Når du vil eje dit næste hjem

Overvejer du at købe helårshus, sommerhus eller kolonihavehus? Vores samarbejde med blandt andet Totalkredit, Nybolig og Købstædernes Forsikring betyder, at vi kan hjælpe dig med at komme hele vejen rundt om dit boligkøb.

Her på siden har vi samlet den information, du kan have brug for som kommende boligejer. Vi beskriver købsprocessen, hvordan lånet kan sammensættes af en realkreditlån og et lån i sparekassen, og hvilke forsikringer du får brug for.

Få overblik over købsprocessen
Hvordan kan lånet sammensættes?
Værd at vide, når du finansierer bolig gennem sparekassen

Har du spørgsmål? 
Eller vil du gerne have vores hjælp til at realisere dit boligkøb, er du meget velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver. 

Find filial

Kontakt os

Dan Roland, kunderådgiver i sparekassen
Dan Roland Hansen, Kunderådgiver på Amagerbrogade

”Vi strækker os langt for at tilbyde dig et boliglån på attraktive
vilkår, der er tilpasset din økonomi."

Købsproces: Fra drømmen starter, til nøglen er i hånden

Det kan virke som en uoverskuelig proces at købe bolig. Men vi er med dig og din eventuelle familie fra drømmen opstår, til du har fået nøglen i hånden.

Med vores række af gode og dygtige samarbejdspartnere kommer vi hele vejen rundt om dit boligkøb og hjælper dig videre med alt lige fra valg af finansiering og forsikringer til gennemgang af købsaftale og juridisk rådgivning.

Drømmen starter
Uanset om du og din familie har fundet jeres nye bolig eller ej, står din lokale filial og rådgiver klar til at hjælpe med at realisere din eller familiens boligdrøm.

Håndværkertilbud, swimming pool, på landet eller i byen? 
Inden du for alvor går i gang med at kigge efter den rigtige bolig, kan det være en god idé at få sat ord på, hvad det er, du har brug for. Hvor meget plads skal der være? Hvor skal boligen ligge? Skal boligen være indflytningsklar, eller køber du gerne et håndværkertilbud, du selv kan sætte dit præg på? Skal der være have? Overvej dine svar på spørgsmål som disse, så hjælper vi dig med at finde ud af, hvad der rent økonomisk kan lade sig gøre.

Hvor meget kan jeg købe for?

Tab 1

Hvor meget kan jeg købe for?

Når boligdrømmen starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: "Hvor meget kan jeg købe for?".

Prøv beregneren nedenfor, og kontakt din rådgiver eller filial for en mere præcis beregning - ligegyldig hvor langt du er i købsprocessen.

Vi laver en nøjagtig beregning for dig
Går du i boligtanker, hjælper vi dig selvfølgelig også gerne med at lave en præcis beregning - ligegyldig om du har fundet en konkret bolig, eller blot er interesseret i at finde ud af, hvilke boliger du realistisk set kan kigge efter. Som udgangspunkt skal din rådgiver bede om følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

 • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
 • Seneste tre lønsedler
 • Budget

Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, din årsopgørelse og oplysninger om din indkomst. I Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter. Så klarer din rådgiver resten.  

Boligkøberbevis
Har du brug for et boligkøberbevis, så du ved, hvor meget du cirka kan købe bolig for, så laver vi selvfølgelig gerne et til dig. 

Vidste du?
I boligannoncerne oplyser ejendomsmægleren altid et standardfinansieringsforslag på boligen. Et realkreditlån med fast rente og en løbetid på 30 år. I samarbejde med Totalkredit sammensætter vi en individuel løsning til dig, der passer til dit liv, dine behov og din økonomi.

På jagt efter drømmeboligen

Tab 1

På jagt efter drømmeboligen

Er du førstegangskøber, kan det virke overvældende at træde ind på boligmarkedet.

Gør det nemmere for dig selv ved at afklare dine boligbehov og få overblik over din økonomi, inden jagten går i gang. Så kan du søge mere målrettet.

Søg på nettet og mobilen
Prøv for eksempel: 

 • Nyboligs Søgeagent, hvor du nemt kan indtaste dine søgekriterier og løbende bliver informeret, når der er boliger, der matcher dine behov og ønsker. Du finder boliger sat til salg af Nybolig og andre ejendomsmæglere. 
 • Boligsiden.dk med boliger fra forskellige ejendomsmæglere.
 • Totalkredits Bolig app - udviklet i samarbejde med bolig.dk - der giver dig et overblik over ledige boliger i det område, du er interesseret i og et bud på, hvad det koster at låne til en bolig.

Sælge bolig?
Du kan også kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at sælge din nuværende bolig, inden du køber en ny - du kan blandt andet få hjælp fra vores samarbejdspartner Nybolig.

Købsaftalen underskrives

Tab 1

Købsaftalen underskrives

Forvirret over købsaftale, forbehold og tinglysning? Få overblik her, og kontakt os for råd og vejledning.

 • Ejendomsmægleren laver et udkast til en købsaftale. Der følger en række juridiske bilag med aftalen, som du bør gennemgå sammen med os og en anden professionel rådgiver, inden du skriver under. Vi hjælper dig gerne med kontakt til en af vores samarbejdspartnere, der sørger for, at aftalen også juridisk er i orden.

   

 • Vi gennemgår købsaftalen sammen med dig og sikrer os, at finansieringen er den bedste for dig og din eventuelle familie. Selvom om købsaftalen er underskrevet, er det muligt at ændre den endelige finansiering efter aftale med os.

   

 • Du underskriver købsaftalen med forbehold for godkendelse af os og din eventuelle advokat. Når du har underskrevet kontrakten, fungerer den i første omgang som et købstilbud til sælger. Men når sælger underskriver, accepterer han og/eller hun aftalen.

   

 • En ejerskifteforsikring dækker udgifter til udbedring af skader grundet uopdagede fejl og mangler i boligen. Det er din forsikring for, at du ikke pludselig hænger på uforudsete omkostninger ved huskøbet. Sælgers ejendomsmægler indhenter typisk et tilbud på en ejerskifteforsikring, som du og sælger deles om at betale. Det er også muligt at tegne en ejerskifteforsikring gennem sparekassen.

   

 • Når begge parter har underskrevet købsaftalen, skal den berigtiges ved at sælger får sine penge, og du som køber får ejendomsret over boligen. Handlen skal tinglyses for at dokumentere din ret over boligen, og sælger skal indfri de lån i boligen, du ikke skal overtage.

   

 • Vi stiller en købesumsgaranti over for sælgers pengeinstitut, der garanterer, at beløbet bliver deponeret senest på den aftalte dato.

   

Valg af lån og styr på forsikringerne

Tab 1

Valg af lån og styr på forsikringerne

Tillykke! Købet er gået igennem, og mens du venter på at få overdraget nøglerne til dit og din eventuelle families nye hjem, er der en række ting, vi sammen bruger tiden på at bringe i orden.

Valg af finansiering
Sammen lægger vi os fast på den endelige finansiering af boligen, der passer til dit liv og din økonomi. Det vil typisk være et realkreditlån med en løbetid over 20 eller 30 år, der finansierer størstedelen - op til 80 % - af købesummen . Det er dog muligt at aftale en kortere løbetid, hvis du ønsker det. 5 % af boligens pris skal du, ifølge nyere regler fra Finanstilsynet, selv kunne lægge som udbetaling, mens du kan låne den resterende del - op til 15 % - i sparekassen.  

Forsikr din bolig
På baggrund af vores stærke samarbejde med Købstædernes Forsikring, kan du tale forsikringer med din lokale sparekasse-rådgiver, som hjælper dig med at finde de rette forsikringer til dig og din bolig. 

Forsikr dig selv og din eventuelle familie
Har du købt en bolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste din evne til at arbejde eller dø.

Nye udgifter – nyt budget
Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter som udgifter til boliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet. Til gengæld har du mulighed for skattemæssige fradrag på grund af dit boliglån. Brug eventuelt budget-funktionen i Netbank. 

Hvordan bliver lånet sammensat?

Vi hjælper dig med at sammensætte den helt rigtige finansiering til dig, hvor vi kombinerer realkreditlån med et lån hos os, så det passer bedst til dit liv, din økonomi og dine behov. 

Der er forskel på, om du skal låne til et helhårs- eller et fritidshus, og hvis du skal bygge ny bolig.

Læs mere om dine muligheder nedenfor, og kontakt din lokale filial eller rådgiver for råd og vejledning. 

Helårshus

Tab 1

Ejerbolig

Køber du en ejerbolig, kan vi i samarbejde med Totalkredit finansiere op til 95 % af ejendommens værdi plus diverse købsomkostninger.

Op til 80 % af boligens værdi kan du låne som et realkreditlån gennem Totalkredit, op til 15 % som et boliglån hos os, mens nye regler betyder, at du selv skal kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. 

En ejerbolig er et helårshus, et rækkehus, en ejerlejlighed, et nedlagt landbrug eller landbrug under 10 ha.

Totalkredit har en række forskellige typer af realkreditlån - med en fast eller en variabel rente - som vi tilbyder dig som kunde i sparekassen. Din rådgiver hjælper dig med at vælge og sammensætte den bedste løsning til dig og sørger for kontakten til Totalkredit.  

Fritidshus

Tab 1

Sommerhus eller kolonihavehus

Ligesom ved et helårshus kan vi hjælpe dig med at sammensætte finansiering af op til 95 % af boligens værdi.

Ligesom ved køb af helårshus skal du selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. Op til 75 % kan vi finansiere med et realkreditlån og resten som et lån i sparekassen.  

Vil du gerne købe et kolonihavehus er det ikke muligt at lave et realkreditlån, men du kan finansiere købet med en lån gennem sparekassen.

Prøv beregneren, og kontakt os for en uforpligtende snak om køb af sommerhus, fritidshus eller kolonihavehus.

Vidste du?
Ønsker du at bruge sommerhuset til udlejning eller helårsbeboelse bør du tjekke www.skat.dk eller www.boligejer.dk for regler og mulighed for fradrag. 

Forældrekøb

Tab 1

Forældrekøb

Ønsker du at hjælpe dit barn med at få en bolig, kan du lave et forældrekøb. Vi hjælper med finansieringen og giver gode råd om, hvordan I sikrer jer bedst muligt.

Ved forældrekøb betaler du alle udgifter forbundet med lån og vedligeholdelse af boligen, mens dit barn betaler husleje til dig.

Med hensyn til finansiering af boligen har du de samme muligheder, som hvis du skulle købe en bolig til dig selv. På samme måde kan du naturligvis købe en bolig til dine forældre.

Det skal du være opmærksom på
Der er en række ting, du skal være opmærksom på, inden du lader dit barn flytte ind.

 • Undersøg, om du må leje boligen ud – det kan du se i vedtægter eller eventuelle servitutter.
 • Lav en formel lejekontrakt med dit barn, der beskriver lejevilkårene. Alle udlejeboliger er omfattet af lejeloven, og vil dit barn søge boligtilskud, er det desuden et krav, at der er en lejekontakt.
 • Lav en skriftlig aftale om, at det er dit barn, der har retten til at blive boende i lejligheden, hvis han eller hun bor sammen med en ven/veninde eller kæreste. Efter to år i lejligheden har begge partner nemlig lige meget ret til at blive boende – medmindre I har lavet en skriftlig aftale på forhånd.
 • Du skal betale skat af et eventuelt overskud af udlejningen, da udlejning af ejendom bliver betragtet som en selvstændig erhvervsvirksomhed.
 • Du kan ikke sætte huslejen fuldstændig, som du vil. Huslejenævnet har fastsat regler for fastsættelse af husleje. Hvis du sætter lejen for lav, kan du risikere at skulle betale skat af den forskel, der er mellem den opkrævede husleje og den anslåede rimelige husleje i forhold til markedsværdien.

Bygge ny bolig

Tab 1

Bygge ny bolig

Drømmer du om at købe en grund, bygge helt nyt eller bygge om, kan vi hjælpe dig med at se på bygge- og renoveringsprojektet og regne på projektet, inden du går i gang. 

Bygger du nyt, finansierer vi byggeriet sammen med Totalkredit på samme måde, som hvis du køber en ejerbolig. Dog gælder der i forbindelse med byggeri andre regler for udbetaling af lånet. 

 

Finansiering af bolig gennem sparekassen

Vælger du at finansiere din bolig gennem sparekassen, kan du herunder få en oversigt over vores generelle boligprodukter og læse mere om sparekassens rolle som boligkreditformidler og rådgiver.