Logo
Nyheder

Kraftig regn: Sådan sikrer du din bolig

16. October 2019

Her får du gode råd om, hvordan du sikrer din bolig, når der er varslet kraftigt nedbør, samt hvordan du sikrer dig, at forsikringen dækker, hvis skaden alligevel skulle ske.

regn på vindue

6 gode råd:

Sådan sikrer du din bolig, når der er varslet kraftigt nedbør eller skybrud

 1. Tjek dine forsikringer, så du ved, hvordan du er dækket, hvis du eksempelvis får en vandskade i din bolig.
 2. Sørg for, at tagrenderne er renset, og at tagnedløb ikke er tilstoppede.
 3. Tjek, at dine afløbsriste udenfor ikke er tilstoppede. Fjern blade og andet, der kan have dækket dem til.
 4. Luk alle vinduer i huset, når du ikke er hjemme. Er en vandskade forårsaget af et åbent vindue, dækker forsikringen ikke.
 5. Hvis du har en kælder, så sørg for, at du ikke opbevarer ting direkte på gulvet. Stil det i stedet på gamle mælkekasser eller på reoler med ben, så dine ting ikke tager skade, hvis der kommer vand i kælderen.
 6. Har du et fritidshus, du ikke hurtigt kan komme til, når der er varslet voldsomt vejr, så spørg eventuelt beboere i nærheden om hjælp til at få tjekket og sikret det.

Sådan gør du, hvis skaden er sket

 • Er der sket en skade i/på din bolig i forbindelse med et skybrud eller kraftigt nedbør? Så anmeld det straks til dit forsikringsselskab. Hav dit policenummer klar, når du anmelder det (skader på huset anmeldes til din husforsikring, og skader på indbo anmeldes til din indboforsikring).
 • Gør hvad du kan, for at skaden ikke bliver større. Flyt genstande der står i vand, og få vandet væk.
 • Tag billeder af eller optag en video af ødelæggelserne.
 • Få tørret rummet hurtigst muligt: Varm rummet op, luft hyppigt ud, og brug eventuelt en affugter. Det er vigtigt at sørge for, at der kommer luft til rum med vandskader, så der ikke opstår skimmelsvamp. Få eventuelt hjælp fra et skadesservicefirma eller en håndværker.
 • Tjek om dit forsikringsselskab vil dække de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader. Gem kvitteringer for udgifter til reparationer.

Er du dækket, hvis dit hus bliver skadet?

Med en hus- eller fritidshusforsikring er du dækket ved de fleste typiske skader forårsaget af vand, storm og brand, og så får du adgang til et stort netværk af håndværkere, der kan hjælpe med at håndtere din skade fra start til slut.

Vores samarbejdspartner Købstædernes Forsikring tilbyder dig både en hus-, fritidshus- og indboforsikring, så du kan føle dig godt (for)sikret.

Læs mere om skadesforsikringer gennem Købstædernes Forsikring