Logo

Lokalt initiativ spreder juleglæde i Næstved og omegn

21. December 2023

Julen bliver igen reddet hos familier i Næstved og omegn, som ellers ikke har råd til en stor juleaften.

Poser med mad og gaver fra svovlstikkerne

Selvom det var en kølig december morgen i en gammel lagerhal, var der alligevel fyldt med hjertevarme fra de 125 frivillige, som var mødt op i den gamle papirfabrik i Næstved, Maglemølle, for at pakke årets julehjælp. Takket være den lokale forening Svovlstikkerne, med formand Christian Dreist i spidsen, lyser glæden op i mørket og bringer ægte julestemning til dem, der har det svært økonomisk.

Svovlstikkerne, som har været en fast del af Næstveds juletraditioner i 14 år, har i år samlet 625 julehjælpspakker. Pakkerne, som er spækket med julegodter som flæskesteg, rødkål, søde sager, og selvfølgelig gaver til børnene, gør en stor forskel for familier i nød.

I år har Sparekassen Sjælland Fonden støttet med 50.000 kr. til Svovlstikkerne – en donation, som Christian Dreist er meget beæret over.

"Pakkerne i år har vi kunnet gøre ekstra flotte, fordi Sparekassen Sjælland Fonden har givet den flotte donation på 50.000. Det gør en kæmpe forskel, at fonde og virksomheder støtter op om vores arbejde. Og uden Sparekassen Sjælland Fondens hjælp i år havde det været svært at nå vores resultat," forklarer han med et smil.

Christian Dreist understreger betydningen af selv den mindste støtte og er glad for, at så mange frivillige vælger at møde op på en søndag. Den lille indsats gør, ifølge ham, en stor forskel for den enkelte familie, og det er det, der motiverer både ham og de andre frivillige.
 
"Vi kan jo gøre en forskel lige her i lokalområdet for en familie, der vil få en alletiders juleaften og gaver til børnene. Så børnene kommer i skole efter jul og siger ”Vi har faktisk også haft en god jul, og vi har faktisk også fået flæskesteg. Vi har også fået en personlig gave". Så ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen," siger formanden stolt.

Lokalt initiativ spreder juleglæde i Næstved og omegn