Logo
Vig Bakke i Odsherred

Byudvikling i Vig

Fra mark til mere end 100 boliger og 150 nye parkeringspladser til den lokale SuperBrugs og biograf. Det er essensen af udviklingsprojektet Vig Bakke, som Sparekassen Sjælland-Fyn har været med til at drive og realisere.

Vig Bakke under byggeprocessen

I naturskønne Odsherred ligger Vig. I 2018 opstod idéen om at få udviklet en del af byen, som havde ligget hen i mange år. Ønsket var at skabe flere boliger og parkeringsmuligheder i byen, der bl.a. huser Vig festival samt Vig Tuske- og Kræmmermarked, og hvor der i øvrigt er et stort leben af sommerhusgæster i sommerhalvåret.

I samarbejde med en række andre lokale aktører valgte Sparekassen Sjælland-Fyn at være med til at drive projektet Vig Bakke, fordi vores vision er at bidrage positivt til udviklingen af de lokalområder, vi som bank er en del af:

”Vi vil gerne aktivt støtte op om den lokale udvikling, og netop Vig Bakke kommer til at skabe en positiv forandring i hele Odsherred, fordi det giver en ny dynamik i lokalområdet. Derudover havde der længe været et ønske i Vig om at opføre nye boliger på netop dette areal, og det ønske ville vi gerne være med til at realisere,” fortæller udviklingsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Søren Kjærsgaard.

Udover Sparekassen Sjælland-Fyn består konsortiet bag Vig Bakke, Vig Byg ApS, af entreprenørfirmaet Jord, Beton & Anlæg, Finn Hallberg, Tømrerfirmaet Holm & Svendsen, SchouBirkendorf arkitekter og SuperBrugsen Vig.

Udsolgt på halvandet år

Vig Bakke kan i høj grad kategoriseres som en succes. På rekordtid – kun halvandet år efter første spadestik – kunne skiltet med ”Alt udsolgt” sættes op. Og i 2020 flyttede de første nye beboere ind i området, der består af både rækkehuse, parcelhuse, andelsboliger og almenboliger.

Udover de nye boliger rummer Vig Bakke også grønne områder og stier – alt sammen tæt på byens skole, hal, forretninger, kulturtilbud og de 150 nye parkeringspladser, der også er blevet taget godt imod.
I alt er Vig by blevet udvidet med omkring 12 % nye boliger, og det er en flot udvikling, som vi i Sparekassen Sjælland-Fyn er stolte over at have bidraget til.

”Sparekassens Sjælland-Fyn har bidraget med god rådgivning. Via deres udviklingsafdeling har de kommet med mange gode indspark. De har været gode til at få tingene til at glide og trække i de rigtige tråde. Så det er et super samarbejde, der har været med Sparekassen Sjælland-Fyn,” fortæller Finn Hallberg, der er direktør i Vig Byg.