Logo
Nyheder

Forbrugerrådet Tænk: Sparekassens billån ”Bedst i test”

26. October 2017

En stor test af billån fra Forbrugerrådet Tænk Penge viser, at der kan være tusindvis af kroner at spare ved at undersøge de forskellige finansieringsmuligheder. Vinderen som det billigste pengeinstitut i testen er Sparekassen Sjælland-Fyn.

Læs mere om sparekassens attraktive billån

Stor prisforskel på billån
En væsentlig del af den samlede pris ved køb af ny bil er omkostningerne til at tage et billån. Der kan derfor være en stor prisforskel på billån, og som forbruger kan der være mere end 30.000 kroner at spare, hvis du sammenligner priser for dit billån.

Sparekassen er billigste pengeinstitut
Den nyeste test, som er foretaget af Forbrugerrådet Tænk Penge, tager udgangspunkt i et billån til 180.000 kr. Ved en udbetaling på 20 procent af bilens pris ligger sparekassens årlige omkostninger i procent (ÅOP) på 3,7 procent. Til sammenligning tager det næst billigste pengeinstitut i testen 6,6 procent i ÅOP i et lån med 20 procent i udbetaling.

Bedst i test
Sparekassens billån Sparekassen har derfor fået bedømmelsen ’Meget god’ og er kåret til "Bedst i test", som er det bedste resultat, der kan gives i sådan en test. Lånet er uden særlige krav til bilmærke eller forhandler modsat nogle af de andre billån i testen.

Du skal kigge på ÅOP
Når du skal låne, skal du kigge på ÅOP, årlige omkostninger i procent, som tager samlet højde for alle omkostninger, renter og gebyrer i forbindelse med lånet. Ved sammenligning skal lånene have samme løbetid og beløb for at kunne sammenlignes.

Du kan herunder læse mere om lån til bil eller motorcykel og benytte billånsberegneren til at udregne den månedlige ydelse, tinglysningsafgift m.m.

Læs mere om køb af bil eller motorcykel