Entrepriseforsikring

Skal du bygge nyt, om eller til anbefaler vi dig at tegne en entrepriseforsikring.

Bygger du ny bolig, renoverer du eller tilføjer flere kvadratmeter til din bolig eller fritidshus, kan det være svært at holde tidsplanen og budgettet. Særligt hvis der sker uforudsete hændelser, der i værste fald kan få konsekvenser for det færdige resultat.

Med en entrepriseforsikring er forskellige uforudsete skader på byggeriet dækket. Det kan i sidste ende være med til at sikre, at byggeriet kommer godt i mål.

Hvad og hvornår dækker entrepriseforsikringen?

 1. Skader på selve byggeriet

  Du får dækket uforudsete, fysiske skader på byggeriet, som din parcelhus- eller fritidshusforsikring ikke dækker, eksempelvis hvis kraner eller spær vælter, eller byggeriet styrter sammen, du får vandskader eller bliver udsat for hærværk eller tyveri.
   

 2. Skader på eksisterende bygninger

  Du får dækket uforudsete skader på eksisterende bygninger, der kan opstå i byggeperioden. Dækningen er især relevant, hvis du bygger om, bygger til eller renoverer.
   

 3. Ansvarsforsikring

  Ansvarsforsikringen dækker skader på ting eller personer, du som bygherre kan blive gjort erstatningsansvarlig for i forbindelse med byggeriet. Det er også muligt at medforsikre entreprenørerne ved farligt arbejde – for eksempel midlertidig grundvandssænkning og undermuring.


Forsikringssummen på entrepriseforsikringen er det samme som det totale entreprisebeløb, og der er som minimum en selvrisiko på 10.000 kr. pr. skade.

Godt at vide

 • Hvis du bygger om, renoverer eller bygger til, kan der i entreprisekontrakten være et krav om, at byggeriet skal være dækket ved brand og storm.
 • Har du en parcelhus- eller fritidshusforsikring, er byggeriet allerede dækket.
 • Hvis du bygger nyt hus, skal du være opmærksom på, at du skal tilføje en brandforsikring, når du tegner entrepriseforsikringen.

Entrepriseforsikring