Lokale kræfter slår sig sammen om ny tilbygning til friskole i Jyderup

Med hjælp fra Sparekassen Sjælland-Fyn kan Bregninge-Bjergsted Friskole langt om længe realisere drømmen om en tilbygning til efteråret.

Bregninge-Bjergsted Friskole
Det var en rigtig god følelse, der ramte Bregninge-Bjergsted Friskoles skoleleder, Trine Stampe, da Sparekassen Sjælland-Fyn tilbød det lån, der skal til, for at skolens tilbygning kan blive en realitet. Friskolen er nemlig i vækst og mangler plads, fortæller skolelederen:

”Lige nu underviser vi nogle klassetrin sammen i grupper, men med den nye tilbygning kan vi huse én klasse på hvert trin – og det har været en drøm, lige siden friskolen blev dannet i 2004,” tilføjer Trine Stampe, der har været skoleleder siden 2011. 

Et lokalt og godt initiativ 
Sparekassen Sjælland-Fyns filialdirektør i Jyderup, Jens Varling, fortæller, at banken meget gerne vil være med til at bidrage til friskolens vækst, og da skolen manglede et lån til at realisere tilbygningen, meldte Sparekassen Sjælland-Fyn sig som medspiller.

”I Sparekassen Sjælland-Fyn vil vi gerne bidrage til den lokale udvikling, og vi vil gerne støtte op om gode initiativer. Og lige præcis det her initiativ, som understøtter uddannelse og talentudvikling, går hånd i hånd med vores værdier,” tilføjer Jens Varling og fortsætter:”Vi er desuden rigtig glade for, at friskolen vækster, og det vidner om en generel vækst i Jyderup, som vi også mærker på antallet af nye kunder, der køber hus i lokalområdet.” 

Vi skal støtte og bruge de lokale kræfter
Ligesom Sparekassen Sjælland-Fyn bevidst har valgt at hjælpe den lokale friskole, har Trine Stampe også bevidst valgt at benytte sig af lokale kræfter:

”Det giver rigtig god mening at samarbejde med Sparekassen Sjælland-Fyn, som er tæt på mig fysisk, og det giver en fleksibilitet og tryghed. Vi har også valgt at benytte os af en lokal entreprenør,”  fortæller Trine Stampe og tilføjer:

”Der er noget smukt ved at benytte sig af det lokale – et lokalområde er stærkest, når det står sammen.”

Friskolens nye tilbygning, der bliver 400 m2 stor, skal stå færdig efter efterårsferien.


Kontakt Jyderup afdeling