Ny investeringsfond klar med 30 mio. kroner til virksomheder

Der mangler vækstkapital til små og mellemstore virksomheder – de såkaldte SMV’er – og det vil den nye investeringsfond Finance Zealand råde bod på. Hovedinvestor er Sparekassen Sjælland, og i første omgang indeholder fonden 30 mio. kroner i vækstkapital.

På billedet vises et tandhjul

Sparekassen Sjælland lancerer i samarbejde med Væksthus Sjælland, Business LF og en række private investorer investeringsfonden Finance Zealand. Fonden er målrettet små og mellemstore virksomheder med en årsomsætning på 10 - 50 mio. kroner, som ønsker at løfte deres virksomhed til et nyt niveau. Der er i alt 25.000 danske virksomheder i den størrelsesorden, men meget få tilbud om vækstkapital til den målgruppe.

"Som Sjællands sparekasse er vi med til at finansiere driften af virksomheder i hele vores markedsområde via de traditionelle pengeinstitutprodukter, vi har på hylderne. Vi ser dog mange virksomheder, der rummer yderligere potentiale, og som mangler kapital til at løfte virksomheden til et nyt niveau. Denne kapital er typisk ikke tilgængelig i dag, og derfor går sparekassen ind i Finance Zealand for at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at forløse deres potentiale,” fortæller sparekassedirektør i Sparekassen Sjælland Bruno Riis-Nielsen.

Investeringsfond med afsæt i to bundlinjer
Finance Zealand har afsæt i to bundlinjer. Først og fremmest skal investeringerne være en god forretning med et attraktivt afkast, men derudover fokuseres skarpt på en anden bundlinje i form af øget omsætning, eksport og arbejdspladser til lokalsamfundet.

I Væksthus Sjælland ser direktør Mads Váczy Kragh positivt på at kunne lancere et tilbud om vækstkapital til de små og mellemstore virksomheder.

”Vi er sat i verden for at få de mindre virksomheder til at vokse. Men vækst kræver kapital, og derfor har vi længe ønsket at gøre mere på den front. Vores pejlemærker er arbejdspladser og øget eksport, og her kommer Finance Zealand til at løfte en række virksomheder til et nyt niveau. Så vi er både glade og stolte over samarbejdet med private investorer og Sparekassen Sjælland,” udtaler Mads Váczy Kragh.

Finance Zealand bidrager også med kompetencer, viden og netværk
Managing partner og ansvarlig for det nye set-up bliver Joachim Vanggaard, som har over ti års erfaring med investering i virksomheder, blandt andet syv år hos Maj Invest Equity. Og han lægger vægt på, at det ikke alene er kapital, som Finance Zealand bidrager med.

”De små og mellemstore virksomheder er typisk ejet og ledet af samme person, og det vil vi i udgangspunktet ikke lave om på. Mennesket bag er virksomhedens vigtigste drivkraft, og derfor går vi kun ind i minoritetsandele. Samtidig bliver vi en aktiv partner, som ønsker at bidrage med kompetencer, viden og netværk til virksomhederne. Den konstellation tror vi passer til markedet og giver et rigtig stærkt output,” udtaler Joachim Vanggaard.

Fokus på det østlige Danmark
Finance Zealand regner med at investere i starten af 2017. Fonden har geografisk fokus på den østlige del af Danmark. Sparekassen Sjælland er hovedinvestor i fonden, som også indeholder midler fra en række private investorer.

Læs om, hvad sparekassen tilbyder erhvervslivet.

Læs nærmere om Finance Zealand.

Andre nyheder fra sparekassen