Værd at vide, når du bygger ny bolig

Vi hjælper med finansiering, forsikringer og gode råd. Få overblik over processen og dine muligheder her.

Går du med planer om at bygge et helt nyt hjem, hjælper vi dig gerne med at regne på projektet og lægge et byggebudget, så du ved, at økonomien hænger sammen, inden du går i gang. Vi hjælper med finansiering til en fornuftig rente og sammensætter det helt rigtige realkreditlån med et lån fra os, der passer til dit liv og dine behov.

Her på siden kan du få overblik over processen fra boligdrømmen starter, til du og din eventuelle familie er klar til at flytte ind i det nybyggede hus.

Brug for et billigt boliglån?
Sådan er processen
Hvordan bliver lånet sammensat?

Sammen kommer vi hele vejen rundt om dit byggeri
Vi har et stærkt samarbejde med Nybolig, der blandt andet besigtiger og godkender byggeprojektet undervejs, ligesom du kan tegne en entrepriseforsikring hos os gennem Købstædernes Forsikring eller få juridisk rådgivning hos andre af vores samarbejdspartnere.

Kontakt os
Kontakt din lokale filial eller rådgiver, hvis du har spørgsmål, eller vi skal se og regne på dine muligheder.

Find filial

Dan Roland, kunderådgiver i sparekassen
Dan Roland Hansen, Kunderådgiver

”Vi strækker os langt for at tilbyde dig et boliglån på attraktive
vilkår, der er tilpasset din økonomi."

Brug for et billigt boliglån?

Vi tilbyder nu boliglån med en variabel rente helt ned til 1,75 %.

Låneeksempel
Boliglån inden for 80 % af boligens værdi. Lånet er med variabel rente fra 1,75 % og en løbetid op til 30 år.  

Ved et samlet kreditbeløb på 500.000 kr. med en pålydende variabel rente på 1,75-9,75 % p.a. - svarende til en variabel debitorrente på 1,76-10,11 % p.a. (årlig rente inkl. rentes rente) - og en løbetid på 30 år, er de månedlige ydelser 1.869,90-4.468,37 kr. ÅOP er 2,11-10,71 % før skat.

Det samlede beløb der skal betales tilbage er 673.162,41-1.608.614,69 kr. Heraf udgør etableringsomkostninger 14.047 kr., renter 149.555,57-1.085.008,03 kr. og offentlig afgifter 9.560 kr.

Tilbuddet gælder nye låne pr. 2. august 2016 og kræver normal kreditgodkendelse, helkundeforhold i sparekassen, pant i boligen for lånebeløbet og almindelig brandforsikring på boligen.

Sådan er processen

Fra idé til huset står færdigt

nybyggeri

Du og din familie har måske længe haft en drøm at bygge jeres eget og har nu fundet den rigtige løsning, eller også er du i tvivl om, hvorvidt du skal bygge nyt eller købe en færdig bolig. Ligegyldig hvor du er i processen, og om du køber en tom grund, et færdigt byggeprojekt eller et hus til nedrivning, står din lokale filial og rådgiver klar til at rådgive dig og hjælpe med at realisere din eller familiens boligdrøm.

Nedenfor kan du læse mere om processen, når du beslutter dig for at bygge bolig. Kontakt din rådgiver eller filial, hvis du har spørgsmål.

 • Hvor meget kan jeg låne?

  Når boligdrømmen starter, er et af de første spørgsmål, de fleste stiller: "Hvor meget kan jeg købe for?".

  Prøv beregneren nedenfor, og kontakt din rådgiver eller filial for en mere præcis beregning - ligegyldig hvor langt du er i processen.

  Vi laver en nøjagtig beregning for dig
  Går du i boligtanker, hjælper vi dig selvfølgelig også gerne med at lave en præcis beregning - ligegyldig om du har fundet en konkret bolig, eller blot er interesseret i at finde ud af, hvilke boliger du realistisk set kan kigge efter. Som udgangspunkt skal din rådgiver bede om følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

  • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
  • Seneste tre lønsedler fra dig og din eventuelle samlever/ægtefælle
  • Budget

  Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, din årsopgørelse og oplysninger om din indkomst. I Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter. Så klarer din rådgiver resten.  

  Boligkøberbevis
  Har du brug for et boligkøberbevis, så du ved, hvor meget du cirka kan købe bolig for, så laver vi selvfølgelig gerne et til dig. 

 • Vi godkender byggeprojektet

  Sammen med vores samarbejdspartner Nybolig besigtiger vi grunden, og vi gennemgår byggeprojektet med dig, så vi kan give et skøn på ejendommens kommende værdi og vurdere byggeomkostningerne.

  Kontrakten underskrives
  Når vi har godkendt byggeprojektet, lægger vi den endelige finansieringsplan, og du er klar til at underskrive byggekontrakten med forbehold for partneres godkendelse. Har du brug for juridisk assistance i forhold til at gennemgå kontrakten, har vi samarbejdspartnere, der kan være behjælpelige.

  Byggesagkyndig
  Ved byggeprojekter under 400.000 kr. anbefaler vi dig, at du tilknytter en byggesagkyndig, som holder tilsyn med byggeforløbet.  Låner du mere end 400.000 kr. til byggeriet, er det et krav fra vores side, at der er en uvildig byggesagkyndig. Det er både din og vores garanti for, at alt går, som det skal.

  Husk forsikringen
  Du får brug for en entrepriseforsikring, der dækker byggeriet under opførelsen. Den kan du med fordel tegne hos os gennem Købstædernes Forsikring. 

   

 • I gang med byggeriet

  Når alt det praktiske omkring din økonomi er på plads, er du klar til at sætte gang i byggeriet.

  Udbetaling af lån
  Alt afhængig af projektet udbetales beløbet enten løbende i rater i forbindelse med vores besigtigelser af byggeriet eller på én gang i forbindelse med, at nøglen bliver overdraget til dig. Skal købesummen først betales, når du overtager din nøgle, stiller vi en standardgaranti frem til udbetaling.

  Besigtigelser
  Som sikkerhed for at byggeriet kan gennemføres økonomisk inden for den aftalte byggeperiode, foretager vi – i samarbejde med Nybolig – i perioden et antal fastlagte besigtigelser. 

  Byggeriet meldes færdigt
  Inden byggeriets start fastlægger vi en dato for påbegyndelse og forventet afslutning. Byggeriet skal senest meldes færdigt 18 måneder efter lånets udbetalingsdato. Du skal være opmærksom på, at ejendommen først endeligt kan fastsættes, når byggeriet er meldt færdigt. Det betyder, at ejendommens værdi kan blive sat både lavere og højere end den pris, vi fastsætter ved projektets start.

 • Du flytter ind

  Tillykke! Nu er du og din eventuelle familie klar til at flytte ind. Sammen gennemgår og justerer vi dine forsikringer, dinpension og dit budget.

  Forsikr dit indbo
  Har du brug for at få justeret dine nuværende eller tegne nye forsikringer af dit indbo, tilbyder vi en attraktiv indboforsikring gennem Købstædernes Forsikringer.

  Forsikr dig selv og din eventuelle familie
  Har du købt en bolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste din evne til at arbejde eller dø.

  Nye udgifter – nyt budget
  Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i dine eller jeres nye økonomiske situation. Er du førstegangskøber, er der nye udgifter som udgifter til boliglån og forsikringer, der skal ind i budgettet. Til gengæld har du mulighed for skattemæssige fradrag på grund af dit boliglån. 

  Har du også husket?
  Når du flytter skal du meddele flytning og ny adresse til blandt andet folkeregistret og Post Danmark via Borger.dk. Gør det i god tid, inden du flytter, så din post lander det rigtige sted.

Hvordan bliver lånet sammensat?

Der er forskel på, om du skal låne til et helhårs- eller et fritidshus.

Vi hjælper dig med at sammensætte den helt rigtige finansiering til dig, hvor vi kombinerer realkreditlån med et lån hos os, så det passer bedst til dit liv, din økonomi og dine behov. 

Læs mere om dine muligheder nedenfor, og kontakt din lokale filial eller rådgiver for råd og vejledning. 

 • Helårshus: Ejerbolig

  Køber du en ejerbolig, kan vi i samarbejde med Totalkredit finansiere op til 95 % af ejendommens værdi plus diverse købsomkostninger.

  Op til 80 % af boligens værdi kan du låne som et realkreditlån gennem Totalkredit, op til 15 % som et boliglån hos os, mens nye regler betyder, at du selv skal kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. 

  En ejerbolig er et helårshus, et rækkehus, en ejerlejlighed, et nedlagt landbrug eller landbrug under 10 ha.

  Totalkredit har en række forskellige typer af realkreditlån - med en fast eller en variabel rente - som vi tilbyder dig som kunde i sparekassen. Din rådgiver hjælper dig med at vælge og sammensætte den bedste løsning til dig og sørger for kontakten til Totalkredit.  

 • Fritidshus: Sommerhus eller kolonihavehus

  Ligesom ved et helårshus kan vi hjælpe dig med at sammensætte finansiering af op til 95 % af boligens værdi.

  Du skal selv kunne lægge 5 % af boligens værdi som udbetaling. Op til 75 % kan vi finansiere med et realkreditlån og resten som et lån i sparekassen.  

  Vil du gerne købe et kolonihavehus er det ikke muligt at lave et realkreditlån, men du kan finansiere købet med en lån gennem sparekassen.

  Prøv beregneren, og kontakt os for en uforpligtende snak om køb af sommerhus, fritidshus eller kolonihavehus.

  Vidste du?
  Ønsker du at bruge sommerhuset til udlejning eller helårsbeboelse bør du tjekke skat.dk eller boligejer.dk for regler og mulighed for fradrag.