Logo

Skal dit næste hjem være et nybyggeri?

Drømmer du om at blive nybygger, så hjælper vi dig gennem hele processen. Få rådgivning om alt fra budget og finansiering til forsikringer og fageksperter.

Der er mange fordele ved at vælge at flytte ind i et nyt hus. Udover det åbenlyse – at du selv kan påvirke indretningen af dit kommende hjem – får du et hjem, der ofte er langt mere energivenligt og kræver mindre vedligeholdelse end et ældre hus.

På den anden side er der mange beslutninger, der skal tages, og det kan være sværere at gennemskue, hvad det kommer til at koste dig at bygge og bo i et nyt hus.

I Sparekassen Sjælland-Fyn står vores dygtige rådgivere klar til at hjælpe dig.

Læs også 5 gode råd til dit nybyggeri

Hvad koster det at bygge nyt hus?

Og hvor meget kan du låne til dit nybyggeri? Det er nogle af de første spørgsmål, vi hjælper dig med at få svar på.

Når plantegningen for dit kommende hus er på plads, sørger vi for, at du får et realistisk budget for byggeprojektet, så der ikke kommer for mange ubehagelige overraskelser undervejs.

Prøv vores beregner, hvor du kan få en idé om, hvor meget du kan låne til nybyg.

Beregn, hvor meget du kan låne til ny bolig

Brug for hjælp til dit nybyggeri?

Kontakt din lokale filial, eller skriv til os, hvis du har spørgsmål, eller hvis vi skal regne på dine muligheder for at få finansieret dit drømmehus gennem Sparekassen Sjælland-Fyn. Vi står klar til at hjælp dig – uanset hvor på Sjælland eller Fyn, du skal i gang med at bygge selv.

Sparekassens Sjælland bomærke
Sparekassen Sjælland-Fyn

Vi hjælper dig med at holde styr på detaljerne og guider dig om alt fra byggebudget til valg af lån.

Bliv klogere på, hvad det kræver af din økonomi at bygge nyt hus

Du behøver ikke nødvendigvis at tjene en formue, hvis du overvejer at blive nybygger, men det kræver orden i økonomien. Lyt med og hør, hvad det kræver af din privatøkonomi.

Sådan får du lagt et realistisk budget for dit nybyggeri.

Undgå uforudsete udgifter ved dit nybyggerprojekt

Bliv klogere på, hvordan du sikrer, at budgettet holder og økonomien er god, når først nøglerne til drømmeboligen ligger lunt i lommen. Lyt med og hør, hvordan du holder en god hverdagsøkonomi, når byggeriet først er i fuld gang.

5 gode råd til dit nybyggeri

Som bank hjælper vi hvert år mange kunder med at indfri deres nybyggerdrømme. Derfor ved vi også, at der er meget at tage stilling til og holde styr på når du har valgt at få bygget dit drømmehus. Vi giver dig derfor fem gode råd til dit byggeprojekt.

1. Vær så konkret som muligt, når du går i banken

Inden du går i banken for at høre, hvor meget du kan låne er det en god ide, at du er blevet så konkret som muligt om dine ønsker til dit kommende hus. Skal du bygge med et typehusfirma, så tag fat i dem tidligt i processen og få et realistisk tilbud på, hvad dit drømmehus vil koste.

Beregn, hvor meget du kan låne til ny bolig

2. Prioritér at få de rigtige fageksperter med fra starten

Selvom det kan virke unødvendigt og ærgerlige ekstraudgifter, så anbefaler vi, at du har de rigtige fageksperter med fra starten. Det kan være en advokat, der skal gennemse købs- og entrepriseaftalen og en byggesagkyndig, der løbende følger med i - og kan rådgive dig om byggeriet (eksempelvis om gældende regler og byggekrav).

3. Læg et detaljeret byggebudget med en indlagt buffer

Vi oplever ofte, at der kommer ekstraregninger fra byggefirmaerne - for eksempel ekstrafundering og bortkørsel af jord.

Sørg for at få handlet så meget som muligt af med firmaet, inden de går i gang, og tal med din bank, om der er taget højde for en eventuel buffer.

4. Informér din bank undervejs, hvis der sker ændringer i byggeriet

Meget kan ændre sig, når først byggeriet er gået i gang - og du for eksempel forelsker dig i en dyrere løsning end først planlagt. Informér din bank, hvis du laver tilvalg. Tilvalg kan have en positiv indflydelse på den endelige vurdering, men kan samtidig betyde at den samlede låneydelse bliver højere end først antaget.

5. Få sammensat og valgt det rigtige lån, der passer til dig og din økonomi

Når dit drømmehus er bygget færdigt, er det tid til at få valgt og sammensat den endelige finansiering. Der er mange aspekter, som kan spille ind på det endelige finansieringsvalg. Derfor er det også vigtigt, at du får et lån, der passer til dig og din økonomi.