Logo
Nyheder

Fire nye, markante medlemmer i ledelsen af Sjællands Udviklingsalliance

6. February 2020

Sjællands Udviklingsalliance vil sætte turbo på udviklingen på Sjælland. Det kræver stærke visioner, mere kapital, flere konkrete projekter og de rigtige mennesker omkring bordet til at skubbe udviklingen fremad.

Fire nye, markante medlemmer indtræder nu i ledelsen af Sjællands Udviklingsalliance.

Det er:

  • Torben Nielsen, tidligere direktør for Danmarks Nationalbank
  • Stine Gry Roland, kommunikationsansvarlig for Novo Nordisk i Kalundborg
  • John Brædder, Bestyrelsesformand for Erhvervshus Sjælland
  • Svend-Aage Dreist, advokat og indehaver af DreistStorgaard Advokater

Torben Nielsen, der til dagligt bor i Haslev, er bl.a. næstformand i Tryg forsikring, formand for investeringsforeningen Sparinvest, bestyrelsesmedlem i Sampension og formand for Museum Sydøstdanmark.

Nu tager han endnu et hverv på sig – som nyt medlem af Sjællands Udviklingsalliance.

- Jeg er trådt ind i alliancen, fordi den består af nogle stærke personer, der vil arbejde for at skabe de forandringer for borgerne og virksomhederne på Sjælland, som der er brug for. Jeg tror på at alliancen kan gøre en forskel og det vil jeg gerne give mit bidrag til, fortæller Torben Nielsen.

Initiativtagerne bag alliancen, Lars Petersson, administrerende direktør for Sparekassen Sjælland-Fyn, og Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, er glade for de fire nye medlemmer, og at Torben Nielsen nu også er med i alliancen.

- Torben Nielsen er en stor kapacitet, der med sin erfaring fra den finansielle sektor og i bestyrelser vil

kunne bidrage til, at vi i udviklingsalliancen får sat handling bag ordene og skabt nye projekter, der udvikler Sjælland, siger Lars Petersson.

Sjællands Udviklingsalliance blev lanceret i november 2019, hvor Lars Petersson og Heino Knudsen præsenterede ideen med en udviklingsalliance og de første seks medlemmer.

Der arbejdes intensivt på at få både personkredsen og de formelle rammer på plads.

- Vi arbejder på at finde den rette medlemskreds, og at den formelle organisering af Sjællands Udviklingsalliance er på plads senest den 1. april 2020. Sideløbende arbejdes der på at få gang i de konkrete initiativer og projekter, som alliancen er sat i søen for at fremme, fortæller Heino Knudsen.

Andre medlemmer af Sjællands Udviklingsalliance er Bruno L. Hansen, Formand for DGI Midt- og Vestsjælland, Chefredaktør Torben Dalby Larsen, Camilla Wang, Rektor for Professionshøjskolen Absalon og Hanne Leth, Rektor for Roskilde Universitet.

Pressehenvendelser kan rettes til:

  • Søren Kjærsgaard, Udviklingsdirektør Sparekassen Sjælland-Fyn
    Tlf: 6119 6612 Mail: skr@spks.dk
  • Carsten Krabbe, Direktør for Regional Udvikling, Region Sjælland
    Tlf: 6025 5902 Mail: cakra@regionsjaelland.dk

Læs mere om Sjællands Udviklingsalliance