Få hjælp til at forbedre din bolig

Drømmer du om at renovere dit køkken eller bad, trænger huset til et nyt tag, eller har I brug for mere plads og vil bygge til?

Så hjælper vi med finansiering til en billig rente og sammensætter det helt rigtige lån, der passer til dit liv og dine behov. Hvor meget du kan låne, og hvordan udbetalingen foregår, afhænger af projektets og byggeomkostningernes størrelse.

Læs mere om processen og få gode råd om, hvordan du kan spare penge ved at miljøforbedre din bolig.

Sådan er processen - fra idé til det færdige resultat
Spar penge med miljøforbedringer

Kontakt os
Du er velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver, hvis du vil vide mere om dine muligheder.

Find filial

Sådan er processen

Få indblik i processen, fra du beslutter til at forbedre din bolig, til du kan nyde det færdige resultat.

Du har måske allerede lagt dig fast på et projekt – et nyt køkken eller en renovering af taget, eller også overvejer du og din familie, om det kan betale sig at bygge ud i stedet for at købe en ny og større bolig. Ligegyldig hvor langt du er i processen, står din lokale filial og rådgiver klar til at hjælpe med at realisere din eller familiens boligdrøm.

Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Hvor meget kan jeg låne?

Tab 1

Hvor meget kan jeg låne?

Har du planer om at bygge om eller til, kan du prøve beregneren nedenfor og kontakte din lokale filial eller rådgiver for en præcis beregning.

I nedenstående beregner kan du nemt og hurtigt få en idé om, hvor meget du kan låne til en om- eller tilbygning. Beregningen er vejledende.
 


Vi laver en nøjagtig beregning for dig
Går du i boligtanker, hjælper vi dig selvfølgelig også gerne med at lave en præcis beregning - ligegyldig om du har fundet en konkret bolig, eller blot er interesseret i at finde ud af, hvilke boliger du realistisk set kan kigge efter. Som udgangspunkt skal din rådgiver bede om følgende fra dig og din eventuelle ægtefælle eller samlever:

  • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse
  • Seneste tre lønsedler fra dig og din eventuelle samlever/ægtefælle
  • Budget

Du kan give os fuldmagt til selv at hente oplysninger om dine skatteforhold, og i Netbank kan du nemt lave et budget ud fra dine nuværende indtægter og udgifter.  

  • Log på Netbank

Vi godkender byggeprojekt

Tab 1

Vi godkender byggeprojekt

Sammen med vores samarbejdspartner Nybolig besigtiger vi grunden, og vi gennemgår byggeprojektet med dig, så vi kan give et skøn på ejendommens kommende værdi og vurdere byggeomkostningerne.

Kontrakten underskrives
Når vi har godkendt byggeprojektet, lægger vi den endelige finansieringsplan, og du er klar til at underskrive en eventuel byggekontrakt med forbehold for partneres godkendelse. Har du brug for juridisk assistance i forhold til at gennemgå kontrakten, har vi samarbejdspartnere, der kan være behjælpelige.

Byggesagkyndig
Ved byggeprojekter under 400.000 kr. anbefaler vi dig, at du tilknytter en byggesagkyndig, som holder tilsyn med byggeforløbet.  Låner du mere end 400.000 kr. til byggeriet, er det et krav fra vores side, at der er en uvildig byggesagkyndig. Det er både din og vores garanti for, at alt går, som det skal.

Husk forsikringen
Du kan få brug for en entrepriseforsikring, der dækker byggeriet. Den kan du med fordel tegne hos os gennem Købstædernes Forsikring. 

I gang med byggeriet

Tab 1

I gang med byggeriet

Når alt det praktiske er på plads, er du klar til at sætte gang i byggeriet.

Udbetaling af lån
Ved mindre projekter – typisk under 200.000 kr. – får du hele beløbet udbetalt ved projektets start. Er der tale om et større renoverings- eller tilbygningsprojekt, bliver lånet udbetalt løbende i rater, som projektet skrider frem.

Besigtigelser
Som sikkerhed for at byggeriet kan gennemføres økonomisk inden for den aftalte byggeperiode, foretager vi i perioden et antal fastlagte besigtigelser. 

Byggeriet meldes færdigt
Inden byggeriets start fastlægger vi en dato for påbegyndelse og forventet afslutning. Byggeriet skal senest meldes færdigt 18 måneder efter lånets udbetalingsdato. Du skal være opmærksom på, at ejendommen først endeligt kan fastsættes, når byggeriet er meldt færdigt. Det betyder, at ejendommens værdi kan blive sat både lavere og højere end den pris, vi fastsætter ved projektets start.

Ombygningen står klar

Tab 1

Ombygningen står klar

Forsikr dit indbo
Har du brug for at få justeret dine nuværende eller tegne nye forsikringer af dit indbo, tilbyder vi en attraktiv indboforsikring gennem Købstædernes Forsikringer.

Forsikr dig selv og din eventuelle familie
Har du købt en bolig, der øger dine fremtidige udgifter, er det vigtigt, at vi sammen gennemgår din pension og dine personforsikringer. Så sikrer vi os, at du og/eller din eventuelle ægtefælle eller samlever kan blive boende, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom, miste din evne til at arbejde eller dø.

Nye udgifter – nyt budget
Husk at lægge et nyt budget, der tager udgangspunkt i din eller jeres nye økonomiske situation. Udgifter til det nye boliglån skal ind i budgettet, som til gengæld giver skattemæssige fradrag. Du kan for eksempel bruge budget-funktionen i Netbank. 

 

Spar penge på miljøforbedringer

Du kan både gøre din pengepung og miljøet en tjeneste ved at lave forbedringer i boligen, der reducerer energiudgifterne.

Ud over de penge du sparer på udgifter til for eksempel vand og varme, har du forskellige muligheder for at søge tilskud – via det offentlige og gennem en række lokale energiselskaber. Selvom du skal låne penge til miljøforbedringer, kan du alligevel oftest øge dit rådighedsbeløb ved at tænke i miljøforbedringer.

Vælger du at sælge din bolig, får du typisk også en bedre pris, da boligen får en bedre energimærkning.