Fritidsjobbazar på Fyn skal bygge bro
28. April 2022
I maj løber to fritidsjobbazarer af stablen, hvor unge FGU-elever bliver klædt på til jobsøgning og møder lokale virksomheder, der omvendt har mulighed for at møde deres næste jobkandidat.
”At søge et job kræver meget – både et overblik over virksomheder, man kan søge job hos, viden om arbejdsmarkedet og ikke mindst en indsigt i, hvordan ens kompetencer kan komme i spil hos den givne virksomhed. Med fritidsjobazarerne vil vi fremme de kompetencer og bygge bro mellem de unge og lokale virksomheder, for vi ved, at de unge har rigtig meget potentiale, som virksomhederne også kan få glæde af,” fortæller rektor på FGU FYN, Gitte Lykkehus.
Udover at møde de lokale virksomheder vil de unge også blive præsenteret for konkrete redskaber på fritidsjobbazarerne. Louise Rosenthal Jensen fra Foreningen Lige Adgang, som arbejder for at skabe lige adgang til uddannelse, job og fællesskaber for alle i Danmark, tilføjer:
”Fritidsjobbazarerne er også en unik mulighed for de lokale virksomheder for at komme i kontakt med unge jobkandidater, og hvis der er et match, kan de hjælpe med at sikre øget adgang og tilgængelighed for alle på arbejdsmarkedet.”
Et lokalt ansvar for at bidrage og udvikle
FGU er et uddannelsestilbud målrettet alle unge mellem 15 og 25 år, som af sociale, faglige og personlige årsager endnu ikke har gennemført en ungdomsuddannelse eller er i beskæftigelse.
Jytte Reinholdt, der er direktør i Fynsk Erhverv, fortæller om baggrunden for, hvorfor Fynsk Erhverv støtter fritidsjobbazarerne:
”Vi bakker op om projektet af flere årsager. Først og fremmest fordi det er vigtigt, at alle unge får en uddannelse og et job, så de kan blive selvforsørgende og få et godt liv. Og fordi vi i virksomhederne mangler arbejdskraft over en bred kam. Det er fremtidens arbejdskraft, vi taler om. Derfor er det vigtigt, at vi i de lokale virksomheder åbner dørene og giver de unge et indblik i den spændende hverdag og det fællesskab, der udspiller sig her. Og et fritidsjob til de unge kan jo være starten.”
Selvom man som bank ikke har unge og beskæftigelse som forretningsområde, har virksomheder et ansvar for at bidrage med ressourcer, som kan være med til at skubbe til en positiv udvikling, tilføjer Sparekassen Sjælland-Fyns områdedirektør for erhverv på Fyn, KimThykjær:
”Det er en grundsten i vores DNA at være med til at bidrage til udviklingen i de lokalområder, vi er en del af. Så det er oplagt for os at hjælpe projektet økonomisk i samspil med Sparekassen Sjælland Fonden. Samtidig har vi et bredt netværk i form af vores fynske erhvervskunder, som vi håber har lyst til at mødes med de seje unge mennesker.”
Hvis du som virksomhed ønsker at deltage, kan du kontakte projektassistent Anne Dahl på mail ad@ligeadgang.dk eller tlf. 25 94 82 92 senest tirsdag d. 10. maj.