Logo
Udløb af afdragsfrihed

Stopper din afdragsfrihed snart?

Når afdragsfriheden på dit lån udløber, kan det mærkes på din økonomiske situation. Det er derfor en god ide, at du taler med din rådgiver i god tid.

Sammen med din rådgiver kan I lægge en plan for, hvad der skal ske. Hvis ikke du gør noget, vil dit lån fortsætte, men du skal betale en højere ydelse på lånet, da du går fra kun at betale renter og bidrag på dit lån til at betale renter, bidrag og afdrag på lånet.

Hvilke muligheder har du?

Afhængig af din økonomiske situation har du følgende muligheder, når afdragsfriheden på dit lån udløber:

  • Fortsætte med lånet

Du kan fortsætte med dit nuværende lån og dermed afdrage lånet over den resterende løbetid. I denne situation vil din ydelse samlet set stige markant, fordi du begynder at betale afdrag, og du har kortere tid til at betale din gæld tilbage - typisk 20 år.

  • Omlægge til nyt 30-årigt lån

Du kan lægge dit lån om til et nyt 30-årigt lån med afdrag, hvis din økonomiske situation tillader det. Hvis du vælger denne mulighed, vil din ydelse også stige, men da du har længere tid til at betale din gæld tilbage, vil din ydelse ikke stige lige så meget, som hvis du vælger at fortsætte med dit nuværende lån.

  • Omlægge til nyt 30-årigt lån med afdragsfrihed

Du kan lægge dit lån om til et nyt 30-årigt lån med op til 10 års afdragsfrihed, hvis din økonomiske situation tillader det, og din bolig ikke er overbelånt. Med denne mulighed udskyder du på ny betalingen af afdrag på din gæld.

  • Forlængelse af afdragsfrihed

Har du – eller har du haft – afdragsfrihed i mindre end 10 år? Så har du mulighed for enten at forlænge afdragsfriheden, inden den udløber, eller på et senere tidspunkt vælge en ny afdragsfri periode. Du har nemlig mulighed for i alt 10 års afdragsfrihed, du kan til- og fravælge i hele lånets løbetid, hvis din økonomi tillader det

Få overblik over dit lån

Sammen med vores stærke samarbejdspartner Totalkredit har vi skabt boliguniverset Mit Hjem, der giver dig det fulde overblik over netop din bolig. Her får du et let forståeligt overblik over dine realkreditlån, boligmarkedet omkring dit hjem og en vejledende vurdering af din boligværdi og friværdi.

Læs mere om Mit Hjem

Kontakt din rådgiver og få hjælp

Det kan være fornuftigt at betale af på dit lån og dermed nedbringe din samlede gæld. Men, hvorvidt du skal betale af på din gæld eller ej afhænger bl.a. af din økonomiske situation og dine ønsker. Du er derfor altid velkommen til at kontakte din lokale filial eller rådgiver, så I sammen kan se på dine muligheder.

Se filmen, der kort forklarer, hvilke muligheder du har, når afdragsfriheden udløber.