Sparekassen Sjælland-Fyn redder Midtfyns Fritidscenter fra lukning

Sammen med andre lokale aktører bidrager sparekassen med at drive Midtfyns Fritidscenter videre under navnet Idrætscenter Midtfyn.

Midtfyns Fritidscenter

I løbet af sommeren har det store spørgsmål i Ringe og omegn været, hvad der skulle ske med Midtfyns Fritidscenter, som længe har kæmpet med underskud. Spørgsmålet blev delvist besvaret den 1. juli, hvor fritidscenteret gik konkurs. Men det skulle ikke stoppe der – heldigvis.

Det lokale fyrtårn skal nemlig overtages og drives videre af ”Den selvejende institution Idrætscenter Midtfyn”. Centeret genopstår med andre ord som Idrætscenter Midtfyn. Det sker i kraft af et lokalt samarbejde mellem Idrætscenter Midtfyn og Sparekassen Sjælland-Fyn og med støtte fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Udviklingsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Søren Kjærsgaard, fortæller, at banken bidrager med finansiering, så centeret kan købes af den nye institution og byde borgere velkomne fra den 1. september:

”Vi er glade for at være med til at videreføre centeret, som er et samlingspunkt for hele Midtfyn. Omkring 700.000 besøger centeret om året, så da vi erfarede, at det gik konkurs, blev vi bekymrede og kastede os ind i videreførelsen af det fra dag ét.”

Fuld fart på – og et ønske om flere projekter
Her godt halvanden måned efter, at Midtfyns Fritidscenter meldte sin konkurs, er en bestyrelse, som skal drive centeret videre, på plads. Og Faaborg-Midtfyn Kommune har indgået en ny samarbejdsaftale med Idrætscenter Midtfyn, som kommunalbestyrelsen har godkendt.

De sidste brikker – og det endelige svar på spørgsmålet om centerets fremtid – faldt på plads i går mandag den 19. august, fortæller den nyudnævnte bestyrelsesformand Martin Burholt Andreasen, som beskriver processen som hurtig og effektiv:

”Det forarbejde, som sparekassen har lavet både lokalt og centralt fra hovedkontoret, har været unikt. Det har kørt for fuldt tryk i løbet af hele sommeren. Det vidner om, at sparekassen har lysten og engagementet til at få det igennem.”

Og det har Sparekassen Sjælland-Fyn i høj grad, supplerer Søren Kjærsgaard:

”Vi vil tage aktivt medansvar i de lokalsamfund, vi er en del af – det giver så meget værdi og mening at være med til at gøre en forskel. Idrætscenter Midtfyn er langt fra det sidste lokale projekt, vi kaster os over.”

Ingen tomme, store bygninger
Bestyrelsesformand Martin Burholt Andreasen, der til dagligt arbejder som international salgsmanager, fortæller, at Sparekassen Sjælland-Fyns involvering i projektet har været afgørende for, at centeret genopstår:

Uden sparekassens bidrag havde Idrætscenter Midtfyns fremtid set anderledes ud.

Han tilføjer afslutningsvis, at det er vigtigt i et lokalsamfund som Ringe, at der er et holde- og samlingspunkt i byen:

”Som lokalsamfund er man enormt stærk i sin lokale patriotisme. Vi har til tider fået prædikatet ”udkantsdanmark”, så det havde ikke været godt for vores selvopfattelse, hvis store bygninger i vores lille by skulle stå tomme. På vegne af Ringe vil jeg gerne sige tak til sparekassen – det betyder alverden, at de går ind og investerer i idrætscentret.”