På jagt efter en andelsbolig?

Vi hjælper med finansiering til en lav rente og forsikringer samt sørger for, at du ikke køber katten i sækken.

Er du på udkig efter en andelsbolig, kan vi hjælpe dig med at sikre, at du gør et godt køb, når vi hjælper dig med at besvare spørgsmål som: Er andelsboligforeningens økonomi sund, og risikerer du at stige i husleje på grund af foreningens lån? Hvordan hæfter jeg som andelshaver, hvis foreningen kommer i økonomiske problemer?

Andelsboliglån med en lav rente
Finder du andelsboligen, der matcher dine ønsker og din økonomi, er vi naturligvis også klar med et attraktivt andelsboliglån, der er billigere end det, du får andre steder.

Bliv klogere på købsprocessen for andelsboliger og få gode råd, her på siden:

Sådan får du et billigt andelsboliglån
Købsprocessen: Fra drømmen starter, til nøglen er i hånden
Det skal du være opmærksom på: faldgruber og fordele
Finansiering af bolig gennem sparekassen

Kontakt os
Du altid velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver, hvis vi skal hjælpe dig godt i gang med at finde dit næste hjem.

Find filial

Karen S. Andersen og Ross Fothergill, kunder i sparekassens filial i Valby

”Vi har valgt sparekassen dels på grund af den gode rente på andelsboliglån, men også fordi vi følte os trygge ved vores rådgiver, der gav sig god tid til at tale tingene igennem med os.”

Brug for et billigt andelsboliglån?

Vi tilbyder nu andelsboligslån med en variabel rente fra 3,15 %.

andelsbolig

Låneeksempel 
Ved et samlet kreditbeløb på 500.000 kr. med en variabel debitorrente på 3,19-7,19 % p.a. (årlig pålydende rente inkl. rentes rente) - og en løbetid på 30 år, er de månedlige ydelser 2.225-3.434 kr. ÅOP er 3,48-7,57 % før skat.

Det samlede beløb, der skal betales tilbage er 800.868-1.236.085 kr. Heraf udgør de samlede omkostninger 300.868-736.085 kr. 

Tilbuddet gælder nye lån pr. 1. oktober 2017 og kræver normal kreditgodkendelse, helkundeforhold i sparekassen og pant i andelsboligen for lånebeløbet.

Lån i andelsboligen
Andelsboligloven gør det muligt at låne direkte i en andelsbolig. Vi har udviklet et andelsboliglån med en lang række fordele for dig:

 • Du kan låne op til 90 % af andelsboligens værdi.
 • Pengene bruger du for eksempel til boligforbedringer, indfri dyre lån osv.
 • Løbetiden på lånet er op til 30 år.
 • Du får en lav, variabel rente.

 

Købsproces: Fra drømmen starter, til nøglen er i hånden

Det kan virke som en uoverskuelig proces at købe bolig. Men vi er med dig og din eventuelle familie fra drømmen opstår, til du har fået nøglen i hånden.

Med vores række af gode og dygtige samarbejdspartnere kommer vi hele vejen rundt om dit boligkøb og hjælper dig videre med alt lige fra valg af finansiering og forsikringer til gennemgang af købsaftale og juridisk rådgivning.

Drømmen starter
Du og din familie har måske kigget efter hus eller lejlighed et stykke tid og har nu fundet det rigtige, eller også ved du bare, at du – et stykke tid ud i fremtiden – kunne se dig selv i en ny bolig. Ligegyldig hvor langt du er i købsprocessen, står din lokale filial og rådgiver klar til at hjælpe med at realisere din boligdrøm.

Håndværkertilbud eller nybyggeri, lejlighed eller hus, på landet eller i byen? 
Inden du for alvor går i gang med at kigge efter den rigtige bolig, kan det være en god idé at få sat ord på, hvad det er, du har brug for. Hvor meget plads skal der være? Hvor skal boligen ligge? Skal boligen være indflytningsklar, eller køber du gerne et håndværkertilbud, du selv kan sætte dit præg på? Skal der være have? Overvej dine svar på spørgsmål som disse, så hjælper vi dig med at finde ud af, hvad der rent økonomisk kan lade sig gøre.

Hvor meget kan jeg købe for?

Tab 1

Hvor meget kan jeg købe for?

Når boligdrømmen starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: "Hvor meget kan jeg købe for?".

Vi laver en nøjagtig beregning for dig
Går du i boligtanker, hjælper vi dig selvfølgelig også gerne med at lave en præcis beregning - ligegyldig om du har fundet en konkret bolig, eller blot er interesseret i at finde ud af, hvilke boliger du realistisk set kan kigge efter. Som udgangspunkt skal din rådgiver bede om følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

 • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
 • Seneste tre lønsedler
 • Budget

Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, din årsopgørelse og oplysninger om din indkomst. I Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter. Så klarer din rådgiver resten.  

Boligkøberbevis
Har du brug for et boligkøberbevis, så du ved, hvor meget du cirka kan købe bolig for, så laver vi selvfølgelig gerne et til dig. 

På jagt efter drømmeboligen

Tab 1

På jagt efter drømmeboligen

Er du førstegangskøber, kan det virke overvældende at træde ind på boligmarkedet.

Gør det nemmere for dig selv ved at afklare dine boligbehov og få overblik over din økonomi, inden jagten går i gang. Så kan du søge mere målrettet.

Søg på nettet og mobilen
Prøv for eksempel: 

 • Nyboligs Søgeagent, hvor du nemt kan indtaste dine søgekriterier og løbende bliver informeret, når der er boliger, der matcher dine behov og ønsker. Du finder boliger sat til salg af Nybolig og andre ejendomsmæglere. 
 • Boligsiden.dk med boliger fra forskellige ejendomsmæglere.
 • Totalkredits Bolig app (iOS / Android) - udviklet i samarbejde med bolig.dk - der giver dig et overblik over ledige boliger i det område, du er interesseret i og et bud på, hvad det koster at låne til en bolig.

Sælge bolig?
Du kan også kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at sælge din nuværende bolig, inden du køber en ny - du kan blandt andet få hjælp fra vores samarbejdspartner Nybolig.

Vi godkender andelsboligforeningen

Tab 1

Vi godkender andelsboligforeningen

Hvis sparekassen ikke allerede har forhåndsgodkendt andelsboligforeningen, skal vi – for din og vores sikkerhed – vurdere foreningens økonomi.

Vi ser blandt andet på:

 • Foreningens lejeniveau på boliger og erhvervslejemål
 • Finansieringsstruktur (er der for eksempel Swap-lån)
 • Vedligeholdelsesudgifter og vedligeholdelsesplan
 • Gældsandel
 • Gældsandel for så vidt angår afdragsfrie lån
 • Uhensigtsmæssigheder i vedtægterne
 • En eventuel ekstern vurdering

Bed andelsboligforeningen om følgende oplysninger:

 • Vedtægter
 • Seneste årsregnskab
 • Referat af seneste generalforsamling
 • Andelsboligforeningens budget
 • Eventuelt vedligeholdelsesplan og -budget

Købsaftalen underskrives

Tab 1

Købsaftalen underskrives

Læs om processen angående gennemgang og underskrift af købskontrakt samt indbetaling af købesummen.

 • Bestyrelsen i andelsboligforeningen skal godkende købsaftalen og dig som køber, inden du kan købe boligen. Vi hjælper dig gerne med kontakt til en af vores samarbejdspartnere, der sørger for, at aftalen også juridisk er i orden.
 • Du underskriver købsaftalen med forbehold for godkendelse af os og din eventuelle advokat. Når du har underskrevet kontrakten, fungerer den i første omgang som et købstilbud til sælger. Men når sælger underskriver, accepterer han og/eller hun aftalen.
 • En ejerskifteforsikring dækker udgifter til udbedring af skader grundet uopdagede fejl og mangler i boligen. Det er din forsikring for, at du ikke pludselig hænger på uforudsete omkostninger ved huskøbet. Typisk indhenter sælger et tilbud på en ejerskifteforsiking, og som køber betaler du halvdelen.
 • Når begge parter har underskrevet købsaftalen, skal den berigtiges ved at sælger får sine penge, og du som køber får ejendomsret over boligen. Handlen skal tinglyses for at dokumentere din ret over boligen, og sælger skal indfri de lån i boligen, du ikke skal overtage.
 • Vi stiller en købesumsgaranti over for sælgers pengeinstitut, der garanterer, at beløbet bliver deponeret senest på den aftalte dato.
 • Købesummen indbetales til foreningen, der fastfryser den i en måned og udbetaler den til sælger eksklusiv eventuelle beløb, vedkommende skylder foreningen.
 • Når du har indbetalt købesummen, og handlen er afsluttet, skal du have udleveret et andelsbevis.

Klar til at flytte ind

Tab 1

Klar til at flytte ind

Tillykke! Når købet er gået igennem, er du blevet andelsboligejer.

Mens du venter på at overtage nøglen, kan vi sammen gennemgå dine skades- og personforsikringer og tilrette dit budget.

Forsikr dit indbo
Har du brug for at få justeret dine nuværende eller tegne nye forsikringer af dit indbo, tilbyder vi en attraktiv indboforsikring gennem Købstædernes Forsikringer.

Forsikr dig selv og din eventuelle familie
Har du købt en bolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste din evne til at arbejde eller dø.

Ny økonomi - nyt budget
Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter som udgifter til boliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet. Til gengæld har du mulighed for skattemæssige fradrag på grund af dit boliglån. 

Har du også husket?
Når du flytter skal du meddele flytning og ny adresse til blandt andet folkeregistret og Post Danmark via Borger.dk. Gør det i god tid, inden du flytter, så din post lander det rigtige sted.

Faldgruber og fordele ved køb af andelsbolig

Når du køber andelsbolig, skal du være særligt opmærksom på især andelsprisen, den månedlige boligafgift og andelsforeningens økonomi og vedtægter.

Køber du andelsbolig, hjælper din rådgiver dig med at sikre, at du ikke køber katten i sækken. Vi gennemgår og godkender andelsforeningens økonomi og vedtægter og hjælper dig eventuelt med kontakt til en advokat, der kan læse kontrakten igennem, inden du underskriver. 

Læs mere om, hvad du særligt skal være opmærksom på, når du ser på andelsbolig. 

Andelsprisen

Tab 1

Andelsprisen

Andelsboliger er underlagt maksimalpriser, og det betyder, at den enkelte bolig ikke må sælges for mere end den beregnede maksimalpris.

En sælger af en andelsbolig kan derfor ikke frit bestemme prisen. Sælger må heller ikke kræve, at du køber indbo eller andet til overpris i forbindelse med handlen for at hæve den samlede pris, da det betragtes som at give ”penge under bordet”, og det er forbudt.

Overvej, om du vil kunne sælge andelen for den pris, du køber den for
Før du køber en andel, bør du vurdere, om du kan sælge den til samme pris, du selv giver for den, så du ikke taber penge, hvis du sælger andelen.

Andelsboligforeningen ejer ejendommen, og prisen for ejendommen beregnes med udgangspunkt i Andelsboligloven. Der er tre mulige måder at fastsætte ejendommens værdi på, og det er andelshaverne, der ved generalforsamlingen tager stilling til, hvordan ejendomsprisen skal fastsættes.

Som udgangspunkt er det en god idé at sikre sig, at andelsboligforeningen ikke har sat prisen efter maksimalprisen, da du så ikke er sikker på, at du kan få samme pris for andelen ved et eventuelt salg. Er prisen derimod sat til 80 % af maksimalprisen, er der større mulighed for, at du kan få dine penge igen.

Boligafgift

Tab 1

Boligafgift

Udover købsprisen for andelsboligen betaler du som andelshaver boligafgift til andelsboligforeningen hver måned.

Afgiften dækker vedligeholdelse og drift af ejendommen samt afbetaling på realkreditlån i foreningen.  Boligafgiften betales normalt forud hver måned.

Boligafgiften kan stige
Har andelsforeningen taget beslutning om, at der i fremtiden skal lånes penge til for eksempel forbedringer af ejendommen, skal du være opmærksom på, at det kan få betydning for boligafgiften. Derfor skal du også have en kopi af referatet fra den seneste generalforsamling og af en eventuel vedligeholdelsesplan fra foreningen. 

Andelsboligforeningens økonomi – herunder om de har taget variable lån – kan også få indflydelse på, om boligafgiften stiger. 

Andelsforeningens økonomi og vedtægter

Tab 1

Andelsforeningens økonomi og vedtægter

Andelsboligforeninger adskiller sig markant fra ejer- og lejerforeninger ved at andelshavere hæfter solidarisk for foreningens gæld.

Det kan derfor få styr betydning for din økonomi, hvis andelsboligforeningen kommer i store økonomiske problemer. Det er forskelligt, hvordan andelshavere hæfter i de forskellige foreninger. Læs i foreningens vedtægter, og vær opmærksom på ordlyden om hæftelse.

Læg mærke til lånene
Du skal derudover være opmærksom på, om andelsboligforeningen har taget variable lån, da du kan risikere, at boligafgiften stiger, hvis renten siger, og lånet dermed bliver dyrere. Har foreningen afdragsfrie lån, kan boligafgiften også risikere at stige, når lånet skal afdrages.  

Dan Roland, kunderådgiver i sparekassen
Dan Roland Hansen, Kunderådgiver på Amagerbrogade

”Vi strækker os langt for at tilbyde dig et andelsboliglån på attraktive vilkår, der er billigere end det, du får andre steder.”

Finansiering af bolig gennem sparekassen

Vælger du at finansiere din bolig gennem sparekassen, kan du herunder få en oversigt over vores generelle boligprodukter og læse mere om sparekassens rolle som boligkreditformidler og rådgiver.