Logo
Nyheder

Sparekassen støtter op om ny erhvervsmentorordning, som skal hjælpe unge i job og uddannelse

4. October 2021

Sparekassen Sjælland-Fyn er gået sammen med Foreningen Nydansker og FGU Nordvestsjælland om at sætte strøm til mentorordningen ”Bryd unges ledighed”.

Jørgen Ravnsbæk fra FGU og Søren Kjærsgaard fra Spare­kassen Sjælland-Fyn.
Jørgen Ravnsbæk fra FGU og Søren Kjærsgaard fra Spare­kassen Sjælland-Fyn.

FGU-elever mangler ofte positive rollemodeller, som kan vise, hvad mulighederne helt konkret er ift. arbejde og uddannelse, og give dem tro på, at de har evnerne til at nå derhen. Med den nye erhvervsmentorordning bliver 90 elever over de næste tre år tilknyttet lokale frivillige, som har viden og erfaring inden for de fag og brancher, som de unge interesserer sig for. Ordningen skal give unge, som har svært ved at finde vej til job og uddannelse en vigtig håndsrækning, som kan hjælpe dem godt videre i livet.

Netop samspillet med det lokale erhvervsliv er en af årsagerne til at sparekassen støtter op på projektet:

"Som en del af det lokale erhvervsliv har vi et ansvar for at støtte op om at få unge i vores nærområde i job eller uddannelse. Vi oplever, at mange virksomheder gerne vil bidrage til den indsats og engagere sig, men det kan være svært at vide, hvor man skal gå hen med det engagement," siger Søren Kjærsgaard, udviklingsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

"Med den nye erhvervsmentorordning er indsatsen koordineret, og virksomhederne kan fokusere på at bruge deres tid på de unge mennesker, som de gerne vil hjælpe," fortsætter Søren Kjærsgaard.

Mentorordningen, som rulles ud i fire FGU-institutioner på landsplan er udviklet af Foreningen Nydansker, og er primært finansieret af midler fra Tuborgfondet.

I forbindelse med projektet har sparekassen samtidigt valgt at blive medlem af Foreningen Nydansker for også på denne måde at støtte op om foreningens indsats i hele sparekassens markedsområde.

Læs mere om projektet her