Sparekassen Sjælland-Fyn er med til at realisere boligprojektet Vig Bakke

Det er første – men ikke sidste – gang, at sparekassen involverer sig i et fællesprojekt som Vig Bakke, hvor vi sammen med fem andre lokale aktører er med til at drive boligprojektet frem fra idé til udførelse.

Vig Bakke Billede af SCHOU BIRKENDORF arkitekter

I mange år har et markareal ved Holbækvej i Vig ligget uberørt hen. Men det er slut fra på fredag den 1. marts 2019 – her bliver der nemlig taget det første spadestik i den markmuld, der skal transformeres til et nyt boligområde i Vig, Vig Bakke.

Vig Bakke skal omfatte cirka 100 nye boliger – bestående af rækkehuse, parcelhuse, andelsboliger og almenboliger – og et rekreativt areal samt 150 p-pladser til glæde for Brugsen og Vig Bio.

Ny rolle for sparekassen
Søren Kjærsgaard, der er udviklingsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, har sammen med fem andre lokale aktører dannet en virksomhed – et såkaldt konsortium – hvis formål er at realisere boligprojektet i samarbejde med Nybolig Odsherred. Søren Kjærsgaard er bestyrelsesformand i konsortiet, og han fortæller, at sparekassen har påtaget sig en ny rolle:

”Det er første gang, at vi involverer os i et fællesprojekt som Vig Bakke, hvor vi er med til at drive projektet frem fra opkøb af marken, godkendelse af lokalplan og første spadestik til byggemodning af marken. Og projektet er kommet rigtig godt fra start – bl.a. takket være opbakning fra lokale, som har vist stort interesse for projektet.”

Han tilføjer, at banken har valgt at involvere sig i fællesprojektet, fordi én af Sparekassen Sjælland-Fyns vigtigste byggesten er at bidrage til de lokalområder, banken er en del af:

”Vi vil gerne aktivt støtte op om lokal udvikling, og netop Vig Bakke kommer til at skabe en positiv forandring i hele Odsherred, fordi det giver en ny dynamik i lokalområdet. Derudover har det længe været et ønske i Vig at opføre nye boliger på netop dette areal.”

”Vi gør det gerne igen”
Foruden Sparekassen Sjælland-Fyn består konsortiet af entreprenørfirmaet Jord, Beton & Anlæg, Finn Hallberg, Tømrerfirmaet Holm & Svendsen, SCHOU BIRKENDORF arkitekter og SuperBrugsen Vig. Søren Kjærsgaard glæder sig over, at Vig Bakke kan lykkes i kraft af et lokalt samspil:

”Det er stort at opleve, at vi i samspil med andre lokale kræfter kan realisere projektet, fordi vi bruger hinandens kompetencer og ressourcer,” fortæller udviklingsdirektøren og tilføjer afslutningsvis:

”Så det er ikke sidste gang, at vi involverer os i et projekt som Vig Bakke – vi vil gerne arbejde med lignende projekter, og vi håber, at projektet i Vig kan være med til at inspirere andre lokalområder.”

Læs pressemeddelelsen "Fra markmuld til ny bydel: Første spadestik til Vig Bakke"

Fakta om Vig Bakke:

  • Lokalplanen blev godkendt i januar 2019 efter 4 ugers høring.
  • Første spadestik sker fredag den 1. marts.
  • Der afholdes informationsmøde om projektet 18. marts i Vig.
  • Byggemodning forventes færdig den 1. juni.
  • Der etableres 58 landskabelige klyngehuse, 12 typiske parcelhusgrunde, 12 typiske rækkehuse og 20 rækkehuse som almenboliger.
  • Konsortiet bag Vig Bakke består af: Finn Hallberg som lokal ildsjæl, Tømrerfirmaet Holm & Svendsen, SCHOU BIRKENDORF arkitekter, Jord, Beton & Anlæg, SuperBrugsen Vig og Sparekassen Sjælland-Fyn. Projektet er udviklet i et samarbejde mellem konsortiet og Nybolig Odsherred. På sigt vil konsortiet blive afviklet, når grundene er solgt, og projektet dermed er realiseret.