Logo
Lucerna i Holbæk

Lucerna: Nyt uddannelses-, kultur- og iværksætterhus i Holbæk

I godt to år har Sparekassen Sjælland-Fyn og andre interessenter arbejdet på at lave et samlingssted for unge studerende i det gule pakhus i Ahlgade i Holbæk. Nu står huset færdigt.

Lucerna logo

Sparekassen Sjælland-Fyn har taget initiativ til et nyt uddannelses-, kultur- og iværksætterhus i Holbæk. Lucerna, som huset hedder, henvender sig til unge i alderen 16 til 27 år, der er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse i Holbæk Kommune.

"Huset skal opfattes som et bidrag til, at Holbæk er en uddannelsesby og gerne vil have endnu flere uddannelser. For os handler det om at bidrage til det. Huset er en legeplads for udvikling af unge mennesker. De unge er ansvarlige for alt det inde i huset, og det er et hus på deres præmisser," fortæller Lars Petersson.

UngehusetAhlgade har fået navnet Lucerna, der betyder lampe på latin, og det er primært målrettet unge, som er i gang med en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse. Står man imellem de to, er man naturligvis også velkommen.

"Det er et helt privat initiativ, som kommunen ikke har noget med at gøre," siger Søren Kjærsgaard, der er udviklingsdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, og tilføjer:

"Der er ikke nogen økonomisk bagtanke, men hvis man skal tale om en bagtanke, så er det på den lange bane helt vildt afgørende, også for os som pengeinstitut, at vores område udvikler sig."

Sparekassens rolle i projektet:

Sparekassen er initiativtager til det nye uddannelses-, kultur- og iværksætterhus, som er etableret i sparekassens ejendom på Ahlgade 3F i Holbæk det gamle, gule pakhus.

Huset er blevet istandsat og bl.a. indrettet med møbler fra sparekassens tidligere fynske hovedsæde i Faaborg. En række medarbejdere i sparekassen er trådt ind i bestyrelsen i en støtteforening for på den måde at støtte op om aktiviteterne i det nye hus - også uden for arbejdstiden.

Følg Lucerna på Facebook, og bliv opdateret om nyheder og kommende arrangementer.