Logo
Ferie og rejsetips

Bliv helt klar til ferien

Få styr på valuta, det ekstra betalingskort og rejseforsikring.

MasterCard+pige+og+mand+ved+strand

Ligegyldigt om du skal på en længere udlandsrejse eller en kortere ferie, er det en god idé at begynde at planlægge rejsen i god tid. Så er du sikker på, at du kan nå at bestille valuta, få et ekstra betalingskort og have styr på forsikringerne. Her på siden får du hjælp til at få styr på det hele inden ferien:

Gode råd og bestilling af valuta
Det ekstra betalingskort
Årsrejseforsikringen

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver, hvis du har brug for hjælp eller gode råd.

Tag sparekassen med på ferie
Med Mobilbank-app'en på din smartphone har du altid sparekassen med i lommen, hvis du får brug for at overføre penge, se de aktuelle valutakurser eller bruge valutaberegneren, inden du køber souvenirs med hjem til familien. I Mobilbank finder du også hurtigt et telefonnummer, så du kan spærre dit kort, hvis du skulle være så uheldig at miste det.

Vidste du, at du kan få rabat på oplevelser for hele familien?

Hvis du har et betalingskort og er kunde i sparekassen, kan du spare penge på éntrebilletter til en lang række af landets mest populære forlystelses- og dyreparker.

 

Læs mere om fordelsprogrammet

Skal du have valuta med på rejsen?

Selvom du kan bruge dit betalingskort i mange udenlandske butikker, kan det være en god idé at have lidt kontanter i den lokale valuta med på rejsen.

img

Hæv euro i vores hæveautomater

Vidste du, at du kan hæve euro i størstedelen af sparekassens hæveautomater? Du kan hæve helt op til 15.000 kr., eller hvad der svarer til ca. 2.000 €.

Brug for andet end euro?

Du kan altid bestille valuta til afhentning i en af sparekassens udvalgte filialer, der udleverer valuta. Sørg for kun at bestille den mængde valuta, du regner med at skulle bruge, da du ikke har mulighed for at veksle valutaen tilbage igen.

Du har mulighed for at bestille følgende valuta til afhentning: EUR, USD, SEK, NOK og GBP. Du kan bestille valuta til afhentning i følgende filialer: Hillerød, Holbæk, Islands Brygge, Køge, Næstved, Odense City, Ringsted, Roskilde og Slagelse.

Har du brug for anden valuta end ovenstående, anbefaler vi, at du veksler i lufthavnen eller i det land, du skal besøge.

3 gode råd om valuta og gebyrer

 1. Betal med dit kort direkte i butikken frem for at hæve valuta i en pengeautomat i udlandet. Du betaler nemlig et hævegebyr på op til 2 % af beløbet, du hæver. Det er derimod gratis at bruge kortet i butikken.
 2. Betal altid i udenlandsk valuta, selvom du bliver spurgt, om du vil betale i danske kroner. Så får du en bedre og billigere kurs.
 3. Hav altid et ekstra kort med på rejsen. Har du et Visa/Dankort, så kan et Mastercard være et godt alternativ, da udbredelsen af de forskellige kort kan være forskellig fra land til land.

Læs mere om dine rettigheder, når du foretager betalinger i Europa

Pengeautomater i udlandet

Find pengeautomat til Mastercard i udlandet

Find pengeautomat til Visa i udlandet

Morten Mejnert
Morten Olsen, kunderådgiver

"Skal du til udlandet, anbefaler vi, at du har to typer betalingskort med. Så er du bedre dækket ind, hvis du skulle miste det ene, eller skal betale i en butik, der ikke tager imod den ene type kort. Opbevar dem altid hver for sig.”

Ferie og rejsetips

Husk et ekstra betalingskort

Det er en god idé at tage mere end én type kort med - for eksempel både et VisaDankort og et Mastercard.

Der er butikker, der ikke tager imod alle typer af kort. Opbevarer du kortene hver for sig, er du samtidig dækket bedre ind, hvis du mister det ene. Husk, at du ikke kan bruge dit almindelige Dankort i udlandet.

Er du godt forsikret?

Med en rejse- og afbudsforsikring er du godt dækket, hvis du for eksempel mister din bagage, eller rejsen bliver aflyst.

Årsrejseforsikring

Gennem Købstædernes Forsikring kan du tegne en årsrejseforsikring, der blandt andet giver fordele som:

 • Dækning af skader fra for eksempel skiferie
 • Giver kompensation for ødelagte feriedage
 • Inkluderer en ulykkesforsikring
 • Dækker behandling, hospitalsindlæggelse og hjemtransport i forbindelse med skader og akut sygdom

Bliv kontaktet om årsrejseforsikring gennem Købstædernes

Bliv dækket med dit Mastercard

Med et Mastercard fra os er du godt dækket med en rejseforsikring, og du behøver ikke hive ekstra penge op af lommen til forsikringer, når du skal rejse. Afhængigt af hvilket Mastercard du har, er det dog vigtigt, at hele rejsen inklusiv et eventuelt depositum er betalt med dit Mastercard, for at forsikringen dækker.

Alt afhængigt af hvilket Mastercard du har, dækker vi blandt andet ved:

 • Afbud
 • Forsinket bagage
 • Mistet bagage
 • Flyforsinkelse
 • Sygdom og hjemtransport

Vær opmærksom på, at der ikke følger forsikringer med vores Mastercard Standard Debit.

Se længere nede, hvordan du er dækket med vores forskellige typer af Mastercard.

Læs vilkår for forsikringer tilknyttet dit Mastercard

Udvid eksisterende dækninger

Har du et større behov end det, forsikringerne dækker med dit Mastercard, kan du bestille udvidelse af de eksisterende dækninger:

 • Forlænge antallet af dage, forsikringen skal dække
 • Forhøje din afbestillingsforsikring

Har du spørgsmål til din rejseforsikring tilknyttet dit Mastercard?

Du kan kontakte Privatsikrings Kundecenter direkte på tlf. 7011 1707 eller via mail til privatsikring@privatsikring.dk på hverdage mellem kl. 9.00 og 16.00 (dog torsdag fra 9.30 til kl. 17.45), hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

SPAREKASSEN ER DER I MEDGANG, MODGANG, OG NÅR LIVET GÅR SIN VANTE GANG.

Mit liv - min økonomi