Præstøkoret modtager 10.000 kr. fra Sparekassen Sjælland Fonden

6. March 2017

Præstøkoret vil udvide de lokales musikalske horisont. Det gør de blandt andet med hjælp fra Sparekassen Sjælland Fonden.

img

Hver tirsdag samles 60 musikalske sangentusiaster i det lille gule kirkehus for foden af Præstø Kirke. En tradition der går 39 år tilbage, og som er så populær, at nye medlemmer først og fremmest må optages på venteliste.

Gennem et af medlemmerne i koret har de fået kontakt til et spansk kor, som de for noget tid siden besøgte. Her fik Præstøkoret en chance for at dele deres egen musik med spanierne, ligesom fik de mulighed for at opleve den spanske kormusik i sit helt rette element. Den oplevelse af sammenhørighed gennem musikken, på trods af sproglige forskelligheder, vil Præstøkoret gerne dele med deres lokalsamfund.

Det spanske kor har dog ikke samme økonomiske midler som det danske, og derfor har Præstøkoret besluttet at afholde korets udgifter under deres besøg i Danmark.

Sparekassen Sjælland Fonden har tildelt Præstøkoret 10.000 kr. til besøget, som kulminerer i en kirkekoncert 30. April 2017.