Sparekassen Sjælland-Fyn i mål med aktieemission

Sparekassen Sjælland-Fyn har i dag udsendt selskabsmeddelelse med resultat af aktieemissionen. Der har været en særdeles tilfredsstillende opbakning blandt nuværende og nye aktionærer med det resultat, at emissionen er fuldtegnet.

portræt af Lars Petersson fra venstre Foto: Administrerende direktør Lars Petersson

Dermed får Sparekassen Sjælland-Fyn ikke brug for den garanti, som Sydbank havde stillet i forbindelse med emissionen.

Hos Sparekassen Sjælland-Fyn glæder adm. direktør Lars Petersson sig over aktieemissionen.

"Vi glæder os over, at både vores nuværende aktionærer og nye investorer virkelig vil os. Vi er både glade og stolte over, at vi nu er i mål med emissionen, som giver Sparekassen Sjælland-Fyn et nettoprovenu på ca. 437 mio. kr.," siger Lars Petersson.

Han forklarer, at aktieemissionen er gennemført for dels at indfri gæld, der betyder en årlig rentebesparelse på ca. 30 mio. kr., dels for at give banken mulighed for at indfase de nye såkaldte NEP-krav i ét hug og dels for at have tilstrækkelig kapital til at realisere bankens fortsatte vækstplaner.

Sparekassen Sjælland-Fyn står stærkt efter 2017, hvor resultatet før skat er steget med 20 procent. Sparekassen Sjælland-Fyn har i det foregående år haft en stigning i kundetilgangen på knap fem procent og har derfor nu en kundekreds på over 156.000.

”Det er en udvikling, som jeg forventer fortsætter de kommende år, og kapitaludvidelsen sker derfor også som et led i at understøtte Sparekassen Sjælland-Fyns strategi om at bevare og udbygge sin konkurrenceevne. Vi har et rigtigt godt fundament, det er vi selvfølgelig meget glade for. Det betyder, at der er stor opbakning til det, vi gør,” siger Lars Petersson.

Kontaktinformation
For yderligere information kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect på +45 53 85 07 70