ADVARSEL: Pas på svindel

Vi oplever desværre at vores kunder i stigende grad bliver udsat for svindel. Svindlerne udgiver sig bl.a. for at være Sparekassen Sjælland-Fyn og forsøger at lokke dig til at videregive dine personlige NemID-oplysninger og dine kort- og kontooplysninger.

Der er lige nu svindlere, der bl.a. over telefonopkald og mail udgiver sig for at være fra Sparekassen Sjælland-Fyn. Svindlerne forsøger at lokke dine personlige oplysninger som fx dine NemID-oplysninger ud af dig. Vi oplever desuden, at der lige nu er svindlere, der under dække af at være fra sparekassen, forsøger at få dig til at udlevere dit betalingskort  fx ved at du skal lægge det ud foran din hoveddør. 

Det er vigtigt, at du forholder dig kritisk over for alle henvendelser (også selvom de fx omhandler coronavirussen eller feriepenge), hvor du uopfordret bliver bedt om at oplyse personlige oplysninger, bankinformationer, NemID-oplysninger eller at udleveret et betalingskort. 

Aktuelt eksempel på svindelmail
Nedenfor kan du se et aktuelt eksempel på en svindelmail, vi lige nu oplever, at nogle af vores kunder har modtaget. 

Eksempel på svindelmail fra Sparekassen Sjælland-Fyn

Eksempel på svindel over telefonen: 
Telefonen ringer. Personen i den anden ende fortæller, at hun ringer fra Sparekassen Sjælland-Fyn, og du kan også se på din telefon, at telefonnummeret er sparekassens. Personen taler dansk, er både venlig og forstående, og hun forklarer, at der er nogen, der forsøger at hæve penge på din konto, og at det skal gå stærkt, hvis vi skal nå at forhindre det. Derfor fortæller personen, at du skal oplyse nogle koder til dit NemID. 

Du ønsker selvfølgelig ikke, at nogen skal få adgang til din konto, og selvom du er lidt tøvende, bliver du overbevist om at oplyse dine NemID-koder. Personen i den anden ende fortæller desuden, at du også vil modtage en SMS med en sikkerhedskode, som du også skal oplyse, hvis I sammen skal forhindre svindlen – så det gør du. Den venlige person i den anden ende fortæller, at problemet nu er løst, og at du må have en fortsat god dag. Du er nu et større beløb fattigere i din Netbank.

Opmærksomhedspunkt ved svindel af virksomheder
Fakturaer, hvor modtagernes bankoplysninger er ændret af en svindler, er de kriminelles nye vej til at stjæle fra virksomheder. Nye tal fra Finans Danmark viser, at der på denne måde blev stjålet for 26,2 mio. kroner i de første seks måneder af 2020. Det er derfor vigtigt, at I sikrer jer, at alle oplysninger på de fakturaer, I betaler, er korrekte.

Det er vigtigt, at du aldrig videregiver dine personlige oplysninger
Hverken over telefon eller e-mail — uanset hvem, der efterspørger oplysningerne, og selvom det ser ud til, at opkaldet eller mailen kommer fra sparekassen. Sparekassen vil aldrig efterspørge en kundes NemID eller kort- og kontooplysninger over hverken telefonen eller e-mail.

Du må desuden generelt aldrig oplyse kort- eller kontooplysninger på nettet, medmindre du er ved at lave et online køb. Du må heller aldrig oplyse din PIN-kode til dit kort eller sende en kopi af dit NemID. Det er personlige oplysninger, som kun du må kende til.

Har du klikket på linket i en e-mail eller videregivet oplysninger over telefonen?
Har du klikket på linket i en falsk e-mail og sendt dine kort- eller kontooplysninger videre, så er det vigtigt, at du kontakter sparekassen på tlf. 59 48 10 00 hurtigst muligt, så vi kan spærre dine konti og kort. Er du ikke kunde i sparekassen, så kontakt din egen bank.

Du skal desuden ringe til os eller din egen bank hurtigst muligt, hvis du har modtaget et opkald fra en svindler, som udgiver sig for at være Sparekassen Sjælland-Fyn, og du derefter har sendt dine personlige oplysninger til.

Skal du spærre dit kort eller NemID?
Skal du spærre dit kort uden for sparekassens åbningstid, skal du kontakte Nets. Gælder det dit NemID, skal du kontakte NemID.

Spær kort                                    

Spær NemID 

Hvis du allerede kan se, at du har fået misbrugt dit kort, skal du oprette en kortindsigelse.

Opret en kortindsigelse her

Er du i tvivl, anbefaler vi altid, at du kontakter os.