Godt nyt for Sjællands økonomi - og for Sparekassen Sjælland

Nye tal viser, at huspriserne i Region Sjælland er steget med 3 % fra april til maj i år. Samtidig viser en analyse, at beskæftigelsen på Sjælland er øget med 3300 fuldtidsstillinger siden 2013.

stort gult hus Husejere i Region Sjælland har oplevet det landets største positive prisspring med en stigning på 3 % fra april til maj måned i år. Samtidig er salgstiden i regionen i samme periode faldet med 4,6 %.

”Det vi ser i øjeblikket omkring beskæftigelsen, omsætningen af ejendomme og stigende huspriser har meget stor værdi for sparekassens kreditbog i forhold til koncernens eksponering mod sjællandske boligejere. Når det går godt for de sjællandske husejere, smitter det positivt af på sparekassen”, fortæller Lars Petersson admini-strerende direktør i Sparekassen Sjælland som kommentar til to positive nyheder for økonomien på Sjælland.

Huspriserne er steget med 3 % på Sjælland
Husejerne kan glæde sig over, at deres boliger stiger i værdi. Sådan lød prognosen fra Nationalbanken 16. marts, hvor Nationalbankdirektør Lars Rohde blev citeret for, at ”boligpriserne banker opad de næste tre år” i en artikel i Børsen med samme overskrift. Nationalbanken forudså dengang en generel prisstigning på 3,5 % i år, 3,1 % næste år og 3 % i 2018.

Nu bakkes Nationalbankens prognose op af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der viser, at salgspriserne på landsplan for villaer og rækkehuse har taget et spring opad fra april til maj på 1,5 %. I samme periode har der været en positiv prisudvikling på ejerlejligheder på 1,4 % for hele landet.

Husejere i Region Sjælland har oplevet det største positive prisspring med en stigning på 3 % fra april til maj måned. Samtidig er salgstiden i regionen i samme periode faldet med 4,6 %.

En positiv udvikling for regionen som administrerende direktør i Sparekassen Sjælland Lars Petersson glæder sig over.

”Det lover godt for den sjællandske økonomi. Husspriserne har stabiliseret sig og er på vej op. Det er godt for samfundsøkonomien og husejerne. Og naturligvis også sparekassen som regionens største lokale pengeinstitut,” siger administrerende direktør Lars Petersson, som samtidig noterer sig, at sparekassen kan mærke en tiltagen-de interesse for at købe hus på Sjælland.

”Vi oplever i vores mange lokale filialer på Sjælland, at flere børnefamilier ønsker at skifte deres lejlighed i Kø-benhavn ud med bedre plads i eget hus omgivet af lys og luft på Sjælland,” siger administrerende direktør Lars Petersson.

Stigende beskæftigelse på Sjælland
Ud over den positive udvikling på boligmarkedet kan Region Sjælland også glæde sig over, at beskæftigelsen er vokset, ifølge analysen VækstVilkår 2016 som Center for Vækstanalyse under Væksthus Sjælland har udgivet.

Analysen fastslår, at Sjællands 17 kommuner siden udgangen af 2013 har fået 3300 nye fuldtidsstillinger.

Læs pressemeddelelse

Læs andre nyheder fra sparekassen