med den meget centrale beliggenhed til et formål, der kommer borgere i Faaborg og omegn til gavn.

Året efter lykkedes det at finde det helt rigtige formål: Bygningen bliver derfor nu sat i stand og vil i 2022 danne rammerne om Sundhedshuset Faaborg, der bl.a. kommer til at huse:

  • Privatpraktiserende læge
  • Tandlæger
  • Faaborg-Midtfyn Kommune

Mange fordele ved det nye sundhedshus

Beliggenheden og de i alt 3.000 m2, som bygningen rummer, gør stedet til et ideelt samlingssted for aktører inden for sundheds- og forebyggelsesområdet. Det kommende sundhedshus kommer til at ligge centralt i Faaborg, og det bliver let tilgængeligt med offentlig transport og får gode parkeringsmuligheder.

”Sparekassen Sjælland-Fyn har fokus på at præge udviklingen i de lokalsamfund, som vi er en del af. Derfor er det også oplagt at investere i at skabe rammerne for et moderne sundhedshus i Faaborg, der sikrer borgerne en bedre og nemmere adgang til de forskellige sundhedstilbud i området, og som samtidig er med til at skabe nye arbejdspladser i området,” fortæller udviklingsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Søren Kjærsgaard.

”Men det allerbedste er, at et nyt sundhedshus vil give tryghed til borgerne, som har været bekymret for udsigten til en dårligere lægedækning i Faaborg,” tilføjer Lene Kragh, der er sparekassens områdedirektør på Sydfyn.