Logo
Nyheder

Sparekassen Sjælland-Fyn investerer i ny social kapitalfond

30. October 2018

Sparekassen Sjælland-Fyn investerer 10 mio. kr. i Den Sociale Kapitalfond Invest, der vil investere i virksomheder, som blandt andet er særligt gode til at ansætte socialt udsatte.

Adm. direktør Lars Petersson

Investering skal give socialt udsatte en chance
"Vores investering i Den Sociale Kapitalfond Invest skal styrke de dygtige lokale virksomheder, tjene penge og hjælpe socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet. Vi har naturligvis en klar forventning om, at vores investering skal give et fornuftigt afkast.

Når det er sagt, så findes der masser af solide danske virksomheder, som udover at drive en god forretning har et positivt socialt aftryk på samfundet. Det sker typisk fordi ejeren tager et ansvar for områdets socialt udsatte og giver dem en chance. Det vil vi gerne styrke," siger Lars Petersson.

Sparekassen Sjælland-Fyn er kun en blandt flere store danske virksomheder og fonde, som har sagt ja til at investere i den nye kapitalfond.

I alt bliver der investeret 289 mio. kr. i Den Sociale Kapitalfond Invest.

Pengene skal investeres i 15-20 virksomheder, der blandt andet ansætter socialt udsatte borgere. Fonden investerer i tre typer af virksomheder:

  • Virksomheder, som ansætter socialt udsatte
  • Virksomheder, som laver produkter, der hjælper socialt udsatte
  • Virksomheder, der løfter nogle af Danmarks 10 mest udsatte kommuner.

Kontaktinformation
For yderligere information kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, mobil +45 53 85 07 70.