Sparekassens aktie strutter af selvtillid

Dagbladet Børsen bringer lørdag 3. december en artikel om Sparekassen Sjælland-Fyns første år som børsnoteret sparekasse. Under overskriften "Bank lignede børsflop – men nu strutter aktien af selvtillid" beskriver Børsen den rejse, sparekassen har været på siden børsnoteringen.

Portrætfoto af Lars Petersson med slips "Vi går i øjeblikket mod et rekordresultat," udtaler administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn Lars Petersson i artiklen, Børsen har bragt lørdag 3. december.

Det er historien om en kompliceret men vellykket turn-around, der underbygger, at sparekassens strategiske satsning på at udvikle og fastholde en position som et stærkt nærværende lokalt alternativ til de meget store banker med en offensiv filialstrategi er den rigtige vej ind i fremtiden for landets ældste sparekasse. Børsens artikel konstaterer, at det lykkedes at konvertere fra garantsparekasse til et aktieselskab - til kundernes tilfredshed og til gavn og glæde for sparekassen.

Mod rekordresultat
I artiklen siger administrerede direktør Lars Petersson blandt andet: "Vi går i øjeblikket mod et rekordresultat", der understreges af, at sparekassen får 1000 nye kunder hver måned, at aktionærerne i foråret fik et udbytte på 3. kr. per aktie, og at den aktuelle kurs på aktien i skrivende stund er noteret til 105. Det er omkring fem procent mere, end da aktien blev noteret på Nasdaq for et år siden.

Analytiker: Kan se det fornuftige i kurs 140
Som en kommentar til sparekassens første år som aktieselskab udtaler investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, at "Det bedste er at indtjeningen er steget".

Og han hæfter sig ved forretningen af egenkapitalen som et vigtigt nøgletal: "Sparekassen Sjælland har formået at hæve forrentningen af egenkapitalen til 10-11 pct., men aktiekursen afspejler kun to tredjedel af denne fremgang," siger Per Hansen fra Nordnet til Børsen.

Samtidig konstaterer Nordnets investeringsøkonom, at ultimo 3. kvartal var der en indre værdi af aktien på 156. Hvis der fratrækkes 10 pct. for usikkerhed, rammer kursen 140, som Per Hansen godt kan se det fornuftige i: "Der, hvor de har noget arbejde, er, at kommunikere mere og bedre om, hvad de er for en investeringsstørrelse. Så er der en masse triggere for aktiekursen i fremtiden," udtaler investeringsøkonom Per Hansen.

Hele artiklen kan læses i Dagbladet Børsen fra lørdag 3. december 2016

Af presse- og direktionsrådgiver Jan Løve, 40 10 76 44, jal@spks.dk

Andre nyheder fra sparekassen