Logo
Nyheder

Forbrugerrådet Tænk Penge: Totalkredit er billigst til sommerhuse

8. June 2020

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet prisen på sommerhuslån. Lånet fra Totalkredit er billigst og får en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Der er ingen tvivl om, at der er rift om sommerhusene i år, hvor mange overvejer, om sommerferien skal holdes i Danmark. Kaster man sig ud i et sommerhuskøb, er det en god ide også at se på priserne på sommerhuslånet. Der kan nemlig være penge at spare, viser en ny prissammenligning fra Forbrugerrådet Tænke Penge.

Forbrugerrådet Tænk Penge anbefaler Totalkredit til sommerhusI testen har Forbrugerrådet Tænk Penge sammenlignet Totalkredits priser med priser fra Nordea Kredit, Jyske Realkredit og Realkredit Danmark.

I alle ni lånesituationer er Totalkredit billigst og får derfor en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Læs hele analysen fra Forbrugerrådet Tænk Penge

Så meget kan du spare

Forbrugerrådet Tænk Penge har regnet på, hvor meget du kan spare ved at vælge det rigtige realkreditlån. Køber du fx et sommerhus til 1,5 millioner kroner, hvor du finansierer 60 % af værdien med et femårigt rentetilpasningslån med afdragsfrihed, er forskellen på det billigste og dyreste realkreditlån i testen næsten 3.000 kroner årligt. Og jo større realkreditlånet er, desto større bliver besparelsen også i kroner og øre.

Sådan finansierer du dit sommerhus

Du kan finansiere op til 75 % af sommerhusets pris med et realkreditlån. De sidste 25 % skal du finansiere på anden vis. Det kan være penge, du låner i din helårsbolig, opsparing eller et banklån gennem sparekassen. Du skal desuden kunne lægge minimum 5 % af købesummen i udbetaling samt betale omkostningerne til boligkøbet.