Logo
Nyheder

Bliv klædt godt på til skiferien

1. January 2020

Er du dækket, hvis du mister dit udstyr, eller hvis du skulle være så uheldig at komme til skade på pisten? Her får du gode råd om, hvordan du undgår, at skiferien og de snedækkede fjelde bliver en dyr og knapt så fornøjelig affære.

2 på ski i flot solskin

Skiferien og de snedækkede fjelde kan hurtigt blive en dyr og knapt så fornøjelig affære, hvis du ikke har en dækkende rejseforsikring.

Hvad bør en rejseforsikring dække?
Med en rejseforsikring får du dækket udgifter, der kan opstå, hvis du til eksempelvis mister din baggage, hvis du kommer til skade eller bliver akut syg, imens du er afsted og får brug for sygetransport eller hospitalsindlæggelse.

Hos forskellige forsikringsselskaber er rejseforsikringen skruet forskelligt sammen med forskellige fordele og særlige vilkår, ligesom du ofte har mulighed for at lave tilvalg. Det er derfor særligt vigtigt, at du tjekker, at rejseforsikringen dækker udgifter til situationer som eksempelvis:

 • Du kommer til skade på pisten og skal fragtes til et hospital i enten ambulance eller redningshelikopter.
 • Særlig baggage som ski eller andet udstyr bortkommer.
 • Du uheldigvis er skyld i, at andre kommer til skade.
 • Du selv kommer til skade og får varige mén.

Hvis du eller andre kommer til skade
For at være sikker på at få dækket udgifter ved eventuel tilskadekomst eller sygdom, bør du tjekke, om dit forsikringsselskab kræver, at du tegner en separat rejsesygeforsikring, eller om det er inkluderet i rejseforsikringen. Her skal du være opmærksom på, at det er forskelligt fra selskab til selskab, hvordan forsikringen er skruet sammen, og at du måske skal tegne en særskilt forsikring for skiferier.

Derudover skal du sikre dig, at du har en ansvarsforsikring, så du ikke risikerer at skulle betale af egen lomme, hvis du uheldigvis skulle blive skyld i, at en anden kommer til skade. Ansvarsforsikringen skal i nogle tilfælde tegnes separat, og andre gange er den en del af din indbo- eller familieforsikring. Hør eventuelt din lokale rådgiver eller dit forsikringsselskab om, hvordan du er dækket.

Husk også altid Det Blå Sygesikringskort, hvis du vil være sikker på at have ret til lægehjælp og hospitalsindlæggelse i det land, du rejser til.

Værd at vide, om Det Blå Sygesikringskort:

 • Med det blå EU-sygesikringskort har du ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser til.
 • Du kan bruge det i EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
 • Det er vigtigt, at dit blå EU-sygesikringskort er gyldigt i hele den periode, du opholder dig i udlandet.
 • Når du rejser til andre lande end ovennævnte, dækker hverken det gule eller blå kort – her bør du tegne en privat rejseforsikring hos dit forsikringsselskab.

Læs mere om- og bestil Det Blå Sygesikringskort på borger.dk

Der er flere måder, du kan forsikre dig på
Når du skal oprette en rejseforsikring, er der flere måder at gøre det på. Du kan gøre det via:

 • Dit Mastercard
  Med et MasterCard fra os er du godt dækket med en rejseforsikring, og du behøver ikke hive ekstra penge op af lommen til forsikringer, når du skal rejse. Afhængigt af hvilket MasterCard du har, er det dog vigtigt, at hele rejsen inklusiv et eventuelt depositum er betalt med dit MasterCard, for at forsikringen dækker. Hvordan du er dækket, afhænger ligeledes af hvilket MasterCard du har.

  Sammenlign forsikringer tilknyttet MasterCard • Dit forsikringsselskab
  Med en rejseforsikring gennem dit forsikringsselskab skal du være opmærksom på, hvordan forsikringen er skruet sammen, og at du måske skal tegne en særskilt forsikring for skiferier eller ”aktive ferier” samt en ansvarsforsikring. I nogle tilfælde er rejseforsikringen inkluderet i den indboforsikring, du måske har i forvejen. Kontakt eventuelt din lokale rådgiver eller dit forsikringsselskab for at høre, hvordan din forsikring er skruet sammen, og hvordan du er dækket.

 • Rejseselskabet eller et rejseforsikringsselskab
  Ofte kan man tilkøbe en enkeltrejseforsikring gennem rejseselskabet, man rejser med, der dækker den pågældende rejse. Inden du beslutter dig for at købe, er det en god idé at undersøge markedet først. Tjek også, om du eventuelt allerede er dækket via dine eksisterende forsikringer, eller om du eventuelt har en rejseforsikring via dit Mastercard. Der er penge at spare ved at undgå at dobbeltforsikre sig.

Tegn en rejseforsikring, der klæder dig godt på til skiferien
Gennem Købstædernes Forsikring kan du tegne en årsrejseforsikring, der blandt andet giver fordele som:

 • Dækning af skader fra skiferie
 • Kompensation for ødelagte feriedage
 • Inkluderer en ulykkesforsikring
 • Dækker behandling, hospitalsindlæggelse og hjemtransport i forbindelse med skader og akut sygdom.

Læs mere om skadesforsikringer gennem Købstædernes Forsikring

Bliv helt klar til ferien med flere gode råd om blandt andet valutabestilling og betalingskort.

Du er altid velkommen til at kontakte din lokale filial for at få hjælp til at få tegnet den rette forsikring, bestille valuta eller et ekstra betalingskort, så du kan blive helt klar til rejsen.