Boliglån til hus eller lejlighed
– tilpasset dine behov

Overvejer du at købe hus, lejlighed eller fritidshus? I Sparekassen Sjælland-Fyn har vi specialister og stærke samarbejdspartnere, der kan rådgive dig om alt lige fra at finde den rigtige bolig til at sammensætte det rigtige boliglån og de rigtige forsikringer.

Prøv vores låneberegner – hvor meget kan du købe bolig for?

Kontakt Sparekassen Sjælland-Fyn om lån til bolig

Her på siden har vi samlet den information, du kan have brug for som kommende boligejer, når du skal låne til din nye bolig i banken. Vi beskriver købsprocessen, hvordan boliglånet kan sammensættes af et realkreditlån og et boliglån i banken, og hvilke forsikringer du får brug for. Derudover har du mulighed for at lave en vejledende beregning på et godt boliglån til dit nye hus.

Få overblik over købsprocessen
Hvordan kan boliglånet sammensættes?
Værd at vide, når du optager et boliglån gennem Sparekassen Sjælland-Fyn

Er du studerende og skal låne til din første bolig?

Er du studerende, og skal du i forbindelse med studiestart flytte for dig selv for første gang? Kontakt os, så vi sammen kan få en snak om din boligsituation, og om du har brug for et boliglån.

Læs mere, og få styr på studieboligen

Pensionist og boliglån

Hvordan ser løbetiden på dit boliglån ud i forhold til, hvor lang tid der er til din pension? Har du brug for at spare op? Er du kommet ud af et boligsalg med et overskud og er i tvivl om, hvordan du bedst investerer pengene? Læs mere her:

Få det bedste ud af din boligsituation i forhold til dit liv og dine behov

Vil du gerne låne nemt og billigt? Kontakt os allerede nu!

Hvis du har spørgsmål om boliglån eller gerne vil have vores hjælp til at realisere dit boligkøb, er du meget velkommen til at kigge forbi din lokale filial eller kontakte os. Til at hjælpe dig videre i forløbet står vores rådgivere klar til at guide dig igennem, hvilket lån der passer til netop din situation og økonomi. Kontakt os allerede i dag for en gratis og uforpligtende snak om boliglån.

Kontakt

Dan Roland, kunderådgiver i sparekassen
Dan Roland Hansen, Kunderådgiver

”Vi strækker os langt for at tilbyde dig et boliglån på attraktive
vilkår, der er tilpasset din økonomi."

Fra boliglån til virkelighed: Få overblik over boligkøbet

Vi rådgiver dig gennem alle faser af dit boligkøb og guider dig igennem bl.a. huslån og forsikringer.

Fra boligdrømmen opstår, til du har fået nøglen i hånden, er der mange processer, du skal igennem. Med vores gode og dygtige samarbejdspartnere kommer vi hele vejen rundt om dit boligkøb og hjælper dig videre med alt lige fra valg af huslån og forsikringer til gennemgang af købsaftale og juridisk rådgivning.

Drømmen starter med et godt boliglån

Uanset om du og din eventuelle familie har fundet jeres nye bolig eller ej, står din lokale filial og rådgiver klar til at hjælpe med at realisere din eller familiens boligdrøm.

Hvilket boligkøb passer til dine behov?

Inden du for alvor går i gang med at kigge efter den rigtige bolig, kan det være en god idé at få sat ord på, hvad det er, du har brug for. Hvor stor skal boligen være?

Hvor skal boligen ligge? Skal boligen være indflytningsklar? Køber du gerne et håndværkertilbud? Skal der være have? Hvor stort et boliglån skal jeg vælge? Overvej dine svar på spørgsmål som disse, så hjælper vi dig med at finde ud af, hvad der rent økonomisk kan lade sig gøre.

Hvad koster det at låne en million?

Hvor meget du kan låne afhænger bl.a. af husets vurdering og din økonomiske situation. Derudover laver vi en kreditvurdering og tilpasser lånet, så vi sikrer os, at du ikke kommer til at sidde for hårdt i det.

Hvis du gerne vil vide, hvor meget du cirka kan købe bolig for, inden du går i gang med boligjagten, kan vi lave et boligkøberbevis til dig, du kan tage med, når du kigger på huse.

Læs mere om boligkøberbevis

Hvad koster det at låne til køb af bolig?

Hvad koster et lån til en ejerbolig? Brug vores boliglånsberegner nedenfor og få et hurtigt overblik over, hvad det vil koste dig at låne til hus eller ejerlejlighed.


 • Beregn, hvor meget kan du købe for

  Når boligdrømmen starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: "Hvor meget kan jeg købe for?". Få en vejledende beregning på et godt boliglån nedenfor.

  Kontakt din lokale filial eller rådgiver for en mere præcis beregning på et godt lån til din nye bolig– ligegyldigt hvor langt du er i købsprocessen.

  Boliglån: Vi laver et nøjagtigt lånetilbud til dig

  Går du i boligtanker, og har du brug for et lån? Vi hjælper dig selvfølgelig også gerne med at lave en præcis beregning – ligegyldig om du har fundet en konkret bolig eller blot er interesseret i at finde ud af, hvilke boliger du realistisk set kan kigge efter. Har du brug for et lån, skal din rådgiver som udgangspunkt bede om følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

  • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
  • Seneste tre lønsedler
  • Budget

  Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, din årsopgørelse og oplysninger om din indkomst. I Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter. Så regner din rådgiver på dine muligheder for et godt huslån.  

  Har du brug for et boligkøberbevis?

  Med et boligkøberbevis i hånden ved du, hvor meget du cirka kan købe bolig for. Vi laver selvfølgelig gerne et til dig, som du kan tage med dig på din jagt efter drømmeboligen.

  Hvad koster lån til ny bolig?

  I boligannoncerne oplyser ejendomsmægleren altid et standardfinansieringsforslag på boligen. Et realkreditlån med fast rente og en løbetid på 30 år. I samarbejde med Totalkredit udarbejder vi en individuel løsning til dig med et finansieringsforslag på et boliglån, der passer til dit liv, dine behov og din økonomi.

 • På jagt efter drømmeboligen?

  Er du førstegangskøber? Det kan måske virke overvældende at træde ind på boligmarkedet for første gang. Men du kan gøre jagten på drømmeboligen nemmere for dig selv.

  Ved at afklare dine boligbehov og få overblik over din økonomi kan du gøre jagten på drømmeboligen nemmere for dig selv. Du kan nemlig søge mere målrettet, hvis du har afklaret dine boligbehov.

  Søg på nettet og mobilen

   Prøv for eksempel: 

  • Nyboligs Søgeagent. På siden kan du nemt indtaste dine søgekriterier og løbende blive informeret, når der er boliger, der matcher dine behov og ønsker. Du finder boliger sat til salg af Nybolig og andre ejendomsmæglere. 
  • Boligsiden.dk. Her kan du se boliger fra forskellige ejendomsmæglere.
  • Totalkredits bolig-app. Appen er udviklet i samarbejde med bolig.dk og giver dig et overblik over ledige boliger i det område, du er interesseret i og et bud på, hvad det koster at låne til en bolig.

  Overvejer du at sælge din bolig?

  Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at sælge din nuværende bolig, inden du køber en ny – du kan blandt andet få hjælp fra vores samarbejdspartner Nybolig.

 • Købsaftalen underskrives

    Er du forvirret over købsaftale, forbehold og tinglysning? Få overblik her, og kontakt os for råd og vejledning.

   Købsaftalen udarbejdes
  • Ejendomsmægleren laver et udkast til en købsaftale. Der følger en række juridiske bilag med aftalen, som du bør gennemgå sammen med os og en anden professionel rådgiver, inden du skriver under. Vi hjælper dig gerne med kontakt til en af vores samarbejdspartnere, der sørger for, at aftalen også juridisk er i orden.

    

  • Købsaftalen gennemgås
  • Vi gennemgår købsaftalen sammen med dig og sikrer os, at finansieringen er den bedste for dig og din eventuelle familie. Selv om købsaftalen er underskrevet, er det muligt at ændre den endelige finansiering efter aftale med os.

    

  • Købsaftalen underskrives
  • Du underskriver købsaftalen med forbehold for godkendelse af os og din eventuelle advokat. Når du har underskrevet kontrakten, fungerer den i første omgang som et købstilbud til sælger. Men når sælger underskriver, accepterer han og/eller hun aftalen.

    

  • Tegn en ejerskifteforsikring
  • En ejerskifteforsikring dækker udgifter til udbedring af skader grundet uopdagede fejl og mangler i boligen. Det er din forsikring for, at du ikke pludselig hænger på uforudsete omkostninger ved huskøbet. Sælgers ejendomsmægler indhenter typisk et tilbud på en ejerskifteforsikring, som du og sælger deles om at betale. Det er også muligt at tegne en ejerskifteforsikring gennem sparekassen.

    

  • Når købsaftalen er underskrevet
  • Når begge parter har underskrevet købsaftalen, skal den berigtiges ved, at sælger får sine penge, og du som køber får ejendomsret over boligen. Handlen skal tinglyses for at dokumentere din ret over boligen, og sælger skal indfri de lån i boligen, du ikke skal overtage.

    

  • Købesumsgaranti
  • Vi stiller en købesumsgaranti over for sælgers pengeinstitut, der garanterer, at beløbet bliver deponeret senest på den aftalte dato.

    

 • Valg af boliglån og realkreditlån og styr på forsikringerne

  Tillykke! Købet er gået igennem, og mens du venter på at få overdraget nøglerne til dit nye hjem, er der en række ting, vi sammen kan bruge tiden på at bringe i orden.

  Valg af finansiering: Hvilket boliglån skal jeg vælge?

  Sammen lægger vi os fast på det endelige lån, der passer til dit liv og din økonomi. Det vil typisk være et realkreditlån med en løbetid over 20 eller 30 år, der finansierer størstedelen – op til 80 % af værdien i et hus. Det er dog muligt at aftale en kortere løbetid, hvis du ønsker det. 5 % af boligens pris skal du, ifølge nyere regler fra Finanstilsynet, selv kunne lægge som udbetaling, mens du kan optage et boliglån på den resterende del – op til 15 % – i banken. Du har også mulighed for at betale mere end 5 % i udbetaling på dit huslån og i denne sammenhæng tage et mindre banklån, der ofte også er det dyreste af de to lån.  

  Har du husket forsikringen?

  På baggrund af vores stærke samarbejde med Købstædernes Forsikring, har du mulighed for at tale forsikringer med din lokale rådgiver i sparekassen, som kan hjælpe dig med at finde de rette forsikringer til både dig og din bolig.

  Har du gennemgået din pension og personforsikring?

   Har du købt en bolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis en af jer skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste arbejdsevnen eller dø.

  Nye udgifter, når du optager et lån i banken

  Når du køber en bolig, sker der som regel ændringer i din økonomi – det kan fx være på grund af boliglånets størrelse. Husk derfor at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter til fx boliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet. Til gengæld har du mulighed for skattemæssige fradrag på grund af dit boliglån. Brug eventuelt budgetfunktionen i Netbank.

Hvordan bliver boliglånet sammensat?

Vi hjælper dig med at sammensætte det helt rigtige lån til dig, hvor vi kombinerer realkreditlån med et boliglån hos os, så det passer bedst til dit liv, din økonomi og dine behov.

Der er forskel på, om du skal låne til et helårs- eller et fritidshus, og hvis du selv skal bygge et nyt hus.

Læs mere om dine muligheder for at få et realkreditlån med et lån i sparekassen nedenfor, og kontakt din lokale filial eller rådgiver for råd og vejledning. 

 • Helårshus: Ejerbolig

  Finansiering af dit nye hus

  Køber du en ejerbolig, kan vi i samarbejde med Totalkredit finansiere lånet med op til 95 % af ejendommens værdi plus diverse købsomkostninger.

  Op til 80 % af boligens værdi kan du låne som et realkreditlån gennem Totalkredit og op til 15 % som et huslån hos os, mens nye regler betyder, at du selv skal kunne lægge de sidste 5 % af boligens værdi som udbetaling.

  En ejerbolig er et helårshus, et rækkehus, en ejerlejlighed, et nedlagt landbrug eller landbrug under 10 ha.

  Hvilken rente skal jeg vælge til mit boliglån?

  Totalkredit har en række forskellige typer af realkreditlån – med en fast eller en variabel rente – som vi tilbyder dig som kunde i sparekassen. Din rådgiver hjælper dig med at vælge og sammensætte den bedste løsning til dig og sørger for kontakten til Totalkredit. 

  Har du hørt om KundeKroner?

  KundeKroner er en rabat, som du kan få, når du har et privat realkreditlån i Totalkredit. Rabatten bliver automatisk trukket fra din bidragsbetaling hvert kvartal. Indtil videre er der truffet beslutning om at yde rabat frem til udgangen af 2020.

  Læs mere om KundeKroner her

 • Fritidshus: Sommerhus eller kolonihavehus

  Ligesom ved et helårshus kan vi hjælpe dig med at sammensætte finansiering af op til 95 % af boligens værdi. Du skal selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. Op til 75 % kan vi finansiere med et realkreditlån og resten som et boliglån i sparekassen. 

  Har du fundet det perfekte kolonihavehus?

  Som en af få banker tilbyder vi et kolonihavelån til dig, der gerne vil købe et kolonihavehus eller renovere det, du allerede har.

  Læs mere om Sparekassen Sjælland-Fyns lån til kolonihave

  Prøv beregneren, og kontakt os for en uforpligtende snak om køb af sommerhus, fritidshus eller kolonihavehus.    

  Vil du leje ud eller bruge huset til helårsbeboelse?

   Ønsker du at bruge sommerhuset til udlejning eller helårsbeboelse, bør du tjekke www.skat.dk eller www.boligejer.dk for regler og mulighed for fradrag. 

 • Forældrekøb

  Vil du gerne købe en bolig til dit barn? Hvis du ønsker du at hjælpe dit barn med at få en bolig, kan du lave et forældrekøb. Vi hjælper med finansiering af lånet og giver gode råd om, hvordan du sikrer dig bedst muligt.

  Ved forældrekøb betaler du alle udgifter forbundet med lånet og vedligeholdelse af boligen, mens dit barn betaler husleje til dig.

  Med hensyn til finansiering af boligen har du de samme muligheder, som hvis du skulle købe en bolig til dig selv. Ligesom ved køb af helårshus skal du selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. Op til 75 % kan vi finansiere med et realkreditlån og resten som et boliglån i sparekassen.

  Ønsker du at købe en bolig til dine forældre?

  På samme måde som ved et almindeligt forældrekøb kan du naturligvis købe en bolig til dine forældre

  Hvad skal jeg være opmærksom på ved forældrekøb?

  Der er en række ting, du skal være opmærksom på, inden du lader dit barn flytte ind.

  • Undersøg, om du må leje boligen ud – det kan du se i vedtægter eller eventuelle servitutter.
  • Lav en formel lejekontrakt med dit barn, der beskriver lejevilkårene. Alle udlejeboliger er omfattet af lejeloven, og vil dit barn søge boligtilskud, er det desuden et krav, at der er en lejekontakt.
  • Lav en skriftlig aftale om, at det er dit barn, der har retten til at blive boende i lejligheden, hvis han eller hun bor sammen med en ven/veninde eller kæreste. Efter to år i lejligheden har begge partner nemlig lige meget ret til at blive boende – medmindre I har lavet en skriftlig aftale på forhånd.
  • Du skal betale skat af et eventuelt overskud af udlejningen, da udlejning af ejendom bliver betragtet som en selvstændig erhvervsvirksomhed.
  • Du kan ikke sætte huslejen fuldstændig, som du vil. Huslejenævnet har fastsat regler for fastsættelse af husleje. Hvis du sætter lejen for lav, kan du risikere at skulle betale skat af den forskel, der er mellem den opkrævede husleje og den anslåede rimelige husleje i forhold til markedsværdien.
 • Bygge ny bolig

  Drømmer du om at købe en grund, bygge helt ny bolig eller bygge om? Vi kan hjælpe dig med at se på bygge- og renoveringsprojektet og regne på projektet, inden du går i gang.

  Bygger du nyt, finansierer vi byggeriet sammen med Totalkredit på samme måde, som hvis du køber en ejerbolig. Dog gælder der i forbindelse med byggeri andre regler for udbetaling af lånet.

   

Lån til din nye bolig med Sparekassen Sjælland-Fyn

Vælger du at finansiere dit lån til dit nye hus gennem sparekassen, kan du herunder få en oversigt over vores generelle boligprodukter og læse mere om sparekassens rolle som boligkreditformidler og rådgiver.