Logo
Nyheder

Hvordan laver jeg en betaling til udlandet?

20. February 2019

I forbindelse med overførsler til og fra udlandet, er der en række informationer, du skal oplyse. Du kan læse mere om de forskellige krav til udenlandske overførsler nedenfor.

I din Netbank har du mulighed for at lave en overførsel til udlandet. I menuen til venstre i din Netbank finder du udenlandske overførsler under punktet ”Betal og overfør”.

Overførsler til udlandet
Når du skal overføre penge til udlandet, er der nogle oplysninger, vi skal bruge i forbindelse med overførslen.

Du skal oplyser BIC-koden (også kaldet SWIFT-adressen) på modtagerens bankforbindelse samt modtagerens IBAN-kontonummer. Derudover skal du oplyse navn og gerne adresse på modtageren. Du skal desuden oplyse, hvilken valuta overførslen skal ske i.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle lande uden for EU, som har et IBAN-kontonummer. Du kan se en oversigt over alle lande med IBAN i din Netbank, hvis du klikker på informationsikonet ud for linjen "Modtagers konto" på siden, hvor du opretter overførslen.

Hvis landet (fx USA) ikke kører med IBAN-kontonumre, skal modtagers almindelige kontonummer anføres.

Du kan tjekke, om beløbsmodtagerens IBAN-nummer er validt her

Overførsler fra udlandet
Når du skal modtage en betaling fra udlandet, skal du oplyse sparekassens BIC-kode (også kaldet SWIFT-adresse) SWESDK22 og dit IBAN-kontonummer. Du skal desuden oplyse navnet på kontoindehaveren, pengene skal overføres til.

Beregn dit IBAN-nummer her

Hvad er en SWIFT-adresse og et IBAN-nummer?
En SWIFT-adresse er det samme som BIC (Bank Identificer Code). SWIFT-adressen fortæller, hvilken bank du er kunde i.

IBAN er en udvidelse af dit eksisterende kontonummer, som du vil have pengene sat ind på. IBAN er den internationale måde at skrive dit kontonummer på, og det står for International Banking Account Number. Det er lavet efter internationale standarder, som sikrer, at overførsler til og fra udlandet sker korrekt.

Brug for hjælp?
Hvis du har brug for hjælp til at overføre eller modtage en betaling til og fra udlandet, er du altid velkommen til at kontakte Back Office Udland på telefonnummer 59 48 10 95.