På jagt efter en andelsbolig?

Vi hjælper dig med et billigt andelsboliglån til en lav rente, og vi vejleder dig også med forsikringer og sørger for, at du ikke køber katten i sækken.

Kontakt Sparekassen Sjælland-Fyn om lån til andelsbolig

Er du på udkig efter en andelsbolig, kan vi hjælpe dig med at sikre, at du gør et godt køb, når vi hjælper dig med at besvare spørgsmål som: Er andelsboligforeningens økonomi sund? Risikerer du at stige i husleje på grund af foreningens lån? Hvordan hæfter jeg som andelshaver, hvis foreningen kommer i økonomiske problemer?

Andelsboliglån med en lav rente
Finder du andelsboligen, der matcher dine ønsker og din økonomi, er vi naturligvis også klar med et attraktivt andelsboliglån med en lav rente.

Studerende og andelsboliglån
Vi hjælper dig med at komme godt fra start i jagten efter en andelsbolig og vejleder dig om andelsboliglån, forsikringer og alt det, der følger med, når du skal købe andelsbolig for første gang.

Andelsbolig og lån: Bliv klogere på processen

Bliv klogere på købsprocessen for andelsboliger og få gode råd om andelsboliglån her på siden:

Sådan får du et billigt andelsboliglån
Købsprocessen: Fra drømmen starter, til nøglen er i hånden
Det skal du være opmærksom på: faldgruber og fordele
Finansiering af bolig gennem sparekassen

Skal vi hjælpe?
Du altid velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver, hvis vi skal hjælpe dig godt i gang med at finde dit næste hjem.

Find filial

glade kunder
Karen S. Andersen og Ross Fothergill, kunder i sparekassens filial i Valby

”Vi har valgt sparekassen dels på grund af den gode rente på andelsboliglån, men også fordi vi følte os trygge ved vores rådgiver, der gav sig god tid til at tale tingene igennem med os.”

Brug for et billigt andelsboliglån?

Vi tilbyder nu andelsboligslån med en variabel rente fra 3,15 %.

nuancer af røde mursten

Låneeksempel 
Ved et samlet kreditbeløb på 500.000 kr. med en variabel debitorrente på 3,19-7,19 % p.a. (årlig pålydende rente inkl. rentes rente) – og en løbetid på 30 år, er de månedlige ydelser 2.226-3.435 kr. ÅOP er 3,48-7,57 % før skat.

Det samlede beløb, der skal betales tilbage, er 801.183-1.236.570 kr. Heraf udgør de samlede omkostninger 301.183-736.570 kr. 

Tilbuddet gælder nye lån pr. 1. september 2018 og kræver normal kreditgodkendelse, helkundeforhold i sparekassen og pant i andelsboligen for lånebeløbet. Gebyr for adkomsterklæring er ikke medregnet i ÅOP.

Lån i andelsboligen
Andelsboligloven gør det muligt at låne direkte i en andelsbolig. Vi har udviklet et andelsboliglån med en lang række fordele for dig:

 • Du kan låne op til 90 % af andelsboligens værdi
 • Pengene bruger du for eksempel til boligforbedringer, indfri dyre lån osv.
 • Løbetiden på lånet er op til 30 år
 • Du får en lav, variabel rente.

 

Fra andelsboliglån til virkelighed: Købsproces

Det kan virke som en uoverskuelig proces at købe bolig. Vi rådgiver dig gennem alle faser af dit boligkøb og guider dig igennem bl.a. andelsboliglån og forsikringer. Vi er med dig og din eventuelle familie fra drømmen opstår, til du har fået nøglen i hånden.

Med vores række af gode og dygtige samarbejdspartnere kommer vi hele vejen rundt om dit boligkøb og hjælper dig videre med alt lige fra valg af finansiering og forsikringer til gennemgang af købsaftale og juridisk rådgivning.

Drømmen starter med et andelsboliglån
Du og din familie har måske kigget efter andelsbolig et stykke tid og har nu fundet den rigtige, eller også ved du bare, at du – et stykke tid ud i fremtiden – kunne se dig selv i en ny andelsbolig. Ligegyldig hvor langt du er i købsprocessen, står din lokale filial og rådgiver klar til at hjælpe med at realisere din boligdrøm med et andelsboliglån.

Hvilken andelsbolig passer til dine behov? 
Inden du for alvor går i gang med at kigge efter den rigtige andelsbolig, kan det være en god idé at få sat ord på, hvad det er, du har brug for. Hvor stor skal din andelsbolig være? Hvor skal boligen ligge? Skal andelsboligen være indflytningsklar? Køber du gerne et håndværkertilbud, du selv kan sætte dit præg på? Hvor stort et andelsboliglån vil du have?

Overvej dine svar på spørgsmål som disse, så hjælper vi dig med at finde ud af, hvad der rent økonomisk kan lade sig gøre.

 • Hvor meget kan jeg købe andelsbolig for?

  Når boligdrømmen efter en andelsbolig starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: "Hvor meget kan jeg købe for?".

  Andelsboliglån: Vi laver en nøjagtig beregning for dig

  Går du med tanker om at købe en andelsbolig, hjælper vi dig selvfølgelig med at lave en præcis beregning – ligegyldigt om du har fundet en konkret andelsbolig eller blot er interesseret i at finde ud af, hvilke andele du realistisk set kan kigge efter. Som udgangspunkt skal din rådgiver bede om følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

  • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
  • Seneste tre lønsedler
  • Budget

  Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, din årsopgørelse og oplysninger om din indkomst. I Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter. Så regner din rådgiver på dit andelsboliglån.  

  Har du brug for et boligkøberbevis?
  Med et boligkøberbevis i hånden ved du, hvor meget du cirka kan købe andelsbolig for. Vi laver selvfølgelig gerne et til dig, som du kan tage med dig på din jagt efter drømmeboligen.  

 • På jagt efter en andelsbolig?

  Er du førstegangskøber? Det kan måske virke overvældende at træde ind på boligmarkedet for første gang. Men du kan gøre jagten på drømmeboligen nemmere for dig selv.

  Ved at afklare dine boligbehov og få overblik over din økonomi kan du søge mere målrettet og derved gøre jagten på andelsboligen nemmere for dig selv.

  Søg på nettet og mobilen
  Prøv for eksempel: 

  • Nyboligs Søgeagent. På siden kan du nemt indtaste dine søgekriterier og løbende blive informeret, når der er andelsboliger, der matcher dine behov og ønsker. Du finder andelsboliger sat til salg af Nybolig og andre ejendomsmæglere. 
  • Boligsiden.dk. Her kan du se andelsboliger fra forskellige ejendomsmæglere.
  • Totalkredits bolig-app. Appen er udviklet i samarbejde med bolig.dk og giver dig et overblik over ledige andelsboliger i det område, du er interesseret i og et bud på, hvad det koster at låne til en andelsbolig.

  Skal du sælge bolig?
  Du kan også kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at sælge din nuværende andelsbolig, inden du køber en ny – du kan blandt andet få hjælp fra vores samarbejdspartner Nybolig.

 • Vi godkender andelsboligforeningen

  Hvis sparekassen ikke allerede har forhåndsgodkendt andelsboligforeningen, skal vi – for din og vores sikkerhed – vurdere foreningens økonomi.

  Vi ser blandt andet på:

  • Foreningens lejeniveau på boliger og erhvervslejemål
  • Finansieringsstruktur (er der for eksempel Swap-lån)
  • Vedligeholdelsesudgifter og vedligeholdelsesplan
  • Gældsandel
  • Gældsandel for så vidt angår afdragsfrie lån
  • Uhensigtsmæssigheder i vedtægterne
  • En eventuel ekstern vurdering

  Bed andelsboligforeningen om følgende oplysninger:

  • Vedtægter
  • Seneste årsregnskab
  • Referat af seneste generalforsamling
  • Andelsboligforeningens budget
  • Eventuelt vedligeholdelsesplan og -budget
 • Købsaftalen underskrives

   Læs om processen angående gennemgang og underskrift af købskontrakt samt indbetaling af købesummen.
   Købsaftalen godkendes
  • Bestyrelsen i andelsboligforeningen skal godkende købsaftalen og dig som køber, inden du kan købe boligen. Vi hjælper dig gerne med kontakt til en af vores samarbejdspartnere, der sørger for, at aftalen også juridisk er i orden.

  • Købsaftalen underskrives
  • Du underskriver købsaftalen med forbehold for godkendelse af os og din eventuelle advokat. Når du har underskrevet kontrakten, fungerer den i første omgang som et købstilbud til sælger. Men når sælger underskriver, accepterer han og/eller hun aftalen.

  • Tegn en ejerskifteforsikring
  • En ejerskifteforsikring dækker udgifter til udbedring af skader grundet uopdagede fejl og mangler i boligen. Det er din forsikring for, at du ikke pludselig hænger på uforudsete omkostninger ved dit køb. Typisk indhenter sælger et tilbud på en ejerskifteforsiking, og som køber betaler du halvdelen.

  • Når købsaftalen er underskrevet
  • Når begge parter har underskrevet købsaftalen, skal den berigtiges ved at sælger får sine penge, og du som køber får ejendomsret over boligen. Handlen skal tinglyses for at dokumentere din ret over boligen, og sælger skal indfri de lån i boligen, du ikke skal overtage.

  • Købesumsgaranti
  • Vi stiller en købesumsgaranti over for sælgers pengeinstitut, der garanterer, at beløbet bliver deponeret senest på den aftalte dato.

  • Købesummen indbetales
  • Købesummen indbetales til foreningen, der fastfryser den i en måned og udbetaler den til sælger eksklusiv  eventuelle beløb, vedkommende skylder foreningen.

  • Handlen afsluttes
  • Når du har indbetalt købesummen, og handlen er afsluttet, skal du have udleveret et andelsbevis.
 • Klar til at flytte ind

  Tillykke! Når købet er gået igennem, er du blevet andelsboligejer.

  Mens du venter på at overtage nøglen, kan vi sammen gennemgå dine skades- og personforsikringer og tilrette dit budget.

  Har du husket din indboforsikring?
  Har du brug for at få justeret dine nuværende eller tegne nye forsikringer af dit indbo, tilbyder vi en attraktiv indboforsikring gennem Købstædernes Forsikringer.

  Husk forsikringen til dig selv og din eventuelle familie
  Har du købt en andelsbolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis en af jer skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste arbejdsevnen eller dø.

  Ny økonomi - nyt budget
  Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter som udgifter til andelsboliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet.

  Har du husket at melde flytning?
  Når du flytter skal du meddele flytning og ny adresse til blandt andet folkeregistret og Post Danmark via Borger.dk. Gør det i god tid, inden du flytter, så din post lander det rigtige sted.

Faldgruber og fordele ved køb af andelsbolig

Når du køber andelsbolig, skal du være særligt opmærksom på især andelsprisen, den månedlige boligafgift og andelsforeningens økonomi og vedtægter.

Køber du andelsbolig, hjælper din rådgiver dig med at sikre, at du ikke køber katten i sækken. Vi gennemgår og godkender andelsforeningens økonomi og vedtægter og hjælper dig eventuelt med kontakt til en advokat, der kan læse kontrakten igennem, inden du underskriver. 

Læs mere om, hvad du særligt skal være opmærksom på, når du ser på andelsbolig. 

 • Andelsprisen

  Andelsboliger er underlagt maksimalpriser, og det betyder, at den enkelte bolig ikke må sælges for mere end den beregnede maksimalpris.

  En sælger af en andelsbolig kan derfor ikke frit bestemme prisen. Sælger må heller ikke kræve, at du køber indbo eller andet til overpris i forbindelse med handlen for at hæve den samlede pris, da det betragtes som at give ”penge under bordet”, og det er forbudt.

  Overvej, om du vil kunne sælge andelen for den pris, du køber den for
  Før du køber en andelsbolig, bør du vurdere, om du kan sælge den til samme pris, du selv giver for den, så du ikke taber penge, hvis du sælger andelen.

  Andelsboligforeningen ejer ejendommen, og prisen for ejendommen beregnes med udgangspunkt i Andelsboligloven. Der er tre mulige måder at fastsætte ejendommens værdi på, og det er andelshaverne, der ved generalforsamlingen tager stilling til, hvordan ejendomsprisen skal fastsættes.

  Som udgangspunkt er det en god idé at sikre sig, at andelsboligforeningen ikke har sat prisen efter maksimalprisen, da du så ikke er sikker på, at du kan få samme pris for andelen ved et eventuelt salg. Er prisen derimod sat til 80 % af maksimalprisen, er der større mulighed for, at du kan få dine penge igen.

 • Boligafgift

  Udover købsprisen for andelsboligen betaler du som andelshaver boligafgift til andelsboligforeningen hver måned.

  Afgiften dækker vedligeholdelse og drift af ejendommen samt afbetaling på realkreditlån i foreningen. Boligafgiften betales normalt forud hver måned.

  Boligafgiften kan stige
  Har andelsforeningen taget beslutning om, at der i fremtiden skal lånes penge til for eksempel forbedringer af ejendommen, skal du være opmærksom på, at det kan få betydning for boligafgiften. Derfor skal du også have en kopi af referatet fra den seneste generalforsamling og af en eventuel vedligeholdelsesplan fra foreningen. 

  Andelsboligforeningens økonomi – herunder om de har taget variable lån – kan også få indflydelse på, om boligafgiften stiger. 

 • Andelsforeningens økonomi og vedtægter

  Andelsboligforeninger adskiller sig markant fra ejer- og lejerforeninger ved at andelshavere hæfter solidarisk for foreningens gæld.

  Det kan derfor få stor betydning for din økonomi, hvis andelsboligforeningen kommer i store økonomiske problemer. Det er forskelligt, hvordan andelshavere hæfter i de forskellige foreninger. Læs i foreningens vedtægter, og vær opmærksom på ordlyden om hæftelse.

  Læg mærke til lånene
  Du skal derudover være opmærksom på, om andelsboligforeningen har taget variable lån, da du kan risikere, at boligafgiften stiger, hvis renten siger, og lånet dermed bliver dyrere. Har foreningen afdragsfrie lån, kan boligafgiften også risikere at stige, når lånet skal afdrages.  

Dan Roland, kunderådgiver i sparekassen
Dan Roland Hansen, Kunderådgiver

”Vi strækker os langt for at tilbyde dig et andelsboliglån på attraktive vilkår, der er billigere end det, du får andre steder.”

Lån til din nye bolig med Sparekassen Sjælland-Fyn

Vælger du at finansiere dit lån til dit nye hus gennem sparekassen, kan du herunder få en oversigt over vores generelle boligprodukter og læse mere om sparekassens rolle som boligkreditformidler og rådgiver.