Logo

Sparekassen Sjælland Fonden donerer 25.000 kr. til Ungdommens Røde Kors

9. July 2019

Donationen gør det muligt for knapt 70 udsatte børn at få en uges ferie med oplevelser og nye venskaber på feriekolonien Kongelejren i Jægerspris.

Ungdommens Røde kors

Ungdommens Røde Kors – som er baseret på frivillig arbejdskraft – holder ferielejre for børn og unge, som ellers ikke har mulighed for at tage på ferie. Derfor har Sparekassen Sjælland Fonden valgt at støtte organisationen, fortæller Lotte Heglund, der er bestyrelsesmedlem i fonden:

”På ferielejrene – og weekendlejre, som Ungdommens Røde Kors også afholder – får børn og unge fantastiske oplevelser, nye venner og helt særlige minder. Det er helt i tråd med sparekassens værdier om, at vi dyrker fællesskab og nærhed, og at vi tager samfundsansvar ved at tage hånd om de her unge mennesker, som måske kan have det lidt svært til dagligt,” siger hun om baggrunden for fondens donation.

OL, loungeområde og neglelak

Sanne Birk Nebbegaard, som har været frivillig på Kongelejren i fem år, fortæller, at donationen gør en

kæmpe forskel for de aktiviteter, der kan laves med børnene:

”Donationen giver os luft og plads til, at kunne gøre det sjovere for børnene. Det er vi så taknemmelige for. I år er der OL-tema, hvor vi bl.a. har mulighed for at give alle børnene en særlig medalje,” siger hun, og tilføjer afslutningsvis:

”Samtidig er der nu plads til, at vi kan lave et loungeområde for de større børn, der er råd til at købe brætspil, glimmerlim og neglelak, og vi kan eksempelvis købe en højtaler, så vi kan danse sammen alle sammen. Det betyder helt vildt meget.”

Børnene skal bo på feriekolonien Kongelejren i Jægerspris fra den 6. – 14. juli, og skal i den forbindelse også en tur til Sommerland Sjælland.