Logo
Nyheder

Sparekassen udvider direktionen

25. January 2022

Bestyrelsen i Sparekassen Sjælland-Fyn har udnævnt 57-årige Jan Kolbye Jensen til sparekassedirektør og medlem af direktionen.

Jan Kolbye Jensen er udnævnt til medlem af direktionen i Sparekassen Sjælland-Fyn.
Jan Kolbye Jensen er udnævnt til medlem af direktionen i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Jan Kolbye Jensen kom til Sparekassen Sjælland-Fyn i 2016, hvor han blev ansat først som konsulent og herefter som sekretariatschef. I 2017 blev Jan Kolbye Jensen forfremmet til underdirektør og i 2018 til vicedirektør. Under sin hidtidige ansættelse i sparekassen har Jan Kolbye Jensen haft en række ansvarsområder og vil som direktionsmedlem bl.a. have ansvaret for IT og IT-sikkerhed, proces- og systemoptimering, hvidvask, strategi- og projektstyring, ESG (bæredygtighed) og facility management.

Det er bl.a. Jan Kolbye Jensens bidrag til Sparekassen Sjælland-Fyns 4-årige rejse med strategien 'Nye Veje', der ligger bag udnævnelsen:

"Jan Kolbye Jensen har spillet en af hovedrollerne i først udarbejdelsen og efterfølgende den succesfulde eksekvering af sparekassens 4-årige strategi 'Nye Veje'. Det strategiske arbejde har - i kombination med stillingen som senest vicedirektør - givet Jan en indgående viden om og indsigt i direktionens arbejde, sparekassens drift og de forretningsområder, som han nu som direktionsmedlem vil være ansvarlig for," siger bestyrelsesformand i Sparekassen Sjælland-Fyn, Thomas Kullegaard.

Bred erfaring fra erhvervslivet

Han peger desuden på, at Jan Kolbye Jensen kommer med en bred erfaring fra erhvervslivet.

"Samtidig har Jan en stærk forretningsforståelse fra ansættelser i andre brancher, som - i lighed med den finansielle sektor - er underlagt omfattende lovgivning. Han har således også stor praktisk erfaring med bl.a. kvalitetsstyring og optimering af interne processer, herunder regulatoriske processer, som er vigtige parametre i at drive bankvirksomhed. Af samme grund vil han i rollen som sparekassedirektør kunne bidrage positivt til den fortsatte styrkelse af sparekassen," siger Thomas Kullegaard.

Dette bakkes op af administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, som ser frem til, at Jan Kolbye Jensen fortsætter det gode arbejde i sparekassen - nu som medlem af direktionen:

"Det har været meget værdifuldt for sparekassen at få en kompetent leder ind fra en anden branche. Det vigtigste i en direktion i enhver virksomhed er dog efter min vurdering gensidig kemi og respekt, og også i den kontekst udgør vi nu et stærkt firkløver i direktionen," lyder det fra Lars Petersson.

Et formåls- og resultatdrevet direktionsmedlem

Også Jan Kolbye Jensen er glad for udnævnelsen og ser frem til at løfte både nye og eksisterende opgaver som medlem af direktionen i Sparekassen Sjælland-Fyn.

"Jeg er glad for den tillid, som sparekassens bestyrelse viser mig, og som jeg er blevet mødt med i alle de funktioner, som jeg har haft i sparekassen. Det har været og er fortsat en stor drivkraft for mig at være en del af en stærk formålsdreven børsnoteret virksomhed, og jeg ser frem til at bruge mine erfaringer - både fra sparekassen og fra mine tidligere ansættelser - i den nye direktørpost og som medlem af en stærk direktion," lyder det fra Jan Kolbye Jensen.

Med udnævnelsen af Jan Kolbye Jensen, der er erklæret 'fit & proper' af Finanstilsynet, består direktionen i Sparekassen Sjælland-Fyn af administrerende direktør Lars Petersson samt de tre sparekassedirektører Bruno Riis-Nielsen, Lars Bolding og Jan Kolbye Jensen.

Jan Kolbye Jensen

Alder: 57 år
Bopæl: Vipperød
Gift, tre børn og tre børnebørn

Erhvervserfaring:

  • 2022 - Sparekassen Sjælland-Fyn - Direktør
  • 2018-2022 Sparekassen Sjælland-Fyn - Vicedirektør
  • 2017-2018 Sparekassen Sjælland-Fyn - Underdirektør
  • 2016-2017 Sparekassen Sjælland-Fyn - Sekretariatschef
  • 2012-2015 Mediq Danmark A/S - Adm. direktør
  • 2009-2012 Falck A/S - Vice president, Business and Product Development
  • 2005-2009 Falck A/S - Vice president Emergency, Region Sjælland
  • 2001-2005 XO Care A/S - Adm. direktør
  • 2001-2001 Baxter Renal Division - Nordic Business Unit Director
  • 1999-2001 Nitram Dental A/S - Adm. direktør

Uddannelser:

  • 2011 MBA - Henley Business School
  • 2000 Bestyrelsenskolen - Netværk Danmark
  • 1999 Diploma in Management - Henley Business School
  • 1998 Sales Mastery Course - Ethicon Endo Surgery
  • 1997 The Leadership Challenge - Johnson & Johnson
  • 1993 Management Training & Sales/Marketing Training - United States Surgical Corp.
  • 1987 Shipping Assistant Training Program - Unifeeder
  • 1986 Master Mariner - A.P. Møllers Officersuddannelse
  • 1982 Maritim lederuddannelse - rederiet A.P. Møller Maersk