Logo
Mostparken i Tølløse

Fra delvist nedbrændt industriejendom til spirende byudviklingsprojekt

Mostparken i Tølløse er endnu et eksempel på et projekt, hvor Sparekassen Sjælland-Fyn er gået sammen med andre lokale erhvervsfolk for at skabe udvikling – til gavn og glæde for lokalområdet.

Mostparken under opbygning

Midt i Tølløse ligger Mostparken, der tidligere har dannet rammen om flere forskellige produktionsvirksomheder. Som navnet hentyder til, at der gennem tiden bl.a. blevet produceret æblemost.

Efter at bygningerne på den 16.000 m2 store grund blev delvist nedbrændt i 2018, blev Mostparken overtaget af selskabet Mostparken Tøllse Aps. Selskabet består – udover Sparekassen Sjælland-Fyn – af en kreds af erhvervsfolk fra Tølløse og omegn.

Mostparken skal samle og forbinde byens oplevelser og aktiviteter

Formålet var og er at udvikle området, der med sin placering tæt på bl.a. station, dagligvarebutikker, skoler og idrætsfaciliteter udgør hjertet af Tølløse by.

”Vi vil være med til at udvikle byer, lokalområder og boligområder, hvor folk trives – det vil sige skabe gode levesteder, hvor forudsætningerne for at trives i jobbet, med familien og som virksomhedsejer er til stede,” fortæller administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson.

Mostparken Sundhedshus er indviet, og nye boliger er på vej

I sommeren 2021 blev en ud af flere vigtige milepæle nået, da Mostparken Sundhedshus blev indviet. To lokale lægehuse, hjemmeplejen og andre sundhedsaktører er flyttet ind på sundhedshusets 1.400 etagemeter fordelt på to etager i den tidligere koldhal. Det sikrer borgerne i Tølløse og omegn en nemmere adgang til de lokale sundhedstilbud.

Derudover har halbestyreren i Tølløsehallen, Gorm Jensen, skiftet cafeteriet ud og slået dørene op for en ny restaurant.

På skitsebrættet for den resterende del af Mostparken i Tølløse er nye boliger samt stier og grønne områder, der skal være med til at gøre Mostparken til et rekreativt område, som alle kan få glæde af.

Læs mere om Mostparken i Tølløse