Boliglån til hus eller lejlighed
– tilpasset dine behov

Overvejer du at købe hus, lejlighed eller fritidshus? Vi har specialister og stærke samarbejdspartnere, der kan rådgive dig om alt lige fra at finde den rigtige bolig til at sammensætte de rigtige boliglån og forsikringer.

Her på siden har vi samlet den information, du kan have brug for som kommende boligejer. Vi beskriver købsprocessen, hvordan boliglånet kan sammensættes af et realkreditlån og et boliglån i banken, og hvilke forsikringer du får brug for.

Få overblik over købsprocessen
Hvordan kan boliglånet sammensættes?
Værd at vide, når du optager et boliglån gennem sparekassen

Studerende og boliglån
Er du studerende, og skal du i forbindelse med studiestart flytte for dig selv for første gang? Kontakt os, så vi sammen kan få en snak om din boligsituation, og om du har brug for et boliglån.

Læs mere, og få styr på studieboligen

Pensionist og boliglån
Hvordan ser løbetiden på dit boliglån ud i forhold til, hvor lang tid der er til din pension? Har du brug for at spare op? Er du kommet ud af et boligsalg med et overskud og er i tvivl om, hvordan du bedst investerer pengene? Læs mere her:

Få det bedste ud af din boligsituation i forhold til dit liv og dine behov

Har du spørgsmål om boliglån?
Hvis du har spørgsmål om boliglån eller gerne vil have vores hjælp til at realisere dit boligkøb, er du meget velkommen til at kigge forbi din lokale filial eller kontakte os. Til at hjælpe dig videre i forløbet står vores rådgivere klar til at guide dig igennem, hvilke lån der passer til netop din situation og økonomi.

Kontakt

Dan Roland, kunderådgiver i sparekassen
Dan Roland Hansen, Kunderådgiver

”Vi strækker os langt for at tilbyde dig et boliglån på attraktive
vilkår, der er tilpasset din økonomi."

Fra boliglån til virkelighed: Få overblik over boligkøbet

Vi rådgiver dig gennem alle faser af dit boligkøb og guider dig igennem bl.a. boliglån og forsikringer.

Fra boligdrømmen opstår, til du har fået nøglen i hånden, er der mange processer, du skal igennem. Med vores gode og dygtige samarbejdspartnere kommer vi hele vejen rundt om dit boligkøb og hjælper dig videre med alt lige fra valg af finansiering og forsikringer til gennemgang af købsaftale og juridisk rådgivning.

Drømmen starter med et boliglån
Uanset om du og din eventuelle familie har fundet jeres nye bolig eller ej, står din lokale filial og rådgiver klar til at hjælpe med at realisere din eller familiens boligdrøm.

Hvilket boligkøb passer til dine behov? 
Inden du for alvor går i gang med at kigge efter den rigtige bolig, kan det være en god idé at få sat ord på, hvad det er, du har brug for. Hvor stor skal boligen være? Hvor skal boligen ligge? Skal boligen være indflytningsklar? Køber du gerne et håndværkertilbud? Skal der være have? Hvor stort et boliglån vil du have? Overvej dine svar på spørgsmål som disse, så hjælper vi dig med at finde ud af, hvad der rent økonomisk kan lade sig gøre.

 • Hvor meget kan jeg købe for?

  Når boligdrømmen starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: "Hvor meget kan jeg købe for?".

  Prøv låneberegneren nedenfor, og kontakt din rådgiver eller filial for en mere præcis beregning – ligegyldigt hvor langt du er i købsprocessen.

  Boliglån: Vi laver en nøjagtig låneberegning for dig
  Går du i boligtanker, og har du brug for et boliglån? Vi hjælper dig selvfølgelig også gerne med at lave en præcis beregning – ligegyldig om du har fundet en konkret bolig eller blot er interesseret i at finde ud af, hvilke boliger du realistisk set kan kigge efter. Har du brug for et boliglån, skal din rådgiver som udgangspunkt bede om følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

  • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
  • Seneste tre lønsedler
  • Budget

  Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, din årsopgørelse og oplysninger om din indkomst. I Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter. Så regner din rådgiver på dine muligheder for et boliglån.   

  Har du brug for et boligkøberbevis?
  Med et boligkøberbevis i hånden ved du, hvor meget du cirka kan købe bolig for. Vi laver selvfølgelig gerne et til dig, som du kan tage med dig på din jagt efter drømmeboligen.

  Vidste du?
  I boligannoncerne oplyser ejendomsmægleren altid et standardfinansieringsforslag på boligen. Et realkreditlån med fast rente og en løbetid på 30 år. I samarbejde med Totalkredit sammensætter vi en individuel løsning til dig, der passer til dit liv, dine behov og din økonomi.

 • På jagt efter drømmeboligen?

  Er du førstegangskøber? Det kan måske virke overvældende at træde ind på boligmarkedet for første gang. Men du kan gøre jagten på drømmeboligen nemmere for dig selv.

  Ved at afklare dine boligbehov og få overblik over din økonomi kan du gøre jagten på drømmeboligen nemmere for dig selv. Du kan nemlig søge mere målrettet, hvis du har afklaret dine boligbehov.

  Søg på nettet og mobilen
  Prøv for eksempel: 

  • Nyboligs Søgeagent. På siden kan du nemt indtaste dine søgekriterier og løbende blive informeret, når der er boliger, der matcher dine behov og ønsker. Du finder boliger sat til salg af Nybolig og andre ejendomsmæglere. 
  • Boligsiden.dk. Her kan du se boliger fra forskellige ejendomsmæglere.
  • Totalkredits bolig-app. Appen er udviklet i samarbejde med bolig.dk og giver dig et overblik over ledige boliger i det område, du er interesseret i og et bud på, hvad det koster at låne til en bolig.

  Skal du sælge din bolig?
  Du kan også kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at sælge din nuværende bolig, inden du køber en ny – du kan blandt andet få hjælp fra vores samarbejdspartner Nybolig.

 • Købsaftalen underskrives

    Er du forvirret over købsaftale, forbehold og tinglysning? Få overblik her, og kontakt os for råd og vejledning.

   Købsaftalen udarbejdes
  • Ejendomsmægleren laver et udkast til en købsaftale. Der følger en række juridiske bilag med aftalen, som du bør gennemgå sammen med os og en anden professionel rådgiver, inden du skriver under. Vi hjælper dig gerne med kontakt til en af vores samarbejdspartnere, der sørger for, at aftalen også juridisk er i orden.

    

  • Købsaftalen gennemgås
  • Vi gennemgår købsaftalen sammen med dig og sikrer os, at finansieringen er den bedste for dig og din eventuelle familie. Selv om købsaftalen er underskrevet, er det muligt at ændre den endelige finansiering efter aftale med os.

    

  • Købsaftalen underskrives
  • Du underskriver købsaftalen med forbehold for godkendelse af os og din eventuelle advokat. Når du har underskrevet kontrakten, fungerer den i første omgang som et købstilbud til sælger. Men når sælger underskriver, accepterer han og/eller hun aftalen.

    

  • Tegn en ejerskifteforsikring
  • En ejerskifteforsikring dækker udgifter til udbedring af skader grundet uopdagede fejl og mangler i boligen. Det er din forsikring for, at du ikke pludselig hænger på uforudsete omkostninger ved huskøbet. Sælgers ejendomsmægler indhenter typisk et tilbud på en ejerskifteforsikring, som du og sælger deles om at betale. Det er også muligt at tegne en ejerskifteforsikring gennem sparekassen.

    

  • Når købsaftalen er underskrevet
  • Når begge parter har underskrevet købsaftalen, skal den berigtiges ved, at sælger får sine penge, og du som køber får ejendomsret over boligen. Handlen skal tinglyses for at dokumentere din ret over boligen, og sælger skal indfri de lån i boligen, du ikke skal overtage.

    

  • Købesumsgaranti
  • Vi stiller en købesumsgaranti over for sælgers pengeinstitut, der garanterer, at beløbet bliver deponeret senest på den aftalte dato.

    

 • Valg af boliglån, realkreditlån og styr på forsikringerne

  Tillykke! Købet er gået igennem, og mens du venter på at få overdraget nøglerne til dit nye hjem, er der en række ting, vi sammen kan bruge tiden på at bringe i orden.

  Valg af finansiering: Boliglån og realkreditlån
  Sammen lægger vi os fast på den endelige finansiering af boligen, der passer til dit liv og din økonomi. Det vil typisk være et realkreditlån med en løbetid over 20 eller 30 år, der finansierer størstedelen – op til 80 % – af købesummen. Det er dog muligt at aftale en kortere løbetid, hvis du ønsker det. 5 % af boligens pris skal du, ifølge nyere regler fra Finanstilsynet, selv kunne lægge som udbetaling, mens du kan optage et boliglån på den resterende del – op til 15 % – i sparekassen.  

  Har du husket forsikringen?
  På baggrund af vores stærke samarbejde med Købstædernes Forsikring, kan du tale forsikringer med din lokale sparekasserådgiver, som hjælper dig med at finde de rette forsikringer til dig og din bolig. 

  Har du gennemgået din pension og personforsikring?
  Har du købt en bolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis en af jer skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste arbejdsevnen eller dø.

  Nye udgifter til fx boliglån
  Når du køber en bolig, sker der som regel ændringer i din økonomi – det kan fx være på grund af boliglånets størrelse. Husk derfor at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter til fx boliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet. Til gengæld har du mulighed for skattemæssige fradrag på grund af dit boliglån. Brug eventuelt budgetfunktionen i Netbank. 

Hvordan bliver boliglånet sammensat?

Vi hjælper dig med at sammensætte den helt rigtige boligfinansiering til dig, hvor vi kombinerer realkreditlån med et boliglån hos os, så det passer bedst til dit liv, din økonomi og dine behov.

Der er forskel på, om du skal låne til et helårs- eller et fritidshus, og hvis du skal bygge ny bolig.

Læs mere om dine muligheder for boliglån og realkreditlån nedenfor, og kontakt din lokale filial eller rådgiver for råd og vejledning. 

 • Helårshus: Ejerbolig

  Køber du en ejerbolig, kan vi i samarbejde med Totalkredit finansiere op til 95 % af ejendommens værdi plus diverse købsomkostninger.

  Op til 80 % af boligens værdi kan du låne som et realkreditlån gennem Totalkredit, op til 15 % som et boliglån hos os, mens nye regler betyder, at du selv skal kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. 

  En ejerbolig er et helårshus, et rækkehus, en ejerlejlighed, et nedlagt landbrug eller landbrug under 10 ha.

  Totalkredit har en række forskellige typer af realkreditlån – med en fast eller en variabel rente – som vi tilbyder dig som kunde i sparekassen. Din rådgiver hjælper dig med at vælge og sammensætte den bedste løsning til dig og sørger for kontakten til Totalkredit.  

 • Fritidshus: Sommerhus eller kolonihavehus

  Ligesom ved et helårshus kan vi hjælpe dig med at sammensætte finansiering af op til 95 % af boligens værdi. Du skal selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. Op til 75 % kan vi finansiere med et realkreditlån og resten som et boliglån i sparekassen.  

  Har du fundet det perfekte kolonihavehus? Det er ikke muligt at lave et realkreditlån, hvis du vil købe et kolonihavehus, men du kan finansiere købet med et lån gennem sparekassen.

  Prøv beregneren, og kontakt os for en uforpligtende snak om køb af sommerhus, fritidshus eller kolonihavehus.
    
  Vil du leje ud eller bruge huset til helårsbeboelse?
  Ønsker du at bruge sommerhuset til udlejning eller helårsbeboelse, bør du tjekke www.skat.dk eller www.boligejer.dk for regler og mulighed for fradrag. 

 • Forældrekøb

  Vil du gerne købe en bolig til dit barn? Hvis du ønsker du at hjælpe dit barn med at få en bolig, kan du lave et forældrekøb. Vi hjælper med finansieringen og giver gode råd om, hvordan du sikrer dig bedst muligt.

  Ved forældrekøb betaler du alle udgifter forbundet med lån og vedligeholdelse af boligen, mens dit barn betaler husleje til dig.

  Med hensyn til finansiering af boligen har du de samme muligheder, som hvis du skulle købe en bolig til dig selv. Ligesom ved køb af helårshus skal du selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. Op til 75 % kan vi finansiere med et realkreditlån og resten som et boliglån i sparekassen. 

  Ønsker du at købe en bolig til dine forældre?
  På samme måde som ved et almindeligt forældrekøb kan du naturligvis købe en bolig til dine forældre.

  Hvad skal jeg være opmærksom på ved forældrekøb?
  Der er en række ting, du skal være opmærksom på, inden du lader dit barn flytte ind.

  • Undersøg, om du må leje boligen ud – det kan du se i vedtægter eller eventuelle servitutter.
  • Lav en formel lejekontrakt med dit barn, der beskriver lejevilkårene. Alle udlejeboliger er omfattet af lejeloven, og vil dit barn søge boligtilskud, er det desuden et krav, at der er en lejekontakt.
  • Lav en skriftlig aftale om, at det er dit barn, der har retten til at blive boende i lejligheden, hvis han eller hun bor sammen med en ven/veninde eller kæreste. Efter to år i lejligheden har begge partner nemlig lige meget ret til at blive boende – medmindre I har lavet en skriftlig aftale på forhånd.
  • Du skal betale skat af et eventuelt overskud af udlejningen, da udlejning af ejendom bliver betragtet som en selvstændig erhvervsvirksomhed.
  • Du kan ikke sætte huslejen fuldstændig, som du vil. Huslejenævnet har fastsat regler for fastsættelse af husleje. Hvis du sætter lejen for lav, kan du risikere at skulle betale skat af den forskel, der er mellem den opkrævede husleje og den anslåede rimelige husleje i forhold til markedsværdien.
 • Bygge ny bolig

  Drømmer du om at købe en grund, bygge helt ny bolig eller bygge om? Vi kan hjælpe dig med at se på bygge- og renoveringsprojektet og regne på projektet, inden du går i gang. 

  Bygger du nyt, finansierer vi byggeriet sammen med Totalkredit på samme måde, som hvis du køber en ejerbolig. Dog gælder der i forbindelse med byggeri andre regler for udbetaling af lånet. 

   

Finansiering af bolig gennem sparekassen

Vælger du at finansiere din bolig gennem sparekassen, kan du herunder få en oversigt over vores generelle boligprodukter og læse mere om sparekassens rolle som boligkreditformidler og rådgiver.