Logo
Nyheder

NemID bliver erstattet af MitID

2. September 2021

I løbet af det næste år bliver NemID erstattet af MitID, der lever op til de nyeste standarder for sikkerhed. Her på siden kan du læse mere om, hvad det betyder for dig.

nemid login og nemid papkort

I dag bruger du dit NemID mange steder – f.eks. når du logger ind i din Netbank, og når du godkender betalinger på nettet.

Fremover bliver MitID dit nye digitale ID, der på sigt skal bruges alle de steder, hvor du i dag bruger NemID.

Du får besked, når det bliver din tur til at få MitID
Bruger du i dag NemID, skal du fortsætte med det, indtil du får nærmere besked om MitID. Du får mere information om MitID – bl.a. når det bliver din tur til at komme i gang med at bruge det. Der kan godt gå lidt tid.

Da NemID bruges mange steder, vil du i en overgangsperiode opleve, at du nogle steder skal bruge MitID, mens du andre steder fortsat skal bruge dit NemID. Behold derfor dit nuværende NemID, indtil det er helt udfaset – forventeligt i løbet af 2022.

Vi opdaterer reglerne for Netbank og Mobilbank
Har du en Netbank og eventuelt også en Mobilbank i Sparekassen Sjælland-Fyn, har du modtaget et brev fra os om overgangen fra NemID til MitID. Ændringen betyder nemlig, at vi opdaterer ”Regler for Netbank Privat” og ”Brugerregler for Mobilbank”, så MitID også står nævnt.

Du kan se de nye regler via links nedenfor.

Regler for Netbank Privat pr. den 4. oktober
Regler for Mobilbank

De nuværende regler for Netbank finder du på www.spks.dk/vilkaar. Du behøver ikke godkende de nye regler eller gøre andet i den forbindelse.

Du kan finde de detaljerede regler for sikkerhedsløsningerne på www.nemid.nu og www.mitid.dk, hvor du også kan læse mere om overgangen til MitID.

Pas godt på dit digitale ID
Det er som altid vigtigt, at du passer godt på dit digitale ID, hvad enten det hedder NemID eller MitID. Husk derfor, at du aldrig må give dit bruger-ID eller dine koder til andre.

Spørgsmål om opdatering af dit NemID
Dine ID-oplysninger skal være opdateret, før du kan få MitID. Derfor kan du opleve, at du bliver bedt om at opdatere dine oplysninger i din NemID-app. Vær opmærksom på, at du kun kan opdatere dine oplysninger via NemID-appen, hvis du har telefon, der kan aflæse chippen i dit pas, og du har et dansk pas, der er udstedt efter den 1. januar 2012. Har du ikke det, får du senere i 2021 eller 2022 nærmere besked fra Digitaliseringsstyrelsen om, hvad du så skal gøre.

Læs mere på www.borger.dk, eller kontakt borger.dk på tlf. 3398 0012, hvis du har spørgsmål om opdatering af dit NemID.