Sparekassen støtter lokalt projekt i Tølløse

Tølløses nyrenoverede kulturhus styrker udviklingen og sammenholdet i lokalområdet, fortæller filialdirektør i Tølløse, John Jensen, om baggrunden for sparekassens bidrag.

John Jensen foran pc Foto: På billedet ses filialdirektør i sparekassens filial i Tølløse, John Jensen.

Da Danske Banks gamle lokaler stod ledige midt på torvet i Tølløse tilbage i 2015, så foreningen Fællesskab Tølløse en mulighed for at transformere de tomme lokaler til et samlingspunkt i byen.

Fra forladt filial til byens hus
Løsningen blev et kulturhus, hvor Tølløses borgere kan samles til fællesspisning og andre arrangementer samt leje lokaler til fester. Men først måtte bygningen opkøbes og sidenhen renoveres. Efter tre år og mange timers frivilligt arbejde åbnede Tølløses nye kulturhus, der har fået navnet Kulturhus No 1, i slutningen af september.

Sparekassens filialdirektør i Tølløse, John Jensen, fortæller, at Sparekassen Sjælland-Fyn støtter Kulturhus No 1 med en samlet donation på 275.000 kr., fordi projektet er lokalt forankret.

”I sparekassen vil vi gerne være med til at udvikle lokalområdet og støtte op om lokale ildsjæle, som gør et fantastisk stykke arbejde. Og så er projektet fuldstændig i tråd med vores ambitioner om at gøre en lokal forskel og værne om fællesskab og foreningsliv,” forklarer filialdirektøren.

Læs mere om sparekassens formål— og forretningsmodel

Donation hjælper projektet i mål
Fællesskab Tølløse – som også står bag andre lokale initiativer, for eksempel genindførsel af Tølløse Festival – blev stiftet i 2014 på initiativ af Lone og Jens Algot. Jens Algot, som nu er formand i foreningen, fortæller, at Fællesskab Tølløse er dybt taknemmelig for sparekassens donation. 

”Den økonomiske støtte betyder, at vi får luft i økonomien, og at vi kan komme i mål med projektet,” uddyber Jens Algot.

John Jensen tilføjer, at man sparekassen er stolt over at bidrage til realiseringen af Kulturhus No 1:

”Når folk frivilligt driver et rigtig godt initiativ frem i verden og har lavet et kæmpe forarbejde, er det eneste rigtige at bakke op og hjælpe med at føre projektet i mål.”

Positiv respons fra de lokale
Både John Jensen, som selv bor i Vipperød, og Jens Algot, som driver sin ejendomsmæglerforretning ved siden af sit virke som formand i Fællesskab Tølløse, oplever, at byens borgere er positivt stemte over for Kulturhus No 1.

”Jeg tror, at alle i byen er stolte over huset, som symboliserer, hvor meget vi kan lykkes med, når vi løfter i flok,” lyder det afslutningsvis fra Jens Algot.