Logo
Nyheder

LetsGo får økonomisk skulderklap af Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn

24. May 2022

Impagt Invest Sjælland, som energi- og fibernetkoncernen Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn har stiftet, investerer 10 mio. kr. i LetsGo, en af landets første og største delebilsordninger.

Letsgo delebil

Impagt Invest Sjælland, der er et samarbejde mellem Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn, arbejder for at skabe vækst og udvikling i Østdanmark med særligt fokus de virksomheder, der arbejder med bæredygtighed, og som er et sted i deres udviklingspotentiale, hvor der er en stabil drift og et solidt fundament at vokse fra.

”Vi arbejder for at gøre sunde og bæredygtige virksomheder større og stærkere gennem
ImpagtInvest. Det er baggrunden for, at ImpagtInvest Sjælland stiller kapital til rådighed for LetsGo, som er en af de første og største danske udbydere af delebiler med fast p-plads. Vi står midt i en klimakrise, og behovet for grøn omstilling er er mere akut end nogensinde før. Her er det oplagt at gøre en indsats for at reducere CO2-udledningen fra bilismen, og det er netop et centralt mål for LetsGo. Selskabet er i en positiv udvikling med stærkt fokus på bæredygtige løsninger, og det vil vi gerne bakke op om," siger Jesper Hjulmand, adm. direktør i Andel.

1/3 af alle bilture bliver i delebil
At udbredelsen af delebilsordninger går stærkt, vidner forventninger til bilismen i byer som London, Malmø, Oslo og Rotterdam om. I en rapport* fra januar 2021 vurderer et panel med 110 eksperter på tværs af byerne, at 1/3 af alle bilture allerede i 2030 kan være med delebil. Panelet forventer ydermere, at delebiler kan erstatte omkring 40 % af alle private biler.

For Sparekassen Sjælland-Fyn er LetsGo også en oplagt investering:

"LetsGo har en stærk forretningsmodel, der taler tydeligt ind i den grønne dagsorden. Delebiler skåner miljøet og udgør for den enkelte bilist også et fornuftigt økonomiske alternativ til selv at investere i en bil, som udgør en væsentlig post på budgettet. Fordelene er på den måde flere både for den enkelte bilist og set med de samfundsmæssige briller på. Af samme grund vil vi gerne støtte op om den vækst, LetsGo allerede er i, og ikke mindst omstillingen til elbiler, som er et naturligt skridt at tage," lyder det fra Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Et perfekt match
Hos LetsGo glæder de sig over at det økonomiske skulderklap:

"Med ny kapital i ryggen kan vi realisere et klart vækstpotentiale, udvide til flere byer og skrue op for omlægning til flere elbiler, og vi ser Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn som et perfekt match. Vi deler ønsket om at levere solide, bæredygtige løsninger, der reelt gør en forskel - lokalt, regionalt og nationalt. Det er et stærkt afsæt for at skabe udvikling og resultater," siger Bjarke Fonnesbech, administrerende direktør i LetsGo.

Fakta om
LetsGo – flere delebiler og mere grøn mobilitet
LetsGo er en medlemsbaseret delebilsordning med 4.700 medlemmer og ca. 300 biler. Som en af de eneste udbydere i Danmark har LetsGo delebiler med fast reserveret p-plads (stamplads), hvor man henter og afleverer delebilen samme sted. Medlemmerne er sikret parkering, nem reservation og adgang til et varieret udvalg af biler. 1 LetsGo-delebil erstatter 7 privatbiler, hvilket er unikt. Andre delebilskoncepter kan ikke dokumentere samme effekt. Målet for LetsGo er mindre støj, møg og trængsel i byerne, og midlet er flere delebiler og mere grøn mobilitet.

Fakta om Impagt Invest Sjælland – vækst og udvikling i Østdanmark
Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn har etableret Impagt Invest Sjælland for at tilbyde tålmodige og langsigtede investeringer med henblik på at gøre Østdanmark endnu mere attraktiv for både virksomheder, tilflyttere og dem, der allerede bor her.

Ambitionen er at finde og investere i mulige
vækstvirksomheder på et tidspunkt i deres udvikling, hvor de på den ene side har bevist deres forretningsmodel med et nationalt eller internationalt markedspotentiale, og på den anden side har brug for midler til at understøtte den videre vækst.

------------------------

*Rapporten ’Analyse af forskellige typer delebilisme og deres effekter i København’ er udført for Københavns Kommune af Urban Creators.

Yderligere information:

Marianne Salling
Kommunikationsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn
5948 1111