Nye EU-regler skal øge sikkerheden på nettet

Den 14. september trådte nye EU-regler i kraft, som fremadrettet skal øge sikkerheden på nettet. Det betyder, at du oftere vil opleve at skulle gennem en ekstra sikkerhedsgodkendelse, når du fx handler på nettet, skal logge på Netbank m.m. Nedenfor kan du læse mere om, hvor og hvornår du vil blive påvirket af de nye regler.

Når du skal logge på Netbank og Mobilbank
Du vil fra den 14. september kunne opleve, at du altid skal bruge en NemID-nøgle, når du logger ind i Netbank. I mobilbanken vil du opleve at skulle bruge en NemID-nøgle første gang, du logger ind på en ny enhed. Efterfølgende kan du logge ind med mobilkode, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, som du gør i dag.

Øget sikkerhed ved nethandel
De nye EU-regler betyder også, at du oftere vil blive bedt om at indtaste en sms-engangskode eller en NemID-nøgle som et ekstra sikkerhedselement, når du handler på nettet. Derfor kan du også opleve, at du – når du handler på nettet første gang efter den 14. september – bliver bedt om at oplyse dit telefonnummer, hvis du ikke tidligere har oplyst nummeret til din bank.

Bruger du Betalingsservice?
Har du oprettet betalingsaftaler i Betalingsservice (fx til betaling af dit mobil- eller træningsabonnement), vil du fremover skulle bruge en nøgle fra dit NemID, hvis du laver væsentlige ændringer i aftalen. Det skal du også, hvis du opretter nye betalingsaftaler.

Har du Netboks?
Som følge af de nye EU-regler udgår Netboks. Du vil derfor ikke længere kunne logge ind i Netboks og læse den elektroniske post, vi sender til dig. Du vil i stedet få en Netbank, der er en mere sikker løsning, da du – i modsætning til i Netboks – skal logge ind med dit NemID.

Gør det nemmere for dig selv: Hent NemID-app’en
Har du ikke allerede NemID-app’en på din mobil, anbefaler vi dig at hente den. Med app’en kan du nemt og hurtigt godkende fx en betaling med NemID – uden at skulle finde dit nøglekort frem.

Læs mere om NemID nøgleapp

Kontakt os, hvis du har spørgsmål
Du er altid velkommen til at kontakte din rådgiver eller ringe til os på tlf. 59 48 10 00, hvis du har eventuelle spørgsmål.