Sparekassen Sjælland-Fyn har tre års fødselsdag på Børsen

Sparekassen Sjælland-Fyn kan den 3. december fejre tre års fødselsdag som børsnoteret selskab. Aktionærerne kan glæde sig over, at Sparekassen Sjælland-Fyn har klaret sig bedre end det generelle danske bankindeks.

SPKSJF-aktiens udvikling sammenlignet med Copenhagen Bankindeks GI Sparekassen Sjælland-Fyn-aktiens udvikling sammenlignet med Copenhagen Bankindeks GI siden 03.12.2015. Kilde: nasdaqomxnordic.com

Så selvom det generelt  ikke har været de tre bedste år i historien for de danske bankaktier, så har aktionærerne i Sparekassen Sjælland-Fyn ikke tabt penge, når udbytte regnes med. Ved børsnoteringen blev hvert garantbevis konverteret til aktier til kurs 100. I dag handles aktien til kurs 94,60, og når det udbetalte udbytte i perioden på 6,05 kr. lægges til, har aktien holdt sin værdi. I samme periode er det danske bankindeks faldet i værdi med 13 %.

Og børsnoteringen har været en stor fordel for både aktionærer, kunder, medarbejdere og selve sparekassen som virksomhed.

”Processen med børsnoteringen var i den grad med til at professionalisere Sparekassen Sjælland-Fyn. Vi er i dag en langt mere effektiv og moderne virksomhed, som bedre kan komme vores kunders behov i møde. Samtidig har vores 27.000 aktionærer nu aktier, som de frit kan omsætte, ligesom vi som virksomhed relativt ubesværet kan rejse kapital til skarpere priser, qua vi er børsnoteret.

For nyligt udstedte vi således kapital for 82 mio. kr. til attraktive priser. Det var et led i vores langsigtede kapitalplaner, og det kan kun lade sig gøre, fordi vi er børsnoterede,” siger administrerende direktør Lars Petersson.

Han forklarer, at den indre værdi af sparekassens aktier er 154,00 kr. pr. 30. september 2018.

”Så på den måde kan vi være godt tilfredse med, hvor vi står. Selvfølgelig bortset fra, at alle aktionærer naturligvis gerne så en højere kurs. Men det er nu en gang markedet, der afgør værdien af et børsnoteret selskab. Det er et grundvilkår for os, ligesom det er for alle andre børsnoterede selskaber. Og det lever vi fint med,” siger Lars Petersson.

Læs mere om Sparekassen Sjælland-Fyn-aktien her.